Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Άνοιξε από την Πέμπτη τις πύλες του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για 150 παιδιά

  Πρεμιέρα την Πέμπτη 12 Ιουλίου για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, εκατόν πενήντα τουλάχιστον παιδιά βρεθήκαν την πρώτη μέρα στο 3ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, χαρίζοντας  χαμόγελα ,γέλια και ζωή.   150 ήταν οι ενδιαφερόμενοι γονείς, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενέταξαν  τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, καταθέτοντας όλα τα δικαιολογητικά. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού,  καθημερινά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, τα παιδιά θα περνούν ευχάριστες  δημιουργικές στιγμές, συμμετέχοντας σε διάφορες  δράσεις που θα γίνονται στο 3ο δημοτικό, δράσεις όπως ενισχυτική διδασκαλία, μουσική, χορός, ζωγραφική κ.α.
   Την πρώτη μέρα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του 3ου δημοτικού  παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, μιλώντας για το πρόγραμμα αυτό τόνισε ότι «ήταν μια απόφασή που πήρε η ΔΚΕΠΠΑΚ, θέλαμε να βοηθήσουμε τους γονείς και να απασχολήσουμε τα παιδιά εποικοδομητικά στη διάρκεια του καλοκαιριού και η σημερινή μέρα αποδεικνύει ότι καλά κάναμε. Οι γονείς θα εξυπηρετηθούν πάρα πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες και τα παιδιά θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο να περάσουν καλά και δημιουργικά».  «Το κέντρο αυτό θα είναι μέχρι το τέλος του Αυγούστου» δήλωσε η κα. Λιβεριάδου και συνέχισε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες «είναι στελεχωμένο από ανθρώπους που έχουν πτυχία και θα έχουμε δραστηριότητες, στελεχώθηκε με 20 διδάσκοντες μαζί με τους γυμναστές και είναι νηπιαγωγοί, φιλόλογοί, καθηγητές μουσικής και ζωγραφικής, κοινωνικούς λειτουργούς και χοροδιδασκάλων. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να είναι και ασφαλείς τα παιδιά που συμμετέχουν και οι γονείς να αισθάνονται σίγουροι».

    «Επιλέξαμε το 3ο δημοτικό σχολείο γιατί είναι μεγάλος ο αύλειος χώρος» σημείωσε η αντιπρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου, που παραχώρησε το χώρο.
  Οι γονείς μέχρι τις 23 του μήνα μπορούν να πηγαίνουν στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ στην Κουλογλού για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις του χειμώνα  και να δηλώσουν συμμετοχή.
    Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Στέλλα Κάκαλου αναφορικά με τις δράσεις που αναπτύσσονται σημείωσε ότι «αν και θα λειτουργεί ώρες σχολείου, φεύγουμε από την σκέψη του σχολείου, θα έχουμε χορό, αθλητισμό, παιχνίδι και εκπαίδευση, ουσιαστικά στο εκπαιδευτικό κομμάτι θα προετοιμάζουμε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι για την επόμενη τάξη, βασισμένο στα βιβλία τους αλλά μέσα από το παιχνίδι και το θέατρο» . «Βασικός στόχος είναι να βρουν τα παιδιά τις δεξιότητες τους και τις ικανότητες τους» εξήγησε η κα. Κάκαλου που συμπλήρωσε ότι  «Θα είναι σαν μια πρωινή κατασκήνωση. Δεν είναι υποχρεωτικό, το παιδί έρχεται να περάσει ωραία και οι γονείς να πάρουν μια ανάσα». «Θα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια, από δασκάλους και έχουμε το αρχείο για να ειδοποιηθούν οι γονείς άμεσα για ότι προκύψει» τόνισε καταλήγοντας. 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου