Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στον δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά για την ανατροπή του νομοχεδίου

    Στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Πέμπτης ενάντια στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, οι φοιτητές της Κομοτηνής συμμετείχαν στην κινητοποίηση σε δυο μπλογκ, αυτό των φοιτητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ, ΑΡ.ΕΝ., ΕΑΑΚ και Αυτόνομων Σχημάτων, και το άλλο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μαζί με το ΠΑΜΕ. H πρώτη πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, ξεκινώντας από την Παλιά Νομική και με κατεύθυνση την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ενώ οι τα μέλη του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία προς τους δρόμους της πόλης.
    Το μέλος της ΑΡΕΝ μιλώντας για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τόνισε ότι «νομίζω ότι μέσα σε αυτήν την συγκυρία πανελλαδικά έχουν ξεσπάσει μαζικές κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση και ότι έχει προσπαθήσει να φέρει τα τελευταία δύο χρόνια , ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου νομίζω ότι είναι αναγκαίο εκτός των 250 καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα οι φοιτητές να προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις». 
   Γίνεται προετοιμασία για την μεγάλη κινητοποίηση στην ΔΕΘ ανέφερε το μέλος της ΑΡΕΝ που επισήμανε ότι  «Αυτές οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν και την κινητοποίηση στην έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο όπου η αριστερή κοινότητα  Κομοτηνής καλεί κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να είναι εκεί και να συνδεθεί με όλα τα αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας, να επικοινωνήσει μαζί τους και να φτιάξουν όλοι μαζί ένα μήνυμα αντίστασης για την ίδια την ανατροπή της κυβέρνησης και αυτού του νομοσχεδίου.  Στην ΔΕΘ θα είναι κινήματα ανυπακοής, κινήματα των πλατειών, όλα τα αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται και αυτήν την στιγμή καλούνται να είναι και όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι της Ελλάδος που έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις».
   Ερωτηθείς για την συνέχιση των κινητοποιήσεων η κα. Τόνισε ότι «δεδομένου των συνθηκών  και όλου του κλίματος που υπάρχει πανελλαδικά οφείλουμε να προχωρούμε σε κινητοποιήσεις. Στην συνέλευση της Παρασκευής ας ελπίσουμε ότι οι φοιτητές θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και θα κριθεί τότε η συνέχιση των κινητοποιήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου