Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αντάμωμα μελών και φίλων του συλλόγου καρκινοπαθών «δύναμη ψυχής»


  Το πρώτο τους αντάμωμα πραγματοποίησαν ο σύλλογος καρκινοπαθών Ροδόπης «η δύναμη ψυχής» με το νέο διοικητικό συμβούλιο τους και με άλλους συλλόγους που έχουν σχέση με την υγεία το απόγευμα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου. Διπλή γιορτή για τον σύλλογο αφενός με την βράβευση της ιδρύτριας που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή και αφετέρου με την γνωριμία των μελών και του διοικητικού συμβουλίου με τους άλλους συλλόγους καθώς και η χάραξη κοινής πλεύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. 
    Τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση ανέφερε η κα. Τοκούτση που ανέφερε και τον στόχο τους υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι κοντά μας όλοι οι σύλλογοι οι οποίοι αποφασίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα πράγματα από ότι μόνοι μας ως μονάδα, για πρώτη φορά δημιουργούμε μια στενή σχέση και έντονη συνεργασία με την αντικαρκινική εταιρεία Ροδόπης, είναι σήμερα εδώ και εκπρόσωπος της, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί σήμερα ήρθαν εδώ και από Αλεξανδρούπολη η κα. Μαρία Μηνοπούλου πρόεδρος ενός σύλλογος με φοβερά μεγάλη δράση, έχουμε να μάθουμε και να πάρουμε πάρα πολλά από αυτούς. Υπάρχει σύλλογος πασχόντων αλτσχάιμερ, εκπρόσωπος από τα παιδικά χωρία sos Θράκης, από τον σύλλογο καρδιοπαθών αποκατάστασης και στήριξης, από τον σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ ο κ. Ταξιλδάρης, από τον σύλλογο διαβητικών και όλοι αυτοί απόψε είμαστε εδώ για ένα κοινό στόχο, μια άμεση συνεργασία για να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα εθελοντικά με δύναμη από τον άνθρωπο προς άνθρωπο. Εγώ είμαι απόψε εδώ και δηλώνω παρόν».
    Η νέα πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών «δύναμη ψυχής» Ντίνα Τοκούτση μιλώντας για την εκδήλωση τόνισε ότι «έχω την χαρά και την τιμή να είμαι η νέα πρόεδρος του συλλόγου, δεν είμαι καρκινοπαθείς αλλά ασχολούμαι ειδικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί να μην είμαι καρκινοπαθείς αλλά στο συγγενικό μου περιβάλλον το έζησα από πολύ κοντά και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά δύναμη ψυχής, αντοχής, υπομονής, τους προσκυνώ και τους θαυμάζω για αυτό που κάνουνε, πραγματικά και εγώ απορώ που βρίσκουν τόση δύναμη.  Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι άλλοι όχι, δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε όλοι νικητές, γι’αυτό και τους θαυμάζω που συνεχίζουν και έφτασαν εδώ που έφτασαν».
   «Απόψε είναι διπλή γιορτή» επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου «δύναμη ψυχής» που διευκρίνισε ότι «έχουμε την πρώτη βράβευση  της πρώτης προέδρου που ίδρυσε τον σύλλογο την άνοιξη του 2009 Ροδούλα Ανοιξιάδου και απόψε βραβεύουμε τον σύζυγο της μιας και η ίδια δεν είναι πια μαζί μας τον κ. Τάσο Γκλαβάνη. Το δώρο είναι προσφορά, χειροποίητη κατασκευή και δωρεά ενός μέλους μας  της κα. Ανδρεάδου και είναι ένας καθρέφτης με μεταλλική καρδιά. Για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί συμβολίζει τον καθρέφτη της ψυχής που έχουν όλα αυτά τα μέλη και οι συγγενείς αυτών καθώς και την σιδερένια καρδία που αποκτούνε όταν αντιμετωπίζουν όλο αυτό».
  Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς και για το αν υπάρχουν υποδομές στην Κομοτηνή για την περίθαλψη τους η κα. Τοκούτση απάντησε ότι «όταν κάποιος χάνει έναν άνθρωπο του τότε έρχεται κοντά μας, να μας δώσει την εμπειρία του, να μας δείξει και να μας μάθει κάποια πράγματα που βιωματικά έμαθε και ο ίδιος, υποδομές δεν υπάρχουν και είναι γνωστό. Καθημερινά τα πράγματα γίνονται και ποίο δύσκολα και κυρίως για όσους νοσούν, γίνονται όμως προσπάθειες και αυτές δεν μπορώ παρά να τις εκθειάσω, για μένα είναι σημαντικό ότι όλοι εμείς εδώ απόψε μαζευτήκαμε και προσπαθούμε να βάλουμε σε μια βάση τα προβλήματα και να παλέψουμε για την επίλυση τους, με ότι έχουμε στα χέρια μας, δυστυχώς δεν μπορεί να τα κάνει όλα η πολιτεία, σκοντάφτει σε άλλα πράγματα. Σε εμάς δεν είναι μόνο  ο πόνος που περνάμε, ή το σοκ, ή η μεταφορά, ή υποδομές ή η νομοθεσία ξέρετε ότι μέρα με την μέρα όλα αλλάζουνε και σε νομικό πλαίσιο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πόσο μάλλον για τα άτομα αυτά που δεν μπορούν οι ίδιοι να τρέξουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους».       
   Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από την πρόεδρο κα. Ντίνα Τοκούτση, την αντιπρόεδρο κα. Αγγελική Καρχαδάκη, την γραμματέα κα. Θεοπούλα Κρόκου, από την ταμεία την κα. Αναστασία Ξανθοπούλου και μέλος την κα. Ασημένια Καπιτσόγλου. Σύμφωνα με την κα. Τοκούτση συμμετέχουν στον σύλλογο και βοηθάνε όσο μπορούνε και τα ιδρυτικά μέλη, ωστόσο η νέα πρόεδρος επισήμανε ότι «με ενοχλεί που αυτά τα άτομα δεν φαίνονται και στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι αυτός, να τους γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε όλοι οι σύλλογοι γιατί ένας καρκινοπαθείς π.χ. γίνεται εύκολα και διαβητικός ή το αντίθετο και εμείς  θέλουμε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου