Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οι επισκέψεις του Γιώργου Πεταλωτή σε οικισμούς της Ροδόπης

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφθηκε την Ξυλαγανή, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 στο πλαίσιο των συναντήσεων του με κατοίκους των οικισμών του Νομού Ροδόπης.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, συζητώντας στους κατοίκους της Ξυλαγανής, αναφέρθηκε στο πως έφτασε η χώρα μας στη σημερινή κατάσταση σημειώνοντας πως έχουμε ακόμα δύσκολο δρόμο αλλά πατάμε πλέον σε στέρεο έδαφος, έχοντας διαγράψει ήδη μεγάλο μέρος του χρέους μας καλύπτοντας τις δανειακές μας ανάγκες. Σημείωσε, μάλιστα, την ιδιαίτερη ΑΞΙΑ που θα έχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για τους αγρότες καθώς με τον στρατηγικό έλεγχο του Δημοσίου είναι επιβεβλημένη η ροή χρηματοδότησης προς όλους.

Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το θέμα των εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής. Ένα ζήτημα για το οποίο ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε την τακτική της Κυβέρνησης Καραμανλή ο οποίος μάλιστα, για προεκλογικούς λόγους, εγκαινίασε το έργο εμφανίζοντας το ως περατωμένο, ενώ στην ουσία δεν ήταν, αφού δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες υποδομές όπως ο βιολογικός καθαρισμός προκειμένου να παραδοθούν στους δικαιούχους.

Ο κ. Πεταλωτής τότε τόνισε ότι ήδη έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και την παράδοση των  Εργατικών Κατοικιών Ξυλαγανής ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ορισμού των δικαιούχων.

Νωρίτερα, παρέστη σε συγκέντρωση των μελών της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής τονίζοντας την ουσιαστική παρουσία της κοινότητας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής, τόσο στην οικονομία όσο και στην τοπική κουλτούρα. 
Παράλληλα αναφέρθηκε στο διακύβευα των εκλογών της 6ης Μαΐου και τη σημασία της συμμετοχής , για τη Ροδόπη, όλων των πολιτών της σε αυτές τις εκλογές.
«Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Είναι μια ευκαιρία για εμάς τους πολιτικούς αλλά και για τους πολίτες να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Πλέον πιο έμπειροι, πιο ώριμοι, πιο σίγουροι. Αντιλαμβάνομαι την πικρία, τη δυσαρέσκεια, τις επιφυλάξεις, την αποστασιοποίηση, των πολιτών. Είναι φαινόμενο που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Επιλέγουμε  να μην κάνουμε πίσω, να παραδεχθούμε τα λάθη και τις αστοχίες μας για να μπορέσουμε να σταθούμε για την περιοχή μας. Και πάλι η Ροδόπη πρέπει να εκπροσωπηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο. Έχουμε μπει στη τελική ευθεία. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, στις 6 Μαΐου, τι κυβέρνηση θέλει. Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου