Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη από την Κομοτηνή: «Όλο το βάρος στα αναπτυξιακά προγράμματα της Θράκης»

«Όλο το βάρος στα αναπτυξιακά προγράμματα της Θράκης», κάλεσε να ρίξουν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την Κομοτηνή.
  Η κα. Μπακογιάννη στην Ροδόπη συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, επισκέφθηκε τον οικισμό των Ποντίων στα Παγούρα, το Νέο Σιδηροχώρι, είχε συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό.

   Τον ενδιαφέρον της για την περιοχή επισήμανε η κα. Μπακογιάννη ενώ τόνισε πως «το κράτος, ο ελληνικός λαός πρέπει να στηρίξουν τη Θράκη σε μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί και αυτή είναι η μάχη της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, η ανάπτυξη θα έρθει από την ώρα που συγκεκριμένα σχέδια θα εφαρμοστούν και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε επίσης πως το κόμμα της θα έχει την δική του «παρέμβαση και θα ρίξει όλο το βάρος έτσι ώστε τα προγράμματα της Θράκης να εγκριθούν και να εφαρμοστούν γρήγορα».
  Σε ότι αφορά το θέμα των ΕΟΖ και της επένδυσης των Χρυσορυχείων σε Έβρο και Ροδόπη τόνισε ότι «το θέμα του χρυσορυχείου από ότι καταλαβαίνω έχει απαντηθεί αρνητικά από την περιοχή. Ειδικές οικονομικές ζώνες ναι. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι τις προτείναμε, τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες, αλλά με επενδύσεις παραγωγικές. Δηλαδή επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Το ζήτημα για εμάς εδώ είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία δεν γίνεται παρά μόνο με δημιουργία υγιών θέσεων εργασίας».
  Τέλος η κα. Μπακογιάννη παρουσίασε και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ροδόπη, οι οποίοι είναι οι εξής:
• Γιαμουστάρη Μάγδα – Εκπαιδευτικός
• Μαχαίρας Χρήστος – Τεχνολόγος Γεωπόνος
• Ιλχάν Αχμέτ – Δικηγόρος
• Χατζή Αμέτ Αντέμ – Ηλεκτρολόγος
• Χατζηκωνσταντίνου Νίκος – Γιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου