Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Περιοδεία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα στην Κομοτηνή

Θοδωρής Δρίτσας: «το αδιέξοδο της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης που μαζί με το PSI απειλείται  πραξικοπηματικά εάν συντελεστή θα είναι η τομή γρήγορης επιτάχυνσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας προς την χρεοκοπία του»
    Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας  επισκέφτηκε την Κομοτηνή, όπου είχε συναντήσεις με ανθρώπους  και φορείς της αγοράς και της μειονότητας, για να συζητήσει τις αλλαγές στο μέτωπο των εργασιακών, αλλά και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες.
  «Είμαστε στην Κομοτηνή σε μια περιοχή με μεγάλη ιστορία, με μεγάλα προβλήματα αλλά τώρα και αγωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε  «είχαμε μια από τις ποίο ενδιαφέρουσες συνομιλίες με το επιμελητήριο και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και των εμπόρων που αποτύπωσε με πολύ σχολαστικό τρόπο τα προβλήματα και το ποίο σημαντικό που πλέον είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες κατανοούν πλέον και τις αιτίες, έχουν αρχίσει να βγάζουν συμπεράσματα». «Αισθανόμαστε πολύ άνετα παρά την μεγάλη και δικαιολογημένη επιφύλαξη απέναντι στους πολιτικούς, αισθανόμαστε πολύ άνετα να κάνουμε συζητήσεις εμπιστοσύνης με ανθρώπους που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο και που όμως καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι τα μηνύματα που στέλνει και η αριστερά ριζικής αμφισβήτησης της πολιτικής του μνημονίου, συναντώνται με τις σκέψεις, τα βιώματα και τις εμπειρίες αυτών των ανθρώπων» ανέφερε.
   «Είναι πια η κοινωνία που αρχίζει να κάνει πολιτική και είναι και αυτό που η κυβέρνηση Παπανδρέου νωρίτερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου τώρα είναι υπόλογοι ιστορικά αλλά και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές απέναντι στην ελληνική κοινωνία, δεν στηρίζονται ούτε καν στην ενοχή της, ούτε καν στην στοιχειώδη συναίνεση, υπάρχει κοινωνική εχθρότητα στις πολιτικές που υλοποιούνται και όμως επιμένουν να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές» σημείωσε ο κ. Δρίτσας που συνέχισε  «το αδιέξοδο της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης που μαζί με το PSI απειλείται  πραξικοπηματικά με βάρβαρη παραβίαση στοιχειωδών κανόνων του κοινοβουλευτικού καθεστώτος, του συντάγματος και του κανονισμού της  βουλής, εάν συντελεστή θα είναι η τομή γρήγορης επιτάχυνσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας προς την χρεοκοπία του. Είναι ο βέβαιος δρόμος για την χρεοκοπία, είναι ιστορικές αυτές οι μέρες και η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα είναι το καταλυτικό πολιτικό μέγεθος όχι για να στείλουμε ένα μήνυμα αλλά για να εμποδίσουμε την εξέλιξη αυτή».
   Ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πρωτοστατήσει στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων τονίζοντας ότι «Εκατομμύρια έλληνες πολίτες, όλων των ηλικιών καλούνται να είναι στους δρόμους, στις πλατείες, στις παρεμβάσεις κάθε είδους σε όλη την Ελλάδα και νομίζω ότι θα το κάνουν, ήδη έχουν αρχίσει να το κάνουν, αυτή είναι η ποιο αισιόδοξη σκέψη για την λύση του προβλήματος, αν συμβεί αυτό μπορούμε να έχουμε έντονη και βάσιμη ελπίδα ότι όλα μπορούν να μπούνε σε μια διαφορετική πορεία των πραγμάτων και ο δημοκρατικός διάλογος να αναδείξει λύσεις και απαντήσεις που έχει ανάγκη αυτή η χώρα, λύσεις και απαντήσεις που προϋποθέτουν δυο πράγματα, δημοκρατία και σεβασμό στους εργαζόμενους ανθρώπους». ‘Αυτά τα δυο είναι η επιλογές εκείνες που μπορούν και να συγκρατήσουν την κατρακύλα αλλά και να βάλουν την βάση για την δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα ανασύνταξη της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Το ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει σε όλη αυτήν την κατεύθυνση και σε όλους αυτούς τους αγώνες» επισήμανε.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

    Αναφορικά με τον νομό Ροδόπης και τα όσα συζητήθηκαν με την διοίκηση του επιμελητηρίου ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για τα οξύτατα προβλήματα που οδήγησαν σε κατάρρευση την τοπική οικονομία, ωστόσο ικανοποιήθηκε από το κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης που εισέπραξε, υπογραμμίζοντας ότι «Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια από πουθενά, ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, αισθάνονται εξαπατημένοι γιατί πολλοί από αυτούς είπαν ότι, με υποδειγματικό τρόπο υλοποίησαν τις επιταγές του μοντέλου ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών.  Οι κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, έδιναν ως πρότυπο και ενώ τα έκαναν όλα αυτά σήμερα βρίσκονται σχεδόν λίγο πριν κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους. Έχοντας πιστοποιητικά αξιοπιστίας, ISO, έχοντας εκπαιδευτεί και επανεκπαιδευτεί, έχοντας αναπτύξει νέες πρωτότυπες μεθόδους επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν υπάρχει τίποτα που να το στηρίξω και να προσπαθήσει να ανασυγκροτηθεί, πρέπει να κλείσει .Είναι θαυμαστό ότι δεν αναζητούν τρόπους να φάει ο ένας τον άλλον, αλλά ενεργοποιούνται, ψάχνουν τρόπους, γίνονται ένα όσοι έκλεισαν και όσοι έχουν ακόμη ανοιχτά τα μαγαζιά τους και διεκδικούν. Το κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης που εισέπραξα είναι το ποιο ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνει το επιμελητήριο Ροδόπης σε όλη την Ελλάδα».
   Την άσχημη κατάσταση που βιώνει συνολικά η αγορά της Ροδόπης, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ.  Αργύρης Αργυρόπουλους που σημείωσε ότι «Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας έχει τελειώσει, είναι θέμα ημερών ή μηνών για την ύπαρξη των περισσοτέρων από εμάς.  Ο ίδιος χρόνια επαγγελματίας, δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά, που αντιμετωπίζει τέτοια απαισιοδοξία, κατάσταση η οποία επηρεάζει περισσότερο τους νέους, ανέφερε. Όσον αφορά στα νέα μέτρα, οι μικρομεσαίοι της Βόρειας Ελλάδας, πρόκειται να συζητήσουν το θέμα σε συμβούλιο  της ΓΕΣΕΒΕ που έχει οριστεί για το Σάββατο στην πρωτεύουσα.
    Τοπικά πάντως δεν αποκλείεται να δούμε για ακόμη μία φορά τους ανθρώπους της αγοράς να βγαίνουν στους δρόμους, όπως με επιτυχία έκαναν τον περασμένο Οκτώβρη. Αποφάσεις για πανελλαδικές κινητοποιήσεις αναμένεται να παρθούν και στην Αθήνα. Πάντως στον νομό Ροδόπης, ο κ. Αργυρόπουλος πρότεινε τη συνάντηση φορέων του τόπου, για να παρθούν κοινές αποφάσεις, όπως εξήγησε  «Δική μου πρόταση προς την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών  είναι  να μαζευτούμε όλοι οι φορείς, από εργατικό κέντρο, δικηγορικό σύλλογο, εμπορικό σύλλογο, Ομοσπονδία, Επιμελητήρια και να συζητήσουμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου