Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φόβοι για «ξαφνικό θάνατο» και ενωτικό μήνυμα, στην κοπή Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε.Σ.





.

Σε μια "σεμνή και λιτή" συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, το πρωί της Κυριακής.

Η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. κα Δέσποινα Χατζημάνου σε μία σύντομη αλλά άκρος περιεκτική ομιλία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην δυσκολία που αντιμετώπισαν για την λήψη απόφασης πραγματοποίησης ή όχι της συγκέντρωσης για την κοπή της πίτας ώστε «να περισώσουν ότι μπορούν από τα ελάχιστα έως καθόλου έσοδά τους». Δήλωσε (χωρίς να υπερβάλει όπως σημείωσε η ίδια) πως εάν δεν βρισκόταν ορισμένοι φίλοι από κάποια Σωματεία - μέλη και κάποιοι εκλεγμένοι άρχοντες η Ομοσπονδία θα είχε κλείσει. Σχεδόν σίγουρο θεώρησε το ότι με τις πολιτικές που ακολουθούνται σε επίπεδο επιμελητηρίων η Ομοσπονδία έχει ημερομηνία λήξης και είπε πως αποτείνεται στον Θεό να «αλλάξουν πλεύση κάποια μυαλά» ώστε να μην έλθει το συνδικαλιστικό μοιραίο: ο ξαφνικός θάνατος. Αφού αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία θεώρησε πως το παρών Δ.Σ είναι ίσος το πιο «άτυχο» από την ημέρα που ιδρύθηκε η Ομοσπονδία αφού καλείται να διαχειριστεί αυτήν κατάσταση εν μέσω της γενικότερης κατάστασης στην χώρα.

Αλλάζοντας σελίδα στον λόγο της η κα Δέσποινα Χατζημάνου, αναφέρθηκε στην προσφορά των συναδέλφων, σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Κάτι το οποίο είναι ανέξοδο αφού όπως είπε “ειλικρινά πιστέψτε με δεν μας στοίχισε τίποτα”

Αναφορά έκανε και στην συνεργασία με την Φιλόπτωχο Κομοτηνής, η οποία είχε ανέλπιστα αποτελέσματα που ούτε οι Κυρίες της Φιλόπτωχου αλλά ούτε και το Δ.Σ περίμενε, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Την ίδια βαρύτητα έδωσε πέρα από τα οικονομικά προβλήματα και τις δράσεις, στο γεγονός πως πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους για την προσφορά τους.

Στις δηλώσεις του μίλησε για εθνική αφύπνιση ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης και καυτηρίασε το γεγονός πως όλοι ανατρέχουν στα δημοσκοπικά ευρήματα την ίδια ώρα που έωλο είναι το εάν υπάρχει ελπίδα για την χώρα. Τέλος ανέφερε πως παρά τις υποχρεώσεις που είχε, επέλεξε να τιμήσει την Πρόεδρο και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, για τον αγώνα που δίνει στην τραγικότερη χρονιά της θεσμικής τους παρουσίας.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής κα Σοφία Μενεσελίδου αφού αναγνώρισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την ανάγκη της λειτουργίας συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε με δυναμισμό να διεκδικούν τα αιτήματά τους και να συμπορεύονται με τις δημοτικές αρχές, που καλούνται να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, στη συνέχεια εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστησε για την δυναμικότητα με την οποία η Ομοσπονδία διεκδικεί τα αιτήματα των επαγγελματιών.

Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευχές του δήμαρχου Γιώργου Πετρίδη μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλειος Κυπριανίδης. Σχολιάζοντας την αναφορά της Προέδρου της Ομοσπονδίας περί «ατυχίας» ανέφερε πως εκτός την Ομοσπονδία όλοι οι θεσμικοί παράγοντες και σε επίπεδο δημαρχίας αλλά και περιφέρειας μπορούν να θεωρηθούν «άτυχοι» αφού καλούνται να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση με 60% μειωμένους πόρους.

Ευχές απέστειλε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμότειχου - Ορεστιάδας και Σουφλίου, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής για υγεία δύναμη και κουράγιο.