Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εν αναμονή οι εργαζόμενοι του Κάθετου Άξονα – Συνάντηση με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ροδόπης και το νεοεκλεγέντα βουλευτή, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, είχαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ιόνιος», το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον κ. Καραγιουσούφ για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει . Παράταση μιας ακόμα ημέρας, μετά από παράκληση της εταιρίας «Ιόνιος», έδωσαν οι εργαζόμενοι του Καθέτου Άξονα Κομοτηνής-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη διορία που είχαν θέσει την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να μη βγουν με τα φορτηγά τους στην Εγνατία. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη στον 11ο μήνα απλήρωτοι και μερίδα αυτών συνεχίζει την επίσχεση εργασίας. Καθημερινά βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο της «Ιόνιος» στην Καρυδιά, όπου έχουν παρατάξει και φορτηγά, έτοιμα αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν για το κλείσιμο της Εγνατίας οδού. Οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν να περιμένουν και αυτήν την ημέρα, κατά παράκληση της εταιρίας, να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, αλλά θέτουν ως πλαφόν την καταβολή τουλάχιστον 6 μισθών. Διαφορετικά, «ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί εδώ που φτάσαμε δεν αντέχουμε άλλο» λένε οι ίδιοι.

O βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, δεσμεύτηκε προς στους εργαζόμενους να βρίσκεται δίπλα τους, όπως και η τοπική οργάνωση του κόμματος, και να μεταφέρει το πρόβλημά τους στην Αθήνα, έτσι ώστε να ακουστεί και πανελλαδικά και κεντρικά. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι σε τραγική κατάσταση, είναι απλήρωτοι για 11 μήνες, έχουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον. Μας συγκίνησε αυτή η κατάσταση πολύ, τους υποσχέθηκαν να τους καταβληθούν κάποια χρήματα για το 2011, ελπίζουμε να γίνει αυτές τις ημέρες.
  Αναφερόμενος στην πορεία του Καθέτου Άξονα, δήλωσε επιφυλακτικός για το κατά πόσον θα ωφελήσει την περιοχή μας και θα καταστεί μοχλός ανάπτυξης, όπως παρουσιάζεται, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τη στασιμότητα, που παρουσιάζει το έργο, υπογραμμίζοντας ότι «Υπό αυτές τις συνθήκες βλέπω ότι δεν προχωράει, έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο, γιατί θα έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί. Αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα, από τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου