Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απονεκρωμένη η τουριστική κίνηση στην Κομοτηνή συμφωνά με την ξενοδόχο Χρυσούλα Χρυσοστόμου

 «600 ξενοδοχεία έκλεισαν πανελλαδικά»
 «Δεν αξιοποιήθηκαν τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής που θα έφερναν επισκεψιμότητα»
Χ. Χρυσοστόμου: «Το συνέδριο της ΚΕΔΕ τόνωσε την οικονομία της πόλης και έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή άνθρωποι που ούτε την ήξεραν»
   Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης και χωρίς να μασά τα λόγια της η ξενοδόχος και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ξενοδόχων μίλησε για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, τα προβλήματα που υπάρχουν, τι πρέπει να γίνει αλλά έκανε και αναφορά στην οικονομική κρίση προτείνοντας τρόπους να φύγουμε από αυτήν, παράλληλα εξήγησε και τους λόγους που κάποιοι μας θέλουν με ασταθή οικονομική πολιτική. Η αγάπη της κα. Χρυσοστόμου για την περιοχή και για την ανάπτυξη της είναι γνωστή καθώς πάντα προσπαθεί και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, ασχολείται με την τουριστική προβολή αλλά και με την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων που επισημαίνει ότι αυτό θα μας φέρει και επισκεψιμότητα, με απλό αλλά χειμαρρώδη λόγο καυτηρίασε  τα κακώς κείμενα.
Μ.Κ.: Κα. Χρυσοστόμου, γνωρίζουμε ότι επί δεκαετίες ασχολείστε με τα τουριστικά και πολιτιστικά θέματα του τόπου μας. Θέλουμε να μας ενημερώσετε για την τουριστική κίνηση γενικά αλλά και ειδικότερα για την περιοχή μας.
Χ.Χ.: Η τουριστική κίνηση στη χώρα μας ακολουθεί τη γενικότερη παγκόσμια κρίση. Στη χώρα μας η πτώση εκτός από 2-3 νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι τυχαίο που έχουν κλείσει 600 ξενοδοχεία πανελλαδικά. Πρόσφατα 20 στην Αθήνα, αρκετά στην Θεσσαλονίκη. Στην Κομοτηνή μας η τουριστική κίνηση είναι απονεκρωμένη, εδώ και μήνες σχεδόν, σε συνέχεια της μειωμένης επισκεψιμότητας των προηγούμενων ετών. Αφού δεν αξιοποιήθηκαν τόσα ιστορικά στοιχεία που θα έδιναν το κίνητρο για επισκεψιμότητα.  Το καλοκαίρι είχαμε κάποιες διανυκτερεύσεις από ΚΑΠΗ και 1-2 συνέδρια. Η Κομοτηνή μας κινήθηκε με το συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στη πόλη μας χάρη της δραστηριότητας, της ευαισθησίας  αλλά και του ενδιαφέροντος του Δημάρχου μας κ. Πετρίδη. Συνέδριο που τόνωσε κυριολεκτικά την οικονομία της πόλης και γενικότερα του νομού μας και έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μας άνθρωποι που ούτε την ήξεραν. Για την επιτυχία του αυτή αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας. Η κίνηση τώρα συνεχίζεται με την εξεταστική περίοδο των φοιτητών. Το έχουμε ξανά πει ότι αν δεν υπήρχε το πανεπιστήμιο θα είχαμε όλοι εγκαταλείψει τον τόπο μας λόγω νέκρωσης.  
Μ.Κ.: Πως βλέπετε την κατάσταση και το «αύριο» του τόπου μας;
Χ.Χ.: Η σημερινή κατάσταση όπως όλοι γνωρίζουμε διότι το ζούμε , είναι ότι χειρότερο μπορούσε να υπάρξει. Κατά τους περισσότερους παρομοιάζεται με μεταπολεμικές καταστάσεις. Κατά την γνώμη μου δεν είναι τυχαία. Είναι προγραμματισμένα όλα από ξένα κέντρα συμφερόντων προκειμένου να πωληθούν οι ανεκτίμητοι θησαυροί του υπεδάφους και εδάφους της Ελλαδίτσας μας, το δυνατόν φθηνότερα. Είναι γνωστό, από χρόνιες έρευνες, ότι η Ελλάδα μας κατέχει το πλουσιότερο υπέδαφος στον κόσμο με εκατοντάδες πολύτιμα στοιχεία (240, όπως αναφέρεται), που το γραμμάριο κάποιου(περιοχή Θεσσαλίας) έχει αξία εκατομμύρια δολάρια. Εκτός τούτου είναι και η στρατηγική γεωπολιτική θέση, το Αιγαίο με το αέριο και το πετρέλαιο αλλά και η θέση στη Μεσόγειο που βρίσκεται σήμερα στο μάτι των στρατηγικών συμφερόντων διεθνώς. Δυστυχώς η Ελλάδα μας έχει την τύχη, την ατυχία θα πρέπει να πούμε, να διοικείται τις τελευταίες δεκαετίες από άτομα που δεν είχαν την πείρα, την ικανότητα, την ευαισθησία και την θέληση να δραστηριοποιηθούν και να ενεργήσουν για το μέλλον των ελλήνων. Υπήρξαν πάντοτε οι ουραγοί ξένων δυνάμεων και συμφερόντων, κι αν κάποιος κάτι πήγαινε να κάνει σωστό για τη χώρα μας υφίστατο τον μεθοδευμένο πόλεμο αντίδρασης των  συνεργατών στα ύπουλα συμφέροντα. Το μεγάλο ερώτημα σήμερα της πλειοψηφίας των ελλήνων είναι «που θα καταλήξουμε και πως μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα μας από τα χέρια αυτών που μεθοδεύουν την οικονομική κρίση και των εντός της χώρας μας συνεργατών τους».  Οι έλληνες είναι αποδεδειγμένα ο εξυπνότερος και μαχητικότερος  λαός της υφηλίου. Για να συνέλθουμε και να πάμε μπροστά θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από τις κάκιστες συνήθειες μας και την αδιαφορία συνειδητοποιώντας τα λάθη μας μέχρι σήμερα, να φροντίσουμε για την οικονομική ανάπτυξη το συντομότερο προκειμένου να βάλουμε φραγμό στην εγκατάλειψη της χώρας μας από τη νεολαία μας, το αύριο της Ελλάδας μας και να εξαφανίσουμε την  ανεργία. Όλα μπορεί να γίνουν αρκεί ευσυνείδητα να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί, υπεύθυνοι του κράτους και λαός.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου