Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαίνια 9 διαμερισμάτων στο στρατόπεδο "Παράσχου" Κομοτηνής



 



Την  Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια των ανακατασκευασθέντων Στρατιωτικών Οικιών στο Στρατόπεδο "ΠΑΡΑΣΧΟΥ" Κομοτηνής, παρόντος και του διοικητή του Α Σώματος Στρατού, Χρήστου Μανωλά.

Στον χαιρετισμό του ο στρατηγός διοικητής του Α’ σώματος στρατού κ. Χρήστος Μανωλάς ανέφερε ότι «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στα εγκαίνια των στρατιωτικών οικημάτων στο στρατόπεδο «Παράσχου». Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή γιατί θα δοθούν σε χρήση 9 διαμερίσματα σε αντίστοιχες οικογένειες, οι οποίες αναμένονται να αφιχθούν τις επόμενες ημέρες».

 Αναφερόμενος στο ιστορικού του κτηρίου υπογράμμισε ότι «Το παρόν κτίριο εξυπηρετούσε τις στεγαστικές ανάγκες του λόχου του 558 Μ/Τ Πεζικού μέχρι και το καλοκαίρι του 2012. Η υπηρεσία στα πλαίσια της διαρκούς μέριμνας και το προσωπικό της έκρινε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το παρόν κτίριο μετά από ανακατασκευή και εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα. Την 1η Νοεμβρίου 2012 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής υπό την επίβλεψη της διοίκησης μηχανικού του Δ΄ΣΣ με προσωπικού του 724 τάγματος μηχανικού, συνολικά απασχολήθηκαν 12 στελέχη και επικουρικά συνεργείο ιδιώτη εργολάβου, ενώ δαπανήθηκαν 2.172 εργατοώρες για την αποπεράτωσή του. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα ήθελα να  σας αναφέρω ότι στην πόλη της Κομοτηνής υπάρχουν και άλλα στρατιωτικά οικήματα που εξυπηρετούν τις στεγαστικές ανάγκες των στελεχών της Φρουράς Κομοτηνής, ανεβάζοντας την ικανοποίηση της στεγάσεως προσωπικού μας σε αξιοζήλευτο ποσοστό, σε σύγκριση με άλλους σχηματισμούς. Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την ευαρέσκεια μου στο προσωπικό του όπλου του Μηχανικού, για την εξαιρετική εργασία που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένους πόρους».

Στον χαιρετισμό του ο διοικητής του σώματος στρατού «Ήθελα να σας ευχαριστήσω σήμερα για την εδώ παρουσία σας, αυτό αποτελεί ένδειξη τιμής προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την στρατιωτική ηγεσία, τον κ. αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τον κ. αρχηγό του ΓΕΣ, τον διοικητή του Α΄ΣΣ, για την αμέριστη συμπαράσταση, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση του έργου. Ήθελα να ευχαριστήσω τους συντελεστές του έργου αυτού, τους αξιωματικούς, το διευθυντή του Μηχανικού του Δ΄ΣΣ, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς που υπέβλεψαν, αλλά κυρίως αυτούς που εργάστηκαν, είτε είναι στρατιωτικό προσωπικό, είτε είναι εξωτερική συνεργάτες, για το σύντομο της κατασκευής, αλλά και για το τέλειο της κατασκευής».

 «Το έργο αυτό, τα 9 διαμερίσματα δεν είναι τα μόνα που υλοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ΣΣ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «Όλα αυτά είναι ένδειξη αναγνώρισης από την στρατιωτική υπηρεσία του έργου του οποίου προσφέρουν τα στελέχη, αλλά και της συμπαράστασης που προσφέρουν σε αυτά οι οικογένειές τους. Αριστερά μας έχουμε τα 9 διαμερίσματα που εγκαινιάζουμε σήμερα, στο δεξιό 13 διαμερίσματα τα οποία κατοικούνται από πέρυσι. Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από 2 μήνες με την παρουσία υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκη εγκαινιάστηκαν  10 διαμερίσματα στο ακριτικό Κουφόβρυσο και 11 διαμερίσματα στις Φέρρες».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι  «ως διοικητής του Δ΄ΣΣ πριν από 1 μήνα υπέγραψα τη σύμβαση για την κατασκευή 12 σύγχρονων κατοικιών στο στρατόπεδο της Ορεστιάδας. Επίσης γίνονται ενέργειες για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να συνεχιστούν οι ημιτελείς κατοικίες και να αποπερατωθούνε 65 συνολικά διαμερίσματα. Όλα αυτά είναι αναγνώριση της υπηρεσίας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κοινωνικός μισθός που τους οφείλεται. Σε αυτούς που θα τα κατοικήσουν σε λίγο καιρό τους εύχομαι να είναι καλορίζικα, με το «καλό» αυτοί και οι οικογένειές τους, να μπούνε μέσα, θα χαρούμε να τους δούμε, όταν θα κατοικήσουν, θα τους επισκεπτόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα τους προσφέρουν πέρα από την όποια οικονομική ελάφρυνση και μία άνεση ζωής. Εκείνο που θέλω να πω σε όλους σας, επειδή οι μέρες είναι και πονηρές, να ήσαστε ήσυχοι, οι πολίτες να ασχολείστε με ειρηνικά και δημιουργικά σας καθήκοντα, γιατί οι φύλακες αγρυπνούν».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ