Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη Περιφερειά​ρχη ΑΜ-Θ στο Γηροκομείο Κομοτηνής

Το Γηροκομείο Κομοτηνής επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης την Παρασκευή (13/7). Η επίσκεψη αφορούσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ του έργου αποπεράτωσης της νέας πτέρυγας της «Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής  - Η Ορθοδοξία», την αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος κτιρίου, καθώς και τον εξοπλισμό του συγκροτήματος.

Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ
Ένα διαχρονικό αίτημα του Δ.Σ του Γηροκομείου Κομοτηνής, αλλά θα έλεγα και ολόκληρης της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, να γίνει ο εκσυγχρονισμός του υπάρχον κτιρίου και παράλληλα να γίνει η κτιριακή ολοκλήρωση, αυτό που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και έχει μόνο σκελετική παρουσία. Μετά από τη συνεργασία που είχα με τον π. Δημήτριο Βασιλειάδη, την ελεγκτική ομάδα, με τα μέλη της διαχειριστικής αρχής που θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί αυτοί ανοίξανε το δρόμο το δίαυλο για να δημιουργηθεί η επιλεξιμότητα του παρόντος έργου. Σήμερα επιδώσαμε την απόφαση ένταξης προϋπολογισμού 3.290.000 ευρώ όπου αφορά το καινούργιο κτίριο με 50 κλίνες, ένα σύγχρονο κτίριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης των γερόντων, κάτι που έλλειπε από την πόλη της Κομοτηνής, ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία και πολύ πιθανό μέχρι τέλος του έτους να προκύψει η ανάδοχος για την κατασκευή του. Μαζί με το δήμαρχο Κομοτηνής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, που υπήρχε μία εξαιρετική συνεργασία και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Γηροκομείου, τελεσφόρησε ένας στόχος και ευχόμαστε να είναι καλορίζικο για το καλό αυτών των ανθρώπων που θα παραστεί ανάγκη να περάσουν κάποιο κομμάτι της ζωής τους σε αυτό το κτίριο. π. Δημήτριος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Κομοτηνής «Ορθοδοξία»

Το συγκεκριμένο έργο παραμένει στάσιμο περίπου 10 χρόνια, η άδεια εξεδόθη το 2002 και άρχισαν αμέσως οι εργασίες, το φτάσαμε σε αυτό το σημείο που είναι τώρα, μας τελείωσαν τα χρήματα και τα έργα σταματήσανε, διότι δεν υπήρχε τρόπος γιατί αυτό το κονδύλιο των 3.290.000 δεν ήταν εύκολο να εξασφαλιστεί από το ίδρυμα και ελπίζαμε σε κάποια βοήθεια της πολιτείας η οποία δεν εμφανιζόταν. Τελικά στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιαννακίδη βρήκαμε το μέγα ευεργέτη που κίνησε όλες τις διαδικασίες, τον ευγνωμονούμε όπως και όσους συνέβαλλαν γι΄αυτήν την εξέλιξη και τονίζουμε ότι είναι ένα έργο που αφορά όλο το νομό Ροδόπης ο οποίος δέχεται χωρίς εμπόδια όλους τους ηλικιωμένους της περιοχής. Η νέα πτέρυγα θα είναι ένα ξενοδοχείο προδιαγραφών υψηλής ποιότητας, διότι εκείνο που δεν αναφέρθηκε ότι οι χώροι για τους ηλικιωμένους θα είναι ατομικά δωμάτιο με λουτρό ή σουϊτες για 1 ή 2 άτομα επίσης με δικό του λουτρό, δηλαδή είναι μία διαβίωση πάρα πολύ σύγχρονη και υψηλής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου