Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Προσέγγιση» της μειονότητας από τον Αβραμόπουλο

Δημήτρης Αβραμόπουλος «Η νέα γενιά της μειονότητας, ισχυρός κρίκος συνεννόησης κι αλληλεγγύης με τη γειτονική Τουρκία»
  Περιοδεία στη Θράκη έκανε την Πέμπτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την κομματική του ιδιότητα, ωστόσο, αυτήν του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Νωρίς το πρωί επισκέφτηκε τον σύλλογο επιστημόνων της μειονότητας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ροδόπης, που έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Διπλός ο σκοπός των επισκέψεών του στη Θράκη, όπως ο ίδιος τον όρισε στις δηλώσεις του. Αφενός να ενημερωθεί για τα μείζονα θέματα της περιοχής, την προοπτική της,  συνομιλώντας με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, κι αφετέρου να έχει μια άμεση επικοινωνία με τη μουσουλμανική μειονότητα.

  Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του με τα μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας, που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου. Ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Παυλίδη, από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης, Κώστα Ναλμπάντη, κι από άλλα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Στον πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων, κ. Ερκάν Ρουσιέν, και στα μέλη του Δ.Σ., που τον υποδέχτηκαν, παρουσίασε μεταξύ άλλων τις αρχές, που διέπουν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την μειονότητα, έκανε ειδική μνεία στην αρχή της Ισονομίας και Ισοπολιτείας που καθιερώθηκε το 1991 επί Ν.Δ., ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στις φιλικές σχέσεις που τον συνδέουν από το 1995 με τον Τούρκο πρωθυπουργό, κ. Ταγίπ Ερντογάν.
   Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει ένα πλήρες στοχευμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα στη Θράκη, εντούτοις δεν μίλησε αναλυτικά ούτε ανέφερε στοιχεία από το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο κ. Στυλιανίδης έχει φροντίσει από κοινού με τους συνεργάτες του, ώστε η αναπτυξιακή πρόταση για τη Θράκη αυτή τη φορά να είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. «Γιατί αυτή η πανέμορφη γωνιά της χώρας μας, παρά τις προσπάθειες, που έγιναν στο παρελθόν, εξακολουθεί να τελεί σε εγκατάλειψη. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και οι αναξιοποίητοι πρωτογενείς παραγωγικοί πόροι μπορούν να αποτελέσουν στο μέλλον, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μια από τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης της περιοχής» σχολίασε.
   Ο κ. Αβραμόπουλος παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση, που επιδεικνύει η νέα γενιά της μειονότητας δηλώνοντας ότι «παιδιά που άσκησαν κάτω από την αρχή της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την πρόοδο. Είδα μπροστά μου νέους ανθρώπους, που έχουν σπουδάσει και έχουν προκόψει κι αυτό επιβεβαιώνει το πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα, μια χώρα ανοιχτή στην καινούργια εποχή, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και στα όνειρα της νέας γενιάς της μειονότητας». «Η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες αντιλήψεις και στις βασικές αρχές της δημοκρατικότητας, μιας σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας, όπου η μειονότητα μπορεί να ασκεί ισότιμα και στο ακέραιο τα δικαιώματά της» σημείωσε. Ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την πίστη ότι τα μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας και η νέα γενιά ευρύτερα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν στο μέλλον και ως ένας «ισχυρός κρίκος συνεννόησης κι αλληλεγγύης με τη γειτονική Τουρκία».
    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας κ. Ερκάν Ρουσιέν αφού καλωσόρισε τον Υπουργό και τον ενημέρωσε για την ιστορία και τη για δράση του Συλλόγου, μίλησε για τους σκοπούς και τις αρχές, που διέπουν τα μέλη του, επισημαίνοντας χαρακτηριστηκά ότι «Όταν πρόκειται για την μειονότητα, χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες, ενώνοντας τις δυναμικές μας, πρέπει να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή μας. Δηλώνουμε υπεύθυνα πώς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους διαλόγου, ο σκοπός του οποίου θα είναι η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στον τόπο μας και γενικότερα της χώρας μας, προσπαθώντας να συμβάλλουμε και να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά με κάθε τρόπο». «Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτή σας η επίσκεψη», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, «δεν θα είναι μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά θα έχει ουσία και αποτέλεσμα, καθώς ο χώρος της μειονότητας αναμένει πράξεις ευθύνης και πραγματικές δεσμεύσεις, όχι μόνο υποσχέσεις για λύσεις μακροχρόνιων προβλημάτων». «Η μειονότητα αναμένει ένα ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα από την πολιτική ηγεσία της χώρας», προσέθεσε, «για να πεισθεί πως τα ζητήματα μπορούν πλέον να λυθούν σε μια ατμόσφαιρα καλής θέλησης και συνεργασίας με την ίδια την μειονότητα και όχι χωρίς αυτήν». Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα πως «αυτή η ιστορική ημέρα θα αποτελέσει την αφετηρία μιας μακροχρόνιας συνεργασίας», ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον κ. Αβραμόπουλο καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου