Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πανελλαδική πορεία του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή

   Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πανελλαδικά αγωνιστικά συλλαλητήρια, την Παρασκευή 3 Ιουνίου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και για την οργάνωσης αντίστασης και αντίδρασης  των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων όπως υποστήριξαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία το απόγευμα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
    Το μέλος της γραμματείας του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου Δημήτρης Ανθούσης « το ΠΑΜΕ σήμερα πραγματοποιεί πανελλαδικά αγωνιστικά συλλαλητήρια, οργάνωσης αντίστασης και αντίδρασης  των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Απαιτούμε την άμεση κήρυξη γενικής απεργίας  και ιδιαίτερα της ημέρας που το αντεργατικό κίνημα θα βρίσκεται στην βουλή. Η κυβέρνηση προωθεί ένα καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους, ένα καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς για την νεολαία. Καλούμε λοιπόν την εργατική τάξη του Νομού Ροδόπης, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τους απολυμένους , την νεολαία να ξεσηκωθεί χωρίς καμία αναμονή, για να ανατρέψει τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν για την εργατική τάξη και τον λαό μας. Να μην δώσει καμία συναίνεση, να μην πάει στον βρόντο η αγανάκτηση  και η οργή του λαού μας. Οι χώροι δουλειάς, οι συνοικίες, οι σχολές, τα γραφεία να γίνουν  κάστρα ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο, τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Χρειάζεται  μαζικός ξεσηκωμός, οργάνωση, αποφασιστικότητα, συνειδητοποίηση, ταξική συστράτευση με το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.  Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει αποφασιστική συνειδητή δράση με πολιτικό πλαίσιο ανατροπής της ίδιας της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου, ανατροπή στις τάξεις που βρίσκεται στην εξουσία, χωρίς καμία ταλάντευση εγκαταλείποντας τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και αυτές τις ώρες στεκόμαστε όρθιοι, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα, έχουμε την δύναμη, μπορούμε μετατρέποντας την αποφασιστικότητα σε ταξική πάλη».    
   Το μέλος του Δ.Σ. του εργατικού κέντρου  και πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ηλίας Σαργιαννίδης τόνισε ότι  «η κυβέρνηση και η Τρόικα και το κεφάλαιο με τις αποφάσεις που έχουν πάρει στις εργασιακές σχέσεις για τους νέους, εφαρμόζουν ένα σύγχρονο καθεστώς δουλείας. Η καθιέρωση του μισθού των 592 ευρώ μικτά στην ουσία ωθεί τους νέους στην εξαθλίωση με την γενίκευση ότι θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, χωρίς υπερωρία, αυτό σημαίνει ότι γενικεύεται η απλήρωτη εργασία που σημαίνει ότι θα γίνει ένα χτύπημα και ένα τσάκισμα των ασφαλιστικών ταμείων, που θα έχει την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η απάντηση που θα πρέπει να δώσουμε στην τάξη που εκφράζει ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση του είναι να οργανωθούν έτσι οι αγώνες ώστε να πετύχουμε νίκες απέναντι σε αυτήν την αστική τάξη, μόνο έτσι θα χάσει η κυβέρνηση των αστών».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου