Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Νίκος Σωτηρακόπουλος: «Δεν θα κοπεί καμία παροχή από τα μέλη των ΚΑΠΗ»




 

Την υπόσχεση ότι δεν θα κοπεί καμιά παροχή έδωσε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος πρόεδρος κέντρου μέριμνας και αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής και πρόεδρος των ΚΑΠΗ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των 2 ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής. Η προληπτική ιατρική ,οι ενημερωτικές ομιλίες με ιατρικά θέματα, ο προληπτικός έλεγχος σε συνεργασία με το νοσοκομείο Κομοτηνής, τα καλοκαιρινά μπάνια ,αλλά και τα μπάνια στα λουτρά θα συνεχιστούν κανονικά. Στην εκδήλωση την βασιλόπιτα  αλλά και τα 2 δώρα πρόσφερε το κατάστημα "Ακοή" στην οδό Παρασίου. Επίσης από τον υπεύθυνο του καταστήματος έγινε μια ολιγόλεπτη ενημέρωση σχετικά με την βαρηκοϊα. Τα δώρα ήταν γούρια για το 2013 δημιουργίες του σχεδιαστή Κεβόρκ Μελκονιάν με τίτλο "Το καράβι-κάνε μία ευχή" χειροποίητη κατασκευή από αλουμίνιο και ορείχαλκο 

«Είναι οικείο, είναι οικογενειακό, το περιβάλλον, νιώθουν σαν την οικογένειά τους κι έτσι αναπτύσσουν την αλληλεγγύη τους, τους δεσμούς τους μεταξύ τους. Εμείς τους παρέχουμε ό,τι τους παρείχαμε και πριν την οικονομική κρίση και δεν θα σταματήσουμε να τα παρέχουμε αυτά» τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Νικός Σωτηρακόπουλος και ανέφερε  «Έχουμε την προληπτική ιατρική όπου μπορούν να κάνουν και εξετάσεις προληπτικές, εμβολιασμούς, εργαστηριακές εξετάσεις ώστε εύκολα να διαγιγνώσκονται διάφορες παθήσεις και να στέλνονται στο νοσοκομείο. Έχουμε ενημερωτικές ομιλίες με ιατρικά θέματα και θα τις συνεχίσουμε. Επίσης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα γίνει και προληπτικός έλεγχος σε διάφορους τομείς όπως είναι η οστεοπόρωση για τις γυναίκες ιδιαίτερα και για θέματα υπερλιπιδαιμίας, υπέρτασης με γιατρούς εξαίρετους επιστήμονες του Νοσοκομείου Κομοτηνής». «Εκτός αυτών θα συνεχιστούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις όπως τα καθημερινά μπάνια, οι επισκέψεις στα λουτρά. Επίσης οι ίδιοι αναπτύσσουν μεγάλες δραστηριότητες ζωγραφική, χορούς καθώς επίσης παραδοσιακά ήθη και έθιμα. Είναι ένας λόγος που πρέπει να τα καταγράψουμε και να τα έχουμε από γενιά σε γενιά γιατί αυτός είναι ο πλούτος της τρίτης ηλικίας που είναι οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας» επισήμανε.

 «Κάνουμε μια καταγραφή αυτών που κάναμε» υπογράμμισε ο κ. Σωτηρακόπουλος και πρόσθεσε ότι «Θα συνεχιστούν αυτά που κάναμε, δε γίνεται καμία περικοπή στα προγράμματα. Θέλω να τονίσω ότι σαν Δήμος Κομοτηνής έχουμε κι άλλους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, είναι η Βοήθεια στο Σπίτι, η φροντίδα δηλαδή ηλικιωμένων ανήμπορων, μοναχικών, απόρων. Επίσης η σίτιση περισσότερο σε ηλικιωμένους αλλά και σε άλλους άπορους, δηλαδή είναι πολύπλευρη η βοήθεια που παρέχουμε στους ηλικιωμένους».

Αναφερόμενος στον αριθμό των μελών των δύο ΚΑΠΗ, σημείωσε ότι «Είναι περίπου 1.800 και οι εξετάσεις που έχουν κάνει, οι ιατρικές επισκέψεις, οι εργασιοθεραπείες, οι φυσιοθεραπείες είναι πάρα πολλές. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά κι αυτό εκτιμάται».