Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κεντρική πολιτική ομιλία Γ. Πεταλωτή

   Την κεντρική πολιτική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, παρουσία πλήθος κόσμου και κυρίως νέων. 

   Κατά την
διάρκειά της ο κ. Πεταλωτής έκανε αναφορά στο πως φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση τονίζοντας ότι «η κρίση ξεκίνησε το 2007 και όχι το 2010», ενώ σημείωσε ότι «εμείς, αντίθετα με το παρελθόν και τη ΝΔ, δεν λιποτακτούμε, δεν φυγομαχούμε. Δεν συγχωρούμε. Οι λιποτάκτες του χθες, παριστάνουν σήμερα τους σωτήρες του αύριο». Επίσης υπογράμμισε ότι «σε περίπου 175 χρόνια Ιστορίας(1831-2004) συσσωρεύτηκαν 200 δις χρέους. Σε μόλις 5,5 χρόνια κυβέρνησης ΝΔ (2004-2009) άλλα 120 δις».
   Παράλληλα μίλησε για τα λάθη που έγιναν, μέσα στα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα πολλά σωστά και θετικά που κρατούν σήμερα τη χώρα όρθια «και τα οποία, δυστυχώς, χάνονται επικοινωνιακά, μέσα στην κρίση» όπως σημείωσε κάνοντας αυτοκριτική.
  Ο κ. Πεταλωτής κατέθεσε την εμπειρία που απέκτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στον αγώνα που έκανε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη του Μηχανισμού Στήριξης, μίλησε για το σήμερα αλλά και για το μέλλον, έκανε ειδική αναφορά στην Ανάπτυξη και στους νέους, αναφέρθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση στη Ροδόπη, για τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης στα 2,5 χρόνια καθώς και για την κατεύθυνση, από τη ΝΔ, απαξίωσης αυτών των επιτευγμάτων για τη Ροδόπη, όπου τόνισε ότι  «Συγκρίνουν έργα βιτρίνας με έργα ουσίας και μάλιστα όταν συγκρίνουν τη διπλή κυβερνητική θητεία της ΝΔ με τη μισή του ΠΑΣΟΚ»  και κάλεσε τη ΝΔ και όσους διαδίδουν τέτοιου είδους σενάρια, να πουν αυτοί πoιo είναι το έργο της ΝΔ για το οποίο με περισσό θράσους επαίρονται.
Αναφορικά με τον Αγροτικό Τομέα,
Ανέφερε τον εξορθολογισμό και την εξυγίανση των Οργανισμών ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ οι οποίοι έγιναν, ξανά, φορείς προστασίας του πολίτη από «παραμάγαζα» ρουσφετολογίας.
Για την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών που συζητιέται αυτές τις μέρες δήλωσε ότι ασκεί όλες τις θεμιτές πιέσεις για την εκκαθάριση του ώστε να οι αγρότες να πάρουν χρήματα στα χέρια τους πιο γρήγορα από πέρυσι, που δόθηκαν στις 20 Μαΐου, παρά τις ελλείψεις προσωπικού στη ΔΥΟ Κομοτηνής.
Εκπέμποντάς το μήνυμα: «Δεν φυγομαχούμε. Δεν επιτρέπουμε, σε κανέναν, την επιστροφή στο παρελθόν. Στόχος μας είναι μέσα σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα να αξιοποιήσουμε, τις πολλές ανεκμετάλλευτες, δυνάμεις της Ροδόπης για να την κάνουμε πιο δυνατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου