Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κ. Βουζουκίδης: «η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, μας θέτουν ψευδοδιλλήματα για να ψηφήσουμε τα δύο μεγάλα κόμματα»

   Ο υποψήφιος βουλευτής των «ανεξάρτητων Ελλήνων» για τον Νομό Ροδόπης Κωσταντίνος Βουζουκίδης μιλά για το χρέος, την αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση, τα λάθη που έγιναν  αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. Παράλληλα αναφέρει το κλίμα που εισπράττει από τους πολίτες κατά τις επισκέψεις του αλλά και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες κατά τις εκλογές και τι προτείνουν οι «ανεξάρτητοι Έλληνες».  

     Μιλώντας για το κλίμα που εισπράττει από τον κόσμο κατά τις επισκέψεις του ο κ. Βουζουκίδης σημείωσε ότι «οι έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι πολίτες της περιοχής μας, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το τι θα κάνουν στις 6 Μαΐου στις εκλογές και είναι προβληματισμένοι γιατί είναι απογοητευμένοι από την μέχρι τώρα πορεία των δύο μεγάλων κομμάτων που μας οδήγησαν με τρόπο απαράδεκτο σε ένα καθεστώς ανασφάλειας, αβεβαιότητας, φτώχειας του ελληνικού νοικοκυριού και κυρίως σε ένα καθεστώς απελπισίας ιδιαίτερα για τους νέους που αρχίζουν και ψάχνουν δουλειές στο εξωτερικό».
   «Το θέμα αυτό το οικονομικό ξεκίνησε από το 1981,μετά την αντιπολίτευση άρχισε ουσιαστικά» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «Το οικονομικό αυτό μοντέλο βασίστηκε σε κάποιους παράγοντες, ο πρώτος ήταν η υπερκατανάλωση χωρίς να παράγουμε, ο δεύτερος παράγοντας ήταν στον δανεισμό, η χώρα μας δανειζόταν πάρα πολύ και τα νοικοκυριά μαζί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα εξοφλήσει και το τρίτο ήταν οι μεσάζοντες, υπάρχει μεγάλο μέρος του πλούτου που καρπώνονται οι μεσάζοντες αυτά τα 3 ήταν η βόμβα μολότοφ που κάποτε θα έσκαγε». «Αν προσθέσουμε και τους ανίκανους πολιτικούς που χειρίστηκαν τα θέματα της χώρας μέχρι σήμερα ήταν επόμενο να έχουμε αυτή τη κατάληξη» σημείωσε και υπογράμμισε ότι  «Αυτή τη στιγμή της πτώχευσης που υπάρχει στα ελληνικά νοικοκυριά και στους έλληνες, γιατί μπορεί να λένε ότι αποφύγαμε την πτώχευση αλλά έτσι που αποθηκεύσαμε το μέλλον της Ελλάδος, που κάναμε επίθεση στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία της Ελλάδας και που εκχωρήσαμε εθνική κυριαρχία, δεν θα σήμαινε κάτι παραπάνω και η ονομαστική πτώχευση».
   «Αυτή τη στιγμή έχουμε ανέργους μέσα στην ελληνική οικογένεια» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «η οικογένεια στερείται ουσιώδη και βασικά πράγματα, όπως την θέρμανση, είναι αμφίβολο αν θα μπορούν του χρόνου να θερμαίνονται οι συντοπίτες μας, διότι το πετρέλαιο θα έχει φτάσει στα ύψη, θα εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης, είναι αμφίβολο αν θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, αν θα μπορούν αν αρρωσταίνουν να πάνε στον γιατρό, γιατί και σήμερα όποιος θέλει να πάει στον γιατρό πρέπει να πληρώσει, μας έχουν καταργήσει κάθε ασφάλιση». «Εγώ είμαι ασφαλισμένος στο δημόσιο και πρέπει να πληρώσω το πενηντάρικο στον γιατρό γιατί κανένας από τους γιατρούς δεν έκανε σύμβαση με τον Ο.Π.Α.Δ. και έχουν το θράσος οι πολιτικοί που μας φέρανε σε αυτήν την κατάσταση, οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έρχονται τώρα να μας ξανά κοροϊδέψουν και να ζητήσουν την ψήφο μας» τόνισε ο κ. Βουζουκίδης.
   «Έχουμε μπροστά μας μια κατάσταση που πρέπει να ανατρέψουμε» επισήμανε και συνέχισε προσθέτοντας ότι «πρώτα από όλα δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτούς τους δύο που κυβερνάνε σήμερα, για όλα αυτά που έκαναν, πάρα πολλές μίζες, πάρα πολλά σκάνδαλα, πάρα πολλές υποθέσεις που φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με ένα χρέος 360 δισεκατομμύρια όπως μας λένε, το πραγματικό χρέος είναι όμως όταν παίρνεις δανεικά για να πάει μπροστά η χώρα και να βοηθήσεις τον λαό σου. Οι ολυμπιακοί αγώνες που έγιναν για να βολευτούν κάποιοι, η αγορά υποβρυχίων και πολλά άλλα δημιούργησαν ένα επίπλαστο χρέος που δεν είναι το πραγματικό»
«ενώ είχαμε πολλά δικαιώματα μέσα στην Ευρώπη, κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί με δόλιο τρόπο μας πήγαν  να υπογράψουμε συνθήκες  όχι με την Ευρώπη αλλά με την Τρόικα, με αποτέλεσμά σήμερα να δουλεύουμε για τους τοκογλύφους, πληρώνουμε ένα επιτόκιο 6% για τα δανεικά που πήραμε το οποίο είναι τοκογλυφικό, την ώρα που μπορούσαμε να δανειζόμαστε βάση της ευρωπαϊκής συνθήκης, το οποίο το ανώτερο έπρεπε να είναι το 1,3% . αυτή τη στιγμή οι γερμανοί με τα λεφτά που μας δίνουν βγάζουν κέρδη, η ίδια η Μέρκελ είπε ότι κερδίζουν από την υπόθεση με την Ελλάδα, μας δανείζουν με το 6% την στιγμή που αυτή δανείστηκαν με το 0,38. Εμείς αυτά τα πανωτόκια τα τοκογλυφικά δεν πρέπει να τα αναγνωρίσουμε».   «Οι ανεξάρτητες έλληνες με τους οποίους κατεβαίνω στις εκλογές αυτό είναι το πρώτο που θέλουν να κάνουν καταγραφή του νόμιμου χρέους και θέλουν να καταργήσουν ότι χρέος είναι παράνομο και επαχθές».
«με συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων έχουμε υπογράψει να εξυπηρετούνται πρώτα οι δανειστές μας άσχετα αν ο λαός υποφέρει. Αν ένας τόπος δεν έχει ανάπτυξη δεν μπορεί να βγάλει λεφτά να πληρώνει για μνημόνια, ένας λαός δεν μπορεί να μην έχει υγεία, παιδεία, πρώτα πρέπει να προηγούνται οι λαοί και μετά οι τραπεζίτες, δυστυχώς εδώ κάνανε το αντίθετο».  Οι ανεξάρτητοι έλληνες λένε, πρώτα αναγνώριση του νόμιμου χρέους, δεύτερον με δεδομένο ότι ήταν αντισυνταγματικές οι προωθήσεις των μνημονίων, να τα αποκυρήξουμε».
   «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς που τόσα χρόνια μας κοροϊδεύουν, με νοσοκομείο που λένε ότι θα γίνει, τόσα χρόνια, με το φράγμα του Ιασίου, με τον κάθετο άξονα, το θέμα του ταμιευτήρα στον Ίασμο.  Ενώ έπρεπε τόσα χρόνια να δουλέψουν για τον κόσμο, δούλεψαν για τον εαυτό τους και αυτό φαίνεται από τα πόθεν έσχες τους» υποστήριξε.
Ερωτηθείς ο κ. Βουζουκίδης για τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος διευκρίνισε ότι « η κατάσταση, έφτασε σε κρίσιμο σημείο και μας αφορά όλους. Όταν τα παιδιά μας ψάχνουν δουλειές στο εξωτερικό , όταν έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία, όταν δικαιώματα που είχαν αποκτήσει οι εργαζόμενοι καταργούνται σε μια νύχτα και όταν ουσιαστικά οδηγούμαστε στην πλήρη πτώχευση, αυτά ήταν τα σημεία που δεν μπορούσα πλέον να θεωρώ ότι είναι σωστό να  κάθομαι στον καναπέ και να διαμαρτύρομαι, θεώρησα ότι είναι σωστό να κατεβώ στον στίβο αυτό και να ζητήσω την εμπιστοσύνη του λαού της Ροδόπης  και να μπορέσω να προωθήσω με καθαρή φωνή, χωρίς συμφέροντα και με διάθεση να προσφέρω κάτι καλύτερο και με το γνώμονα ότι πάντοτε τιμώ τις θέσεις που έχω βρεθεί  και σκέφτομαι ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για να μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα στον λαό μας».
«Τίποτα δεν είναι αδύνατο, μας θέτουν ψευδοδιλλήματα, έρχεται η τρόικα και μας παροτρύνει να ψηφίσουμε τα δύο αυτά κόμματα» υποστήριξε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι «να ξέρουν οι πολίτες ότι ψηφίζοντας τον Σαμαρά παίρνουν δώρο τον Βενιζέλο και το αντίστροφο. Μας θέτουν ψευδοδιλλήματα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις αν δεν ψηφίσουμε έναν από τους δύο, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να πατήσει στα πόδια της αρκεί να υπάρξουν τα σωστά άτομα και οι σωστές πολιτικές».  
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου