Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βράβευση αριστούχων Σαρακατσαναίων μαθητών




 

Αριστούχοι Σαρακατσάνοι μαθητές καθώς και μαθητές που εισήχθησαν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα βραβεύτηκαν σε εκδήλωση του συλλόγου Σαρακατσάνων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε. Ροδόπης.

 Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Νάκος ευχήθηκε καλή χρονιά και να πετύχουν στη ζωή τους.  «Έχουμε 36 εισαχθέντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έχουμε 8 Σαρακατσανόπουλα που πέρασαν στα τμήματα της Ιατρικής και σε πρώτες θέσεις, καθώς επίσης και άλλες αξιόλογες σχολές, έχουν πολύ καλές θέσεις. Αυτό δίνει το στίγμα για τους Σαρακατσάνους και τους στόχους οι οποίοι θέτουν και κρατάνε τα ηνία στην εκπαίδευση. Έχουμε 38 παιδιά που έχουν αριστεύσει στο Λύκειο και 42 παιδιά που είναι αριστούχα στις τάξεις των Γυμνασίων» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Νάκος.

«Έχουμε τη χαρά να βραβεύουμε τους αριστούχους μαθητές Σαρακατσάνους για τη χρονιά 2011-2012 καθώς επίσης και τα παιδιά που πέρασαν στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Είναι πολλά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» τόνισε ο κ. Νάκος και πρόσθεσε ότι  «Να τους ευχηθούμε καλές σπουδές, καλή προσπάθεια και με όλη τη δύναμή τους να πετύχουν στη ζωή τους. Έχουμε τη χαρά σήμερα να έχουμε κεντρικό ομιλητή τον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου μας Βασίλη Σερμπέζη, πρώην καθηγητή των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, νυν συνταξιούχο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και με χαρά θα αναπτύξει το θέμα «Εν αρχή είν’ η μουσική».

«Νομίζω ότι μια τέτοια γιορτή για το Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων αποτυπώνεται στα μάτια και στο μυαλό των παιδιών αυτών που εμείς βραβεύουμε για τις προσπάθειες που έκαναν, τον αγώνα και των οικογενειών τους οι οποίοι συνέβαλαν με το οικονομικό και με την ηθική στήριξή τους για να καταφέρουν το αποτέλεσμα του να αριστεύσουν και αυτοί που πέρασαν στα πανεπιστήμια» υπογράμμισε.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ