Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου: εγκρίθηκε η νέα σύμβαση δημοτικής συγκοινωνίας

Με 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα  της Τετάρτης 29 Φεβρουαρίου, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Κομοτηνής.  Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε μέχρι τις 10:30, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν και συζητήθηκαν για αρκετή ώρα ήταν η έγκριση του σχεδίου σύμβασης παροχής υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου των τριών γραμμών της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας.
   Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης αναφέρθηκε εκτενώς  στις διαπραγματεύσεις και στους τελικούς όρους της σύμβασης που θα συνάψει ο δήμος με το αστικό ΚΤΕΛ που αφορά στις τρεις γραμμές της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Πετρίδης δήλωσε πως «από την αρχή της διαπραγμάτευσης για την διαμόρφωση της νέας σύμβασης, λάβαμε υπόψη δύο παραμέτρους. Η πρώτη ήταν να διατηρηθεί η συγκοινωνία, μιας και είναι αποδεδειγμένο στην πράξη πως η αστική συγκοινωνία με τον τρόπο που λειτουργεί εξυπηρετεί πολλούς συμπολίτες μας και κυρίως άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά και παιδιά που χρησιμοποιούν την συγκοινωνία για τις απογευματινές τους δραστηριότητες, όπως τα φροντιστήρια. Η δεύτερη παράμετρος ήταν η οικονομική δυνατότητα του δήμου που είναι πολύ συγκεκριμένη, την οποία οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας και να σεβαστούμε, να διαχειριστούμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό τα χρήματα των δημοτών. Συνδυάζοντας τις δύο αυτές παραμέτρους ήρθαμε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με το αστικό ΚΤΕΛ, γιατί και αυτή είναι μια επιχείρηση η οποία απολογείται στο Δ.Σ. και τους μετόχους της και καταλήξαμε σε μια δίκαιη συμφωνία». Συγκεκριμένα ο κ. Πετρίδης τόνισε πως «το συμβατικό κόστος της συμφωνίας ανέρχεται περίπου στο μισό ποσό, ήτοι σε 332.000€, έναντι 710.880€ ποσό στο οποίο ανέρχονταν οι προηγούμενες τρεις συμβάσεις».
Μείωση των δρομολογίων κατά 25%
  Για την επίτευξη της μείωσης του ποσού της σύμβαση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης πως «έγινε ένας εξορθολογισμός των δρομολογίων, με μείωση των δρομολογίων στο 25% περίπου, χωρίς αυτό να αποβαίνει σε βάρος των μετακινούμενων, καθώς περικόπηκαν τα άγονα δρομολόγια. Παράλληλα άλλαξαν και κάποιοι άλλοι όροι της σύμβασης όπως η απόσβεση των οχημάτων που με τη νέα σύμβαση δεν θα επιβαρύνει πλέον τον δήμο, από δω και πέρα το ΚΤΕΛ αναλαμβάνει τη φύλαξη των οχημάτων, περιορίστηκαν κάποιες ρήτρες σε βάρος του δήμου στο μισό, παρότι το ΚΤΕΛ δεν ενεργοποίησε τις ρήτρες αυτές».
    Μέσα στο Μάη οι υπογραφές για τις γραμμές Urban
   Με παρόμοιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν και οι γραμμές του Urban, οι οποίες είναι δωρεάν για το κοινό, αλλά από δυσλειτουργίες του συστήματος και των προηγούμενων συμβάσεων δημιουργούνταν συχνά προβλήματα εξαιτίας των συχνών βλαβών που παρουσίαζαν και της εγγενούς αδυναμίας που έχουν οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής, αλλά και η γραφειοκρατία της τοπικής αυτοδιοίκησης να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές τις επισκευές. Μάλιστα όπως τόνισε ο δήμαρχος κανένα από τα δύο οχήματα δεν κινείται αυτή τη στιγμή. Ωστόσο με την νέα σύμβαση το αστικό ΚΤΕΛ αναλαμβάνει και την ευθύνη της συντήρησης αυτών των οχημάτων. Μάλιστα υπάρχει και ρήτρα από πλευράς δήμου προς το αστικό ΚΤΕΛ. Ο δήμαρχος επισήμανε πως «αισιοδοξούμε με αυτό τον τρόπο ότι τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια θα επιλυθούν πλήρως». Όσο για την σύμβαση, αυτή θα υπογραφεί μέσα στον Μάρτιο σύμφωνα με τις προβλέψεις του δημάρχου, αφού πρώτα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου