Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τίμησαν την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής οι επίσημοι έλαμψαν δια της απουσία τους

Την μνήμη των προγόνων τους που «ξεριζώθηκαν» το 1922 από την Μικρά Ασία και μετά από πολλούς αγώνες και κακουχίες κατάφεραν να βρουν νέα πατρίδα, σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα,  τίμησαν την Κυριακή οι Μικρασιάτες κάτοικοι του Νομού Ροδόπης.
    Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης μετά την κατάθεση στις δηλώσεις του τόνισε ότι  «σήμερα τιμούμε την επέτειο της καταστροφής της Μικράς Ασίας, η ημέρα αυτή θα πρέπει να μείνει και θα μείνει ζωντανή γιατί οι Μικρασιάτες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν».
  Εκπροσωπώντας τον δήμο Κομοτηνής ο πρόεδρος κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Γιώργος Ζηλούδης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «μπορεί το 1922 στις 14 Σεπτεμβρίου οι Μικρασιάτες να έφυγαν από τα μέρη τους και να ήρθαν εδώ αλλά τα ήθη και τα έθιμα ήρθαν και έμεινα εδώ. Η Μικρά Ασία μπορεί να χάθηκε αλλά οι Μικρασιάτες υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου