Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συνέντευξη τύπου εφ΄όλης της ύλης του ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρου Σκυλακάκη

Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης: «τα 30 εκατομμύρια που θα ζητήσουν τώρα, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ που έγινε η προεκλογική ρύθμιση, χαριστική των χρεών, θα τα πληρώσουν οι αγρότες με κατασχέσεις και πίεση να δώσουν αυτοί»

   Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Σάββατο 21 Απριλίου, ο Ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Σκυλακάκης, στα γραφεία του κόμματος, με την παρουσία όλων των υποψηφίων του κόμματος για τον νομό Ροδόπης. Μεταξύ άλλων ανέφερε την πρόταση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ», μίλησε για την μειονότητα, την νέα κοινή αγροτική πολιτική, το κλίμα που εισπράττει από την περιοδεία του και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, όπου και πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπιση του.
    «βρίσκομαι εδώ στην Κομοτηνή όπου έχω μια πολύ δυναμική ομάδα της δημοκρατικής συμμαχίας, μια ομάδα που σχεδόν δύο χρόνια τώρα δίνει μια πολύ καλή, γενναία και τίμια μάχη. Ξεκινάμε τις εκλογές αυτές με αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι μέχρι τις εκλογές οι άνθρωποι θα σκεφτούν και θα ψηφίσουν θετικά» δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης. Αναφέροντας   το δικό τους μήνυμα επισήμανε ότι «είναι απλό, έχουμε δύο που από την συμπεριφορά τους φαίνεται να μην έχουν κατανοήσει πόσο πρέπει να αλλάξει η χώρα, δηλαδή μένουν και οι δύο αδιόρθωτοι, είτε βλέπουμε τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των κομμάτων, είτε τις προεκλογικές προσλήψεις, είτε τις τροπολογίες τις ρουσφετολογικές που ζήσαμε πριν κλείσει η βουλή, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν αλλάξει». «Έχουμε τους υπόλοιπους που λένε πράγματα μη εφικτά, τα οποία αν εφαρμοστούν δεν θα οδηγήσουν πουθενά, μόνο στην καταστροφή και η δημοκρατική συμμαχία, δίνει μια θετική, δημιουργική διέξοδο στην ψήφο των πολιτών, είναι μια φωνή συνεπείς, σοβαρή, ρεαλιστική που θα οδηγήσει την χώρα στα επόμενα χρόνια και προπαντός θα βοηθήσει σε αυτό που καίει περισσότερο τους πολίτες, που είναι η ανεργία, οι επενδύσεις και η οικονομική ανάπτυξη, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε σαν Ελλάδα να σταθούμε, αν δεν ξανά βάλουμε τους ανθρώπους για δουλειά, δεν μπορούν να μπουν σε δουλειά αν δεν φέρουμε επενδύσεις, επενδύσεις δεν φέρνεις με φωνές, φέρνεις με ευρωπαϊκή προοπτική, με διάλογο, με ηρεμία, με ρεαλισμό» τόνισε. 
    Ερωτηθείς για το κλίμα που εισπράττει κατά την περιοδεία του ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «πριν το Πάσχα έκανα μια μεγάλη περιοδεία σε 13 νομούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, η εικόνα που είχα ήταν οργής και αγανάκτησης, ήταν σαν ένα τσουνάμι οργής να είχε καλύψει την χώρα. Σήμερα αισθάνομαι ότι η οργή αυτή παραμένει αλλά συνδυάζεται και με μια ποίο λογική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν πως θα εκφράσουν αυτό που αισθάνονται πολιτικά, χωρίς όμως να καταστραφούν και οι ίδιοι. Σε αυτό εμείς πιστεύουμε ότι κρύβουμε μια δημιουργική διέξοδο και γι’ αυτό βλέπετε μετά από δύο χρόνια, ξαφνικά, βλέπεται την τελευταία μέρα των δημοσκοπήσεων, να έχουμε εμφανίσει μια πραγματική άνοδο. Αυτό δείχνει ότι όσο πλησιάζει η κάλπη και οι άνθρωποι σκέπτονται το μέλλον, τόσο θα αναζητήσουν περισσότερο θετικές διεξόδους στην ψήφο τους».               
   Αναφορικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι ένα πρόβλημα που έχει δύο πτυχές για την χώρα μας, το ένα είναι το παγκόσμιο υπάρχουν δηλαδή εκατομμύρια άνθρωποι που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην πλούσια Ευρώπη και εμείς έχουμε το ατύχημα να βρισκόμαστε πάνω στην δίοδο που οδηγεί στην ανατολική είσοδο στην Ευρώπη, από πάρα πολλές φτωχές χώρες και η δεύτερη πτυχή είναι ότι οι μετανάστες διαλέγουν συνήθως τις χώρες που είναι το κράτος είναι ποίο χαλαρό» και συνέχισε «όπου δεν δουλεύει το κράτος εκεί πάνε οι λαθρομετανάστες, για τον πολύ απλό λόγο ότι εκεί μπορούν να βγάλουν χρήματα και να ζήσουν, όταν κυριαρχεί η ανομία και η παρανομία σε ένα κράτος, μπορεί να βγάλει χρήματα από το παρεμπόριο και από την μαύρη εργασία, οπότε αυτό λειτουργεί ως μαγνήτης. Η λύση των στρατοπέδων δεν είναι λύση, οι λαθρομετανάστες δεν ξέρουμε πόσοι είναι γιατί κανείς δεν τους έχει μετρήσει, αλλά είναι ασφαλώς πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, ένα εκατομμύριο, ας πούμε ότι θα μαζέψουν 30.000, είναι σαν να παίρνουμε από μια πισίνα ένα ποτήρι και μετά να νομίζουμε ότι αδειάσαμε τη πισίνα». Η λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι τόνισε «σοβαρές συμφωνίες επαναπατρισμού και εκεί χρειαζόμαστε την Ευρώπη, μόνοι μας δεν μπορούμε να πείσουμε τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς να δεχτούν πενήντα χιλιάδες ο καθένας, μέσα σε ένα η ενάμιση χρόνο, μόνο εάν έχουμε και τους Ευρωπαίους μαζί μας, διότι οι Ευρωπαίοι δίνουν πολλά λεφτά σε αυτές τις χώρες, μόνο έτσι θα δεχτούν, που σημαίνει πολιτική παρέμβαση και σταθερότητα. Δεύτερον θέλουμε κράτος που να δουλεύει, την αστυνομία να είναι στις γειτονίες, αυτό αφορά τα μεγάλα κέντρα αλλά έχει σημασία και για εδώ τα σύνορα γιατί αν δεν υπάρχει το κίνητρο της Αθήνας, δεν περάσουν από τον Έβρο για να πάνε Αθήνα και τρίτον πρέπει να καταγράψουμε όλους τους μετανάστες, με δακτυλικά αποτυπώματα, με φωτογραφίες, να ξέρουμε ποιοι είναι, αυτό θα τους δώσει μια αίσθηση ότι υπάρχει κράτος και θα μειώσει και την εγκληματικότητα».    Βέβαια η πολιτική επαναπατρισμού σημαίνει γιατί να χρησιμοποιούμε τα λεφτά να τους βάλουμε σε στρατόπεδα, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα λεφτά για να πηγαίνουν σπίτι τους, αυτό είναι το κλειδί της υπόθεσης» εξήγησε.
    «Στο ευρωκοινοβούλιο πάρα πολλοί έχουν συμπάθεια γι’αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός και στην Ευρώπη επικρατεί το ίδιο» δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης και επισήμανε ότι «έχουν πολύ κακή άποψη για το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι και το πρόβλημα μας, όταν βλέπουν αυτές τις συμπεριφορές όπως τα δάνεια των κομμάτων για τις εκλογές, που είδαν να επιβάλλουν στον λαό θυσίες και τα ίδια να μην θέλουν να πληρώσουν τα δάνεια τους, ξέρετε η αγροτική έχει δανείσει 210 εκατομμύρια σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τα 30 εκατομμύρια που θα ζητήσουν τώρα που έγινε η προεκλογική ρύθμιση, χαριστική των χρεών, θα τα πληρώσουν οι αγρότες με κατασχέσεις και πίεση να δώσουν αυτοί αυτά τα 30 εκατομμύρια, κάποιοι αγρότες θα πονέσουν παραπάνω για να πάρει η αγροτική, που δεν θα πάρει από τα κόμματα ενώ το είχε προγραμματίσει και τα δικαιούται. Βλέπουν αυτήν την εικόνα οι ευρωπαίοι και λένε ότι έχετε πρόβλημα πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι δικό μας πρόβλημα και εμείς πρέπει να το λύσουμε, δεν θα το λύσει καμία ΤΡΟΙΚΑ. Στις δημοκρατίες τα προβλήματα λύνονται στις εκλογές».         
    Όσον αφορά τις επιδοτήσεις του καπνού και την κοινή αγροτική πολιτική, ανέφερε ότι «η νέα ΚΑΠ αναζητεί νέους τρόπους να δίνονται επιδοτήσεις, στην Ευρώπη υπάρχει και μια πολύ μεγάλη πίεση, ενός αντικαπνιστικού ρεύματος, πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες που καλλιεργούν καπνά, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διαπραγμάτευση εκεί αλλά θα είναι περισσότερα χρήματα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές είναι ένα πιθανό εργαλείο, αν θα είναι επειδή φροντίζουν την γη, μιας καινούργιας πολιτικής που θα είναι μετά το 2013- 2014, που οι αγρότες θα παίρνουν χρήματα για το γεγονός ότι διαχειρίζονται την γη. Αυτό είναι κάτι καινούργιο και πρέπει να το μελετήσουμε και να προετοιμαστούμε γι’αυτό.  Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί υπάρχουν καλλιέργειες που δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξουν και που είναι και παραδοσιακές, αλλά πρέπει να την δώσουμε έξυπνα, μέσα στην Ευρώπη, διαπραγματευόμενοι με τα όποια όπλα διαθέτουμε».     
    Για την μειονότητα σημείωσε δύο λέξεις «ισονομία – ισοπολιτεία» και διευκρίνισε ότι «είχα την τύχη να γράψω την ομιλία για τον τότε πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον Μάιο του 1991 και να βιώσω το πώς έγινε, συσκέψεις και πολλά άλλα, ήταν μια πολιτική την οποία πίστευε πάρα πολύ ο τότε πρωθυπουργός, τον εξέφραζε πολύ».  Μιλώντας για το πώς έγινε υπογράμμισε ότι «καταρχήν ήταν η λογική πολιτική και ήταν λάθος η προηγούμενη, δεύτερον όταν είσαι φιλελεύθερος άνθρωπος αυτά τα αισθάνεσαι μέσα σου, δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος να σου τα πει, είναι λογικό ότι όλοι οι πολίτες ενός κράτους είναι ίσοι». Εκφράζοντας την δική του γνώση ανέφερε ότι «Πάντως αυτή η πολιτική άνοιξε μια πόρτα για το πώς θα είναι εδώ οι σχέσεις των ανθρώπων, μια θετική πόρτα που πρέπει να συνεχίσουμε με λογική, διάλογο, με τα εργαλεία που έχει μια δημοκρατική πολιτεία».
   Μιλώντας για την ειδική οικονομική ζώνη ανέφερε ότι «το ερώτημα είναι τι ειδικά εργαλεία χρησιμοποιείς, το λάθος που γινόταν στο παρελθόν ήταν πολύ απλό, με δεδομένο το ελληνικό κράτος, την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, αν του δώσεις τα λεφτά πρώτα έχεις χάσει το ακίνητο, οι ειδικές οικονομικές ζώνες πρέπει να στηρίζονται σε μια πολύ απλή αρχή, τη χαμηλότερη φορολογία. Αυτό σημαίνει ότι εάν έρθεις, επενδύσεις, δώσεις δουλειές, δώσεις ζωή στην τοπική οικονομία και έρθει η ώρα να βγάλεις κέρδη από αυτή την υπόθεση τότε θα έχεις πολύ χαμηλή φορολογία στα κέρδη σου. Το άλλο τα λεφτά πρώτα και οι ερωτήσεις μετά είναι λάθος που δεν πρέπει ποτέ να ξανά κάνουμε. Όμως χαμηλή φορολογία και χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές είναι εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις  ΑΟΖ και από εκεί και πέρα μπορεί κανείς να κάνει και δημόσια έργα υποδομής που να την διευκολύνουν την ζώνη, από γρήγορο ίντερνετ ως οτιδήποτε άλλο θέλουμε». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου