Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης: Τίμησε συνταξιούχους αστυνομικούς και Βράβευσε εισαχθέντες μαθητές σε ΑΕΙ & ΤΕΙ




Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης τίμησε τους συνταξιούχους αστυνομικούς που αποστρατεύτηκαν το 2011 και ταυτόχρονα βράβευσε τα παιδιά αστυνομικών που πέτυχαν στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ποιό συγκεκριμένα βραβεύτηκαν 10 παιδιά και 4 συνταξιούχοι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λέσχη αξιωματικών Κομοτηνής.

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσης στα συνταξιοδοτηθέντα μέλη της ΜΑΡΔΕΡΟΖΗ Χρήστο, ΖΥΜΤΑΡΟΥΔΗ Ιωάννη, ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ Παρασκευά και ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Κωνσταντίνο και εν συνεχεία παρατέθηκε δεξίωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος κ. ΣΥΡΡΟΣ Αθανάσιος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης κ. ΚΕΡΖΕΒΑΝΗΣ Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ροδόπης της Ι.Ρ.Α. κ. ΒΑΒΑΪΤΗΣ Σταύρος, ο Διοικητής της 29ης ΤΑΞΕΑ Ταξίαρχος κ. ΚΑΒΟΥΡ Στυλιανός και ο Υποδιοικητής της ΧΧΙ Τ.Θ.Τ. Συνταγματάρχης κ. ΓΚΑΣΟΥΔΗΣ Χρήστος.

«Είναι μια διπλή εκδήλωση, η Ένωσή μας θα τιμήσει για τους συνδικαλιστικούς αγώνες τους συνταξιούχους συναδέλφους που αποστρατεύτηκαν κατά το έτος 2011 και ταυτόχρονα μαζί με την IPA θα βραβεύσουμε τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ» τόνισε η πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης κα. Σταυρούλα Τζατζανά και πρόσθεσε ότι «Συναισθήματα χαρμολύπης για μας γιατί με τους συναδέλφους που αποστρατεύτηκαν δώσαμε πολλούς κοινούς αγώνες, συνεισφέρανε στο έπακρο στη διεκδίκηση και υλοποίηση των αιτημάτων του κλάδου μας αλλά τη λύπη μας αυτή έρχεται να την ισορροπήσει η χαρά που νιώθουμε με την επιτυχία των παιδιών των συναδέλφων τα οποία θεωρούμε δικά μας παιδιά».

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής γιατί βραβεύουμε τα παιδιά των συναδέλφων που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και επίσης βραβεύονται από την Ένωση Αστυνομικών οι συνάδελφοι συνταξιούχοι με τους οποίους δουλεύαμε μαζί τόσα χρόνια και κατά κάποιο τρόπο είναι και μια λυπητερή μέρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ.  Σταύρος Βαβάκης και πρόσθεσε ότι «Τα παιδιά που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι δέκα και οι συνταξιούχοι είναι τέσσερις, άλλες φορές ήταν περισσότεροι αλλά τώρα είναι λίγοι» σε αυτό η κα. Τζατζανά συμπλήρωσε εξηγώντας ότι «Μετά από τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επεφύλασσε η κυβέρνηση και η προηγούμενη και η τωρινή για τους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη, σαφώς και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων διότι αυτό που τελικά έγινε αν αυτοί το θεωρούν δικαιοσύνη εμείς δεν πιστεύουμε ότι είναι κάτι τέτοιο».

Με τις χαμηλές συντάξεις και την περικοπή του εφάπαξ, που έγιναν μετά τα μνημόνια ,η πολιτεία δεν μπόρεσε να δώσει αξιοπρέπεια στα γηρατειά των ανθρώπων που με φιλότιμο πρόσφεραν στη κοινωνία" είπε η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά. Σχετικά με τις προσλήψεις αστυνομικών η κα. Τζατζανά είπε ότι το μνημόνιο προβλέπει πάγωμα των προσλήψεων για τα δύο επόμενα έτη 2013/2014.Γιά το 2015/16 προβλέπονται προσλήψεις 580 αστυνομικών κατά έτος ,αλλά υπάρχει επιφύλαξη διότι πάντα μας αιφνιδιάζουν δυσάρεστα τα τελευταία χρόνια, επεσήμανε η κα. Τζατζανά.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ