Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα και οι δυσκολίες για την συνάντηση παραγωγών - καταναλωτών

  Τα προβλήματα και οι δυσκολίες τέθηκαν επί τάπητος στην καθιερωμένη συνάντησή που είχαν μέλη του συλλόγου «Φιλαδελφία» την Τετάρτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Παράλληλα είχαν την δυνατότητα  να συνομιλήσουν με παραγωγούς της περιοχής, τόσο για τη δημιουργία του συνεργατικού παντοπωλείου που είναι ένας από τους στόχους του Συλλόγου, όσο και για τη συνάντηση τοπικών παραγωγών και καταναλωτών που θέλουν να διοργανώσουν στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής στην Κομοτηνή μέσα στον Ιούνιο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


    Ο Σύλλογος έχει σαν στόχο την ενεργή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομίας, τη συνεργατική οικονομία. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα,  θα παρουσιασθούν τοπικά προϊόντα από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, μέλι, καφέ, βότανα (αρωματικά, φαρμακευτικά), κρασί, ούζο, μπύρα, ταχίνι, σουτζούκ λουκούμι, τσίπουρο, λάδι, αλίπαστα, θαλασσινά, ελιές, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια, στραγάλια καθώς και πολλά άλλα.
    «Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ανταμώνουμε στο εργατικό κέντρο και συζητάμε για το πώς θα κάνουμε το καταστατικό, στην προσπάθεια αυτή μας βοηθάνε πάρα πολύ οι δικηγόροι εθελοντές» τόνισε το μέλος του Συλλόγου κ. Στέφανος Τζώγας που επισήμανε ότι  «Περισσότερο επιδιώκουμε στην συνεργατική συνείδηση και μέσα από αυτό θα βγουν πάρα πολλά, μέσα από την συνεργασία, θετικά και ανταποδωτικά για τον δήμο Κομοτηνής».
   Η συνάντηση αυτή ορίστηκε για τον μήνα Ιούνιο ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς όπως δήλωσε ο κ. Τζώγας, «η εκδήλωση αυτή αντιμετωπίζει μια πολεμική από επαγγελματίες της περιοχής, μέσω καταγγελιών για τον τρόπο με τον οποίο θα πωληθούν τα διάφορα προϊόντα σε αυτή την εκδήλωση. Η αντίδραση έγκειται στο γεγονός ότι οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν στη εκδήλωση θα πρέπει να έχουν ειδική άδεια από το δήμο για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, κάποιοι από αυτούς δεν έχουν, οπότε δεν μπορούν να συμμετέχουν»  και πρόσθεσε ότι  «εμείς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στους επαγγελματίες, αντιθέτως τους στηρίζουμε, εμείς είμαστε απέναντι στην αισχροκερδοσκοπία, που στις δύσκολες μέρες που περνάμε λυμαίνονται ακόμα τα συμφέροντα των καταναλωτών». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου