Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στην Κομοτηνή ο αναπληρωτής πρόεδρος και πρέσβης του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Γεωργίου

  Με στόχο την ενημέρωση των στελεχών του ΛΑ. ΟΣ στην Ροδόπη, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Κομοτηνή ο  αναπληρωτής πρόεδρος και πρέσβης του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Γεωργίου. Πριν το σεμινάριο των στελεχών παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Ν.Ε. ΛΑ.ΟΣ. Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη και μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως την ανεργία, το κίνημα της πατάτας, το θέμα των μεταναστών και τις δημοσκοπήσεις, παράλληλα απέφυγε έντεχνα να απαντήσει αν υπάρχει μειονοτική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.ΟΣ .

   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουμε μαζί μας ένα κλιμάκιο που κατ’εντολή του προέδρου, χθες ήταν στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα στην Κομοτηνή και το απόγευμα θα πάει στην Καβάλα, το οποίο έχει έρθει με στόχο έκτος από τις πολιτικές ενημερώσεις, να εκπαιδεύσει τα στελέχη του κόμματος σε ένα σεμινάριο που θα γίνει σε μια ώρα περίπου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΛΑ.ΟΣ κ. Μιχάλης Κακουλίδης που πρόσθεσε «θα εκπαιδεύσει και τους υποψήφιους βουλευτές σε θέματα πολιτικής καθοδήγησης και πολιτικής επικαιρότητας. Ο πρέσβης που για μας είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη σε θέματα διπλωματίας, νομίζουμε ότι είναι ο ποιο κατάλληλος αυτή τη στιγμή στο να μπορέσει, στις δύσκολες πολιτικές συγκυρίες που διανύουμε να λύσει πολλά ερωτηματικά αλλά και να αναλύσει επαρκώς τις πολιτικές τοποθετήσεις του κόμματος έναντι της επικαιρότητας».
   Αναφορικά με το θέμα των μεταναστών ο κ. Γεωργίου διερωτήθηκε γιατί όπως επισήμανε «τα όχι πάνε και έρχονται, όλοι έγιναν Μεταξάδες, το όχι το λέγανε πάντα; Γιατί αυτό είναι φρέσκο φρούτο. Για να θυμηθούμε γιατί αν δεν το λέγανε πάντα το όχι, τα φρέσκα όχι δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, ούτε τόση βαρύτητα». «Αυτό το λέω» εξήγησε γιατί «επί μια εικοσαετία δεν έχουμε κάνει άλλο παρά να φοβίζουμε το κράτος για το τι μπορεί να μας συμβεί, δηλαδή επισείαμε τους κινδύνους, δηλαδή ότι τώρα έχουμε ένα εκατομμύριο ή πεντακόσιες χιλιάδες μετανάστες, προσέξτε, πότε θα αρχίσουμε να ανησυχούμε; Τότε λοιπόν δεχόμασταν επιθέσεις από πολιτικά στελέχη, από δημοσιογραφικά στελέχη και θα ήθελα πολύ σήμερα να τους είχα και να τους έπιανα το αυτί και να τους έλεγα: τι σας λέγαμε 15 και 20 χρόνια πριν; Τι έρχεστε σήμερα και μου πετάτε το όχι; Τώρα θα πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε ακραίες λύσεις για να βγει ο τόπος από την δύσκολη θέση». Σαν λύση στο πρόβλημα αυτό πρότεινε ο κ. Γεωργίου «Οι λαθρομετανάστες να φύγουν, όλα τα άλλα είναι είτε για προεκλογική εκμετάλλευση, είτε για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα τα οποία υποκρύπτονται αυτή τη στιγμή ή δεν θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρώτη λύση είναι η φύλαξη των συνόρων, ώστε να μην ανανεώνεται το πλήρωμα των λαθρομεταναστών και νομιμοποιηθέντων που δεν είναι νόμιμοι, βαριόντουσαν να τους έχουν παράνομους και κάθε κυβέρνηση νομιμοποιούσε και 250 χιλιάδες, αυτοί που είναι νομιμοποιηθέντες αν χωράνε θα μείνουν αλλιώς θα φύγουν μαζί με τους παρανόμους και δεύτερον αποχώρηση όλων των λαθρομεταναστών».       
   Ερωτηθείς για το ποίοι θα πάρουν μέρος στο σεμινάριο ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι «Όσα στελέχη ανήκουν στο δυναμικό μας εδώ πέρα και όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα είναι παρόντες, δεν είναι μόνο για τα στελέχη που θα πάρουν μέρος στις εκλογές, είναι για όλα τα στελέχη μα». 
   Τοποθετούμενος για το ζήτημα της ανεργίας ο πρέσβης ανέφερε ότι «σε πρώτη φάση της ευκαιρίας που μας δίνεται λόγο των δημοσίων έργων που έχουμε υπό μελέτη αυτή τη στιγμή ή σε εκτέλεση, χρειάζονται προσωπικό, ο πρόεδρος του κόμματος είχε προαναγγείλει ότι κανείς δεν θα πρέπει να είναι άνεργος. Όσοι δεν έχουν δουλειά θα εντάσσονται σε ομάδες εργασίας και θα προσφέρουν υπηρεσίες εκεί που σήμερα έχουμε έργα» και διευκρίνισε «επαναβίωση της Μ.Ω.Μ.Α. , που θαυματούργησε στις δεκαετίες ’60 και ’70,αυτό προτείνουμε σαν πρώτη λύση και η δεύτερη λύση είναι  απελευθέρωση της οικοδομής από τα δεσμά που την έχουν καταδικάσει, η οικοδομή εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή 140 επαγγέλματα. Το κράτος κοίταξε όλες του τις ταμειακές ανάγκες να τις καλύψει επιβαρύνοντας την οικοδομή, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους».
  «Πληρώνουν μόνο όσοι είναι καταγεγραμμένοι και το 50% του εργαζόμενου πληθυσμού που δεν είναι καταγεγραμμένο δεν μετέχει στο πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις απάντησε ότι «σήμερα πωλούνται δημοσκοπήσεις, δηλαδή ελάτε στο μαγαζί να σας βγάλουμε ότι αποτέλεσμα θέλετε. Ενώ την πάθανε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και απέδειξαν ότι είναι τελείως αναξιόπιστες, συνεχίζουν, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα είναι προσοδοφόρο».
  Όσον αφορά το κίνημα της πατάτας και όλα τα κινήματα που παρουσιάστηκαν ο κ. Γεωργίου υποστήριξε ότι « εμείς το είδαμε σαν μια λαϊκή αντίδραση, όταν βλέπουμε ότι ο λαός φουσκώνει σε τέτοιο βαθμό που προσπαθεί να λύσει μόνος του τα προβλήματα του, έστω με τις μικρές δυνατότητες που έχει, πρέπει να το εκτιμήσουμε. Τώρα αν αυτό αλλάξει κάποια στιγμή και γίνει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από ορισμένους και θα φανεί και θα εκτροχιαστεί. Δεν μπορούμε να πέσουμε σε μια αγορά αναρχίας, χωρίς να σημαίνει ότι παίρνω το μέρος των μεσαζόντων. Εμείς θα λειτουργήσουμε, το κοινωνικό παντοπωλείο, με στόχο να μην αφήσουμε καμία οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα στο πασχαλινό τραπέζι, αν αργότερα μπορέσουμε να συντονίσουμε ένα ανάλογο κίνημα θα το δούμε».
   Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν μειονοτική υποψήφιοι απάντησε ότι «όσοι είναι και αισθάνονται έλληνες, είναι καλοδεχούμενοι».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου