Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μειωμένη προσέλευση στην συγκέντρωση για τα αντιλαϊκά μέτρα που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ



Μειωμένη προσέλευση στην συγκέντρωση για τα αντιλαϊκά μέτρα που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ
  Συγκέντρωση στα αντιλαϊκά μέτρα πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, το εργατικό κέντρο και η νομαρχιακή επιτροπή του Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του εργατικού κέντρου για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει κόσμο. 

     Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Παντελής Μαγαλίος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Η Τρόικα ζητάει ακόμα περισσότερα πράγματα, το πρώτο είναι να κατοχυρώσει τα χρήματα των δανειστών μας ανεβάζοντας το ποσό στα 13 δις, άρα λοιπόν πρέπει να κόψουν τους μισθούς των εργαζομένων και από τις συντάξεις των ανήμπορων. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το να μας κόβουν την συλλογική σύμβαση εργασίας και να λένε ότι θα ψηφίζουν νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις για το κατώτερο όριο των 586 ευρώ, αυτά ρίχνουν την ελληνική κοινωνία στο περιθώριο. Αντί αυτοί οι φοροκλέφτες, αυτοί οι κλεπτοεξαγωγείς που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό, αντί να συλλαμβάνονται και να μπαίνουν μέσα, συλλαμβάνουν ανέργους διαδηλωτές και τους πάνε στα κρατητήρια». 

   Ερωτηθείς για το που οφείλεται η μη προσέλευση κόσμου στα συλλαλητήρια που γίνονται στην Κομοτηνή τόνισε ότι «όλα αυτά πρέπει να τα δει ο κόσμος και η κοινωνία της Κομοτηνής και να βγει στους δρόμους, διότι δεν υπάρχει άλλη λύση αν δεν βγουν στους δρόμους». 

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Ιωαννίδης δήλωσε ότι «Σήμερα είχαμε προγραμματίσει την κινητοποίηση για την αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων κυβερνήσεων».
   Αναφερόμενος στην μικρή προσέλευση σημείωσε ότι  «Η συμμετοχή είναι μικρή και είναι λυπηρό που δεν συμμετέχουν ούτε καν οι συνδικαλιστές, ούτε καν τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων συλλόγων. Αν κάποιοι θέλουν μόνο τον τίτλο του προέδρου για να συμμετέχουν μόνο στα διοικητικά συμβούλια, χωρίς την συνδικαλιστική τους δράση, να είναι εφάμιλλοι των αγώνων που πρέπει να γίνουν, τότε προσβάλλουν τους ίδιους συναδέλφους οι οποίοι τους εκλέγουν. Αυτή είναι η ευθύνη των συνδικαλιστών, η ευθύνη των μελών είναι το ίδιο μεγάλη γιατί εφόσον δεν συμμετέχουν έχουν την ευθύνη και είναι σαν να συμφωνούν με τα μέτρα».
   «Η αδράνεια και η μη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει μια μοιρολατρία, η οποία δεν μας τιμά. Γνωρίζουμε ότι όλοι υποφέρουμε από τα μέτρα, το ότι δεν έρχονται στις κινητοποιήσεις θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα συμμετέχοντας σε αυτές, δείχνει ότι αποδέχονται τα μέτρα όποια και αν είναι αυτά και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτά τα μετράει και συνεχίζει να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος των ασθενέστερων» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποια κυβέρνηση, κυβερνάει, μας ενδιαφέρει να παίρνει μέτρα φιλολαϊκά, άλλωστε γι’ αυτό εκλέγουμε κυβερνήσεις για να επιλύουν προβλήματα και όχι να τυραννούν τον ίδιο τον λαό που τους επιλέγει. Αυτή τη στιγμή έχει βουλιάξει η λαϊκή,  η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί και το κεφάλαιο κάνει πάρτι.  Τα μέτρα είναι μονόπλευρα, τα υπομένουν αυτοί που δεν φταίνε για την κρίση, οι μισθωτοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και γενικά το κεφάλαιο μαζί με τους πολιτικούς, συνεχίζουν απτόητοι να ποδοπατούν όλο τον ελληνικό λαό».   «Ως πότε νομίζουν θα αντέξει ο λαός αυτά τα μέτρα;  Έχουμε τους λαθρομετανάστες 1250.000 μες την Ελλάδα και έχουμε διώξει 140.000 μορφωμένους έλληνες από την χώρα που ήταν η αφρόκρεμα και ο πλούτος της χώρας μας; Που οδηγούν την χώρα; Έχουν αντιληφθεί; »; Αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι «δεν αντέχει άλλο ο λαός και εκείνοι που κάθονται στα σπίτια τους και δεν ενδιαφέρονται για τον ίδιο τους τον εαυτό θα πληρώσουν τα μέτρα».
  Από την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταμάτης Σακκελίων  τόνισε ότι «σε όλη την χώρα σήμερα με πρωτοβουλία της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, διοργανώνονται συλλαλητήρια, είμαστε πεπεισμένοι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, απέναντι στα μέτρα που έρχονται να μας εξοντώσουν. Έχουμε πει και εμείς σε όλους τους τόνους ότι οδηγούν αυτές οι πολιτικές των μνημονίων οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση.   Η τριτοκομματική κυβέρνηση ή η Τρόικα εσωτερικού, διαπράττει ένα κατ’εξακολούθηση έγκλημα εις βάρος του λαού». Σχολιάζοντας την επίσκεψη της κα. Μέρκελ σημείωσε ότι «Αύριο είναι γνωστό ότι έρχεται η κα. Μέρκελ, θα χτυπήσει στην πλάτη τον κ. Σαμαρά, θα κλάψει πάλι για τους έλληνες συνταξιούχους, αλλά θα μας πει ότι η συνταγή είναι αυτή που ακολουθούμε μέχρι τώρα». Παράλληλα ανέφερε και τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «Εμείς λέμε ότι ο λαός μπορεί και έχει την ευθύνη για να ανατρέψει αυτή τη πολιτική και να ξανά πάρει τις τύχες του στα χέρια του». 
   Ερωτηθείς για την μειωμένη συμμετοχή στην συγκέντρωση υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ευθύνες, δεν πιστεύω ότι είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Θα έλεγα όμως στους πολίτες της Κομοτηνής ότι επειδή η κρίση έχει χτυπήσει και την Κομοτηνή, εδώ έχουν και επιπλέον λόγους να αντιδρούν γιατί επίκειται το fast tracκ του χρυσού ή η ΑΟΖ, θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσουν ότι με το να μένουν αδρανείς δεν βοηθάει τους ίδιους». 

   Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά σε συγκέντρωση ήταν παρόν βουλευτής, άξιος συγχαρητηρίων ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου