Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ψυχολογία της διατροφής»: Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο




 


Το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου «Ψυχολογία της διατροφής» το απόγευμα της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου. Πως οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Με αφορμή το βιβλίο, η συγγραφέας συνομιλεί με τον διαιτολόγο - διατροφολόγο Κωνσταντίνο Νικολαΐδη για την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.


 Η συγγραφέας του βιβλίου κα. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου μιλώντας για το βιβλίο ανέφερε ότι «Το βιβλίο «Ψυχολογία της Διατροφής» γεννήθηκε γιατί υπήρξε ένα εκδοτικό κενό. Αναζητούσα προσωπικά ένα βιβλίο που να καλύπτει αυτά τα θέματα και επειδή δεν υπήρχε κάτι ολοκληρωμένο που να καλύπτει όλο αυτό το εύρος αποφάσισα να ασχοληθώ μ’ αυτό. Εκδόθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 2011, διδάσκεται σε κάποια ΤΕΙ ως σύγγραμμα και τα πάει καλά».

Ο διατροφολόγος – διαιτολόγος κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «Η ψυχολογία στον τομέα της διατροφής είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι». «Δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε με την Καλλιόπη, με την έννοια ότι φτάνοντας κάποιος πλέον προς τα ιδανικά του κιλά, από τη στιγμή που έχει να χάσει κάποια επιπλέον κιλά, θα πρέπει ο ψυχολογικός παράγοντας να είναι το πιο βασικό του κομμάτι, δηλαδή πλέον καταλήγουμε και λέμε ότι όλη η διαδικασία είναι καθαρά εγκεφαλική» τόνισε και πρόσθεσε ότι  «Το να διατηρήσει το ιδανικό του σωματικό βάρος μετέπειτα για όλο το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής του, ανεξαρτήτου ηλικίας, η ψυχολογία είναι το άλφα και το ωμέγα. Οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις, να βοηθήσουμε το κοινό και αυτούς που θα ενδιαφερθούν». «Επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο είναι όντως πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και πολύ κατανοητό, αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, οπότε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε βρεθεί στην ανάγκη για την απώλεια ή για να δει το ρόλο της ψυχολογίας πάνω στο κομμάτι της διατροφής, θα τον βοηθήσει αφάνταστα» κατέληξε.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ