Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τη δημιουργία τριών πάρκων για αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά προανήγγειλε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας



 

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Ζηλούδης με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Στην συνέντευξη που του κάναμε μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει, για αλλαγές που ετοιμάζει, προανήγγειλε την δημιουργία πάρκων για ζώα και γνωστοποίησε ιεραρχώντας τις προτεραιότητες του.

«Οι παρεμβάσεις που κάνουμε βλέπω ότι είναι θετικές προς τους πολίτες της Κομοτηνής» δήλωσε ο κ. Ζηλούδης μιλώντας για την καθαριότητα και το πλύσιμο δρόμων και πεζοδρομίων που γίνονται για πρώτη φορά. «Εμείς θέλουμε μια καθαρή πόλη αλλά και καθαρούς οικισμούς. Θα δείτε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα αλλάξουν τα πράγματα, εκεί θα μιλήσουμε για καθαρή πόλη και καθαρούς οικισμούς, εκεί θα μας κρίνει ο κόσμος. Τώρα είναι ακόμη νωρίς, τελειώνει ένας μήνας από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου» τόνισε και πρόσθεσε «Αυτά που σκεφτόμαστε να κάνουμε είναι καινοτόμα. Για παράδειγμα ξεκινάμε από το Μάρτιο και μέχρι τις 15 Ιουνίου θέλουμε να έχουμε καθαρές παραλίες, καθαρούς οικισμούς. Θα μπαίνει ένα συνεργείο σ’ έναν χωριό και θα καθαρίζει χόρτα, κλαδιά, πλύσιμο, τα πάντα και πιστεύω ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει να καθαριστεί κάθε χωριό έτσι. Είναι 44 χωριά». «Ζητήσαμε κάποια άτομα να πάρουμε μέσω εργολάβου ή να κάνουμε κάποιες εργολαβίες, πιστεύω ότι και η Επίτροπος θα το δει θετικά και θα το εγκρίνει για να προχωρήσουμε σ’ όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε» διευκρίνισε.

Για την καινοτομία να καθαρίζονται πεζοδρόμια και δρόμοι, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα όλους τους δημότες μίλησε ο κ. Ζηλούδης ξεκαθαρίζοντας ότι «θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς της καθαριότητας. Στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών βλέπουμε ότι στο κέντρο της πόλης περνάνε δύο φορές την ημέρα τα συνεργεία, μέχρι τώρα περνούσαν μία φορά, τα δε ανακυκλώσιμα υλικά μαζεύονται μέρα παρά μέρα. Κι αυτά θα μαζεύονται κάθε μέρα γιατί από την επόμενο μήνα βάζουμε σε λειτουργία το ΣΜΑ ή τη μεταφόρτωση των ανακυκλώσιμων υλικών, αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην πόλη μας. Μπλε κάδους πλέον θα έχουμε σε όλους τους οικισμούς από 1/5, θα συλλέγονται 1-2 φορές την εβδομάδα τα ανακυκλώσιμα υλικά».

Αναφερόμενος στο θέμα της πληρωμής των 5μηνιτών διευκρίνισε ότι «Στο θέμα των πεντάμηνων δεν ευθύνεται ο δήμος για την πληρωμή τους αλλά απ’ ότι έμαθα μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου θα ξεκαθαρίσει το θέμα, θα έχουν πληρωθεί τα πεντάμηνα». «Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι δουλεύουμε με την ευσυνειδησία των υπαλλήλων. Την Κυριακή για παράδειγμα με τον αέρα βγάλαμε όλες τις σκούπες που έχουμε να καθαρίσουμε την πόλη 1-2 το μεσημέρι, βγήκαν και οι τέσσερις σκούπες και σκούπιζαν την πόλη. Βασιζόμαστε στην ευσυνειδησία των υπαλλήλων να αφήσουν τις οικογένειές τους Κυριακάτικα και να καθαρίσουν την πόλη, ό,τι και να τους δώσεις δεν αξίζει να αφήσουν τις οικογένειές τους την Κυριακή που ξεκουράζονται» υποστήριξε.

Ερωτηθείς αν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν  δήλωσε ότι «Το χρονοδιάγραμμά μας είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Μέχρι 15 Ιουνίου να έχουμε καθαρές παραλίες, από Φανάρι μέχρι και τις παραλίες Ν. Σιδηροχωρίου που θα τις αξιοποιήσουμε φέτος. Θα έχουμε καθαρό το Φανάρι, Μεσέ από 15 Ιουνίου με συντήρηση παραλιών, καθαρισμό, κλαδέματα, κομμένα χόρτα για να υποδεχθούμε τους τουρίστες στις παραλίες μας».

Με την συμμετοχή του στρατού ο καθαρισμός του άλσους της Νυμφαίας

Ερωτηθείς για το  πως θα καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την ολοκλήρωση του προγράμματος των πενταμηνιτών  σημείωσε ότι «Ζητήσαμε, σε μία συγκέντρωση που είχαμε, αν δεν μπορούμε να πάρουμε δίμηνα ή πεντάμηνα να μπει εργολάβος για τον καθαρισμό των παραλιών και την αντιπυρική ζώνη στη Νυμφαία. Δεν έχουμε μόνο τις παραλίες αλλά και τους οικισμούς και το άλσος της Νυμφαίας. Για το άλσος της Νυμφαίας έχω μία πρόταση από τον Ταξίαρχο κ. Καβούρ να το καθαρίσουμε σε συνεργασία με το στρατό και τις περιβαλλοντικές ομάδες κι αυτό θα γίνει».

Τρίπτυχο με οδηγίες ή πρόστιμο

 «Αν δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι την ευσυνειδησία για την καθαριότητα δεν φτάνει να καθαρίζει ο δήμος» υπογράμμισε ο κ. Ζηλούδης και πρόσθεσε ότι  «Για παράδειγμα έχω πει να μένουν κλειστοί οι κάδοι για να μην φεύγουν τα σκουπίδια με τον αέρα, να μην μπαίνουν τα ζώα και βγάζουν έξω τις σακούλες. Οι κάδοι είναι κλειστοί και οι σακούλες πεταμένες κάτω και σκισμένες. Εμείς βγάζουμε ένα τρίπτυχο που μέσα θα αναφέρουμε όλα αυτά κι από εκεί και μετά υπάρχουν και τα πρόστιμα. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε πρόστιμα αλλά αυτό που κατάλαβα στον ένα μήνα που είμαι αντιδήμαρχος είναι ότι το 80% των πολιτών είναι ευσυνείδητοι αλλά υπάρχει και ένα 20% που πρέπει να τους κάνουμε κι αυτούς ευσυνείδητους πολίτες».

 «Αυτό που σκεπτόμαστε είναι ο δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Κυνοκομείο και τη Φιλοζωική να κάνουμε τρία πάρκα για τα δεσποζόμενα και για τα αδέσποτα σκυλιά στα οποία θα πηγαίνουν οι πολίτες μας τα σκυλιά τους, θα καθαρίζονται κάθε μέρα είτε από το δήμο είτε από τη φιλοζωική και όταν γίνει αυτό θα δείτε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα του δήμου, κάτι που δεν υπάρχει σε άλλες πόλεις. Αυτό θα προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα» προανήγγειλε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόσθεσε ότι «Θα συνεργαστούμε με τις περιβαλλοντικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων και τους συλλόγους που υπάρχουν για να έχουμε περισσότερο πράσινο στην πόλη και στους οικισμούς». «Έχουμε κάποια δέντρα που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και θα το κάνουμε. Υπάρχει το φυτώριο της Κομοτηνής, το δασαρχείο μας έχει δώσει γύρω στα 3.000 δέντρα τα οποία θα τα αξιοποιήσουμε με τις περιβαλλοντικές ομάδες. Δεν θα μείνει όμως μόνο στη φύτευση του δέντρου αλλά θα αναλάβουμε και το πότισμα πάλι σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές ομάδες» κατέληξε.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ