Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μηδαμινή η συμμετοχή του κόσμου την 2η μέρα απεργίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

     Το δεύτερο κάλεσμα, την δεύτερη ημέρα της απεργίας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και πάλι δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση κόσμου, παρότι η συγκέντρωση ορίστηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Εκπρόσωποι συνδικαλιστών και ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κομοτηνής βρέθηκαν εκεί και έκαναν δηλώσεις. 
    «Αυτό το σοκ που συνέβη στην ελληνική κοινωνία και στους ανθρώπους εργασίας, είναι πρωτόγνωρο», δήλωσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Παντελής Μαγαλίος που σχολιάζοντας την αποχή του κόσμου, συνέχισε προσθέτοντας ότι «ο κόσμος έχει κλειστεί στο καβούκι του, δεν εμπιστεύεται πλέον κανέναν και κυρίως το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και τους βουλευτές. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι φέρουν πολύ μεγάλη ευθύνη τα κόμματα για αυτήν την κατάσταση».
   Κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το 2ο μνημόνιο απεύθυνε ο κ. Μαγαλίος που αναφερόμενος και στην συνάντηση με τον κ. Πεταλωτή ανέφερε ότι «Καλούμε όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το 2ο μνημόνιο, από την συνάντηση που είχαμε χτες στην περιφέρεια με τον κ. Πεταλωτή καταλάβαμε ότι ζουν εξωπραγματικά, δεν έχουν καταλάβει τίποτα, ούτε το πρόβλημα της κοινωνίας. Άρα αυτό που θα πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή την δανειακή σύμβαση, να μην την ψηφίσουν, διότι αυτό καταντάει φτώχεια και διάλυση του κοινωνικού ιστού».
    Ερωτηθείς για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την μη συμμετοχή κόσμου ο κ. Μαγαλίος απάντησε ότι «ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κανέναν, ότι είναι όλοι στην κοινωνία είναι και οι συνδικαλιστές, βλέπω ότι πολλοί ρίχνουν τα βάρη στους συνδικαλιστές, ότι βουλευτή έχουμε, ότι στρατιωτικό έχουμε, έχουμε και αντίστοιχο συνδικαλιστή, άρα λοιπόν πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μαζί και να αφήσουμε τα παιχνιδάκια τα οποία παίζουν όλες οι παρατάξεις, να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα και να δούμε τι θα γίνει από το τοπίο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε και όχι να γίνεται αυτό το γαϊτανάκι των παρατάξεων ξεχωριστά, ντρέπομαι ειλικρινά γι’αυτήν την κατάσταση».  
      Από την ΑΔΕΔΥ ο Γιώργος Ιωαννίδης μιλώντας για το πολιτικό σκηνικό επισήμανε ότι «ετοιμάζεται η κυβέρνηση του Παπαδήμου με εκβιαστικά διλλήματα κατά των υπουργών και βουλευτών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να τους πείσει να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, η οποία ξεκάθαρα οδηγεί την χώρα και τον λαό στην υποδούλωση». «Τα μέτρα που ήδη συναποφάσισαν είναι μονόπλευρά και αναγκάζονται να πληρώσουν επιπλέον βάρη εκείνοι που και δεν έχουν και δεν ευθύνονται» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή προοπτική  και ήδη με μελέτη του διεθνούς νομισματικού ταμείου διαφαίνεται ότι τα μέτρα αυτά δεν θα επαρκέσουν, επομένως μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε και καινούργια μέτρα και δεν υπάρχει και περίπτωση να μην οδηγηθούμε στην πτώχευση». Για τον λόγο αυτό εξήγησε πως «Καλούμε τους βουλευτές να συνεσταθούν που έχουν οδηγήσει την χώρα, με τις πολιτικές τους και με την ανευθυνότητα που τους διακρίνει για να μπορέσουν να σταθούν για μια φορά υπεύθυνοι για το μέλλον της χώρας. Τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση σε ευοίωνο μέλλον, γιατί σε καθημερινή βάση έχουμε περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανέργους, καμία αναπτυξιακή προοπτική, χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε για να βιοπορισθούν σήμερα, επομένως έχει ήδη οδηγηθεί η χώρα σε πλήρη πτώχευση, χωρίς το ίδιο το κράτος να έχει μειώσει τις δαπάνες του, να έχει μειώσει τη σπατάλη του, να έχει βάλει τις δομές εκείνες που θα λειτουργήσουν πραγματικά θα λειτουργήσουν ένα σύγχρονο κράτος, είναι πραγματικά ανίκανο όλο το πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή και το πρώτο που έπρεπε να γίνει ήταν εκλογές, να έχουμε τουλάχιστον μια νωπή κυβέρνηση, για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός, με νωπή εντολή τι έπρεπε να γίνει». «Αύριο αποφασίσουν αυτοί που έχουν ημερομηνία λήξεως ολίγων ημερών για να οδηγήσουν την χώρα στον μαρασμό, τα επόμενα πενήντα χρόνια, είναι απαράδεκτη αυτή η διαδικασία που γίνεται, είναι εντελώς εκτός συντάγματος και θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά .
   Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «Θέλω να πιστεύω ότι σε άλλες πόλεις και κυρίως Θεσσαλονίκη  και Αθήνα που διαφάνηκε ότι θα είναι μαζική η αντίδραση ότι θα αντιληφθούν ότι το πειραματόζωο που λέγετε Ελλάδα, άρχισε να αντιδρά. Αλίμονο όμως αν έχουμε έστω μια σταγόνα αίματος στην Αθήνα, θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και την λαϊκή οργή. Δεν το αντιλαμβάνονται και ρίχνουν ό ένας τα βάρη στον άλλον, η προσπαθούν να έχουν  πολιτικό όφελος μέσα από την κατάντια της χώρας; Έλεος ειλικρινά θέλω να πιστεύω  ότι όλοι μας έχουμε ευθύνη και οι συνδικαλιστές, παρόλο που χτες δεχθήκαμε μια επίθεση, ότι οι εργατοπατέρες ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, αποποιούμενοι οι πολιτικοί των δικών τους ευθυνών, ο λαός γνωρίζει ποιοι έχουν τις ευθύνες».
    Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την δήλωση του κ. Καρατζαφέρη που ζήτησε αν χρειαστεί για την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων να χρησιμοποιηθούν και επιπλέον κατασταλτικοί μηχανισμοί πλην της αστυνομίας, ο κ. Ιωαννίδης σχολιάζοντας δήλωσε πως «ειλικρινά με εκπλήσσει όταν αρχηγός κόμματος δηλώνει ότι για την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων θα πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον κατασταλτικά μέτρα, ποιους εννοεί; Να φέρει τον στρατό; Γι’αυτό λέω ότι ζούμε αρρωστημένες καταστάσεις. Όλοι νομίζουμε ότι ζούμε ένα κακό όνειρο και θα ξυπνήσουμε και όλα θα είναι ρόδινα, αλλά είναι η πραγματικότητα».
   «Ήταν ένας καθαρός εκβιασμός» έτσι χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ο κ. Ιωαννίδης που συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι « ο οποίος τελεί με εντολές του νομισματικού ταμείου, εφόσον ήταν άνθρωπος τους, βάλαμε ένα πρωθυπουργό μέσα από το σύστημα των τραπεζιτών».                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου