Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Επισκέψεις Γιώργου Πεταλωτή σε Αίγειρο, Μεσσούνη, Ν.Καλλίστη, Μελέτη και Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής

Με συναντήσεις στους οικισμούς Αιγείρου, Μεσσούνης, Νέας Καλλίστης και Μελέτης, συνεχίστηκε το πρόγραμμα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή, τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012.

Ο Γιώργος Πεταλωτής συνομίλησε με τους κατοίκους των οικισμών, άκουσε τα ζητήματα και τους προβληματισμούς τους ενώ αναφέρθηκε  στην αναγκαιότητα στήριξης των ασθενέστερων και πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής. Υπογράμμισε μάλιστα την ανάγκη να οικοδομηθεί ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα δίπλα στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, με στενή και διαρκή συνεργασία όλων των πολιτικών στελεχών και του απλού πολίτη.
«Η λύση των σημερινών μας προβλημάτων, η υπέρβαση της κρίσης, δεν μπορεί να έρθει από την αναβίωση του ίδιου στρεβλού παρελθόντος που κατέστρεψε τη χώρα. Γι΄αυτό λύση,  δεν είναι η επιστροφή».
Tην Τετάρτη 2 Μαΐου, ο Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και συνομίλησε με τον Διοικητή και τα στελέχη της. Η συζήτηση εστιάστηκε στην άμεση ανάγκη της μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας σε νέο χώρο όπου θα καλύπτει τις ανάγκες του Σώματος και την άμεση, μετά τις εκλογές, ανάληψη πρωτοβουλίας από αρμόδιους παράγοντες και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σκοπό αυτό. Προτάθηκαν μάλιστα να συζητηθούν λύσεις για την μετεγκατάσταση. Θετική αναφορά έγινε, από το προσωπικό, στον θεσμό των πυροσβεστών «πενταετούς υποχρέωσης». Ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη θετική εξέλιξη της αναβάθμισης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών, μετά από αυστηρή τεκμηρίωση των αναγκών τους, στο πλαίσιο της ορθολογικής κατανομής των πυροσβεστικών κλιμακίων της χώρας από την Κυβέρνηση.
«Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που δέχονται τις υπηρεσίες τους. Μοχθούμε για  ένα Πυροσβεστικό Σώμα στην υπηρεσία του πολίτη, με πιο στέρεες βάσεις».
 Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την νομοθετική ρύθμιση για τον θεσμό του Πυροσβέστη «πενταετούς υποχρέωσης» επωφελήθηκαν συνολικά 4.000 εποχικοί πυροσβέστες, που εργαζόταν επί χρόνια για κάποια χρονικά διαστήματα και ήταν ¨όμηροι¨, σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων περίπου 370 στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου