Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη με το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τα μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και το πλαίσιο λύσεων που προτείνει ο φορέας και δήλωσε τη στήριξη του, στις προσπαθειών τους από οποιοδήποτε ρόλο κληθεί να υπηρετήσει στο μέλλον καθώς και την ανάπτυξη πρωτοβουλίας για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν η καλύτερη λύση για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής.
   Ο κ. Στυλιανίδης στις δηλώσεις γνωστοποίησε ότι ξεκινά μια συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας και πρώτο βήμα αποτελεί η Ομοσπονδία, η οποία όπως τόνισε «είναι το κατ’ εξοχήν όργανο που εκπροσωπεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας, οι οποίες δοκιμάζονται, γνωρίζει τα προβλήματά τους, και παράλληλα έχει και διαμορφωμένες προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή». Αναφορικά με την ενημέρωση του επισήμανε ότι  «ενημερώθηκα με πληρότητα για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζητήσαμε προτάσεις αλλά και πολιτικές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, ώστε να ξεπερασθεί αυτή η δύσκολη κατάσταση. Ουσιαστικά επιβεβαίωσα την διάθεση τη δική μας να στηρίξουμε κάθε δίκαιο αίτημα, να αναδείξουμε κάθε ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Ένα μεγάλο ποσοστό της ανεργίας στο νομό οφείλεται στο ότι πολλά μαγαζιά κλείνουν. Εκείνο που συμφωνήσαμε ότι αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία πρέπει να κτίσουμε είναι ένας αγώνας για να αυξήσουμε, να διευρύνουμε την καταναλωτική βάση στο νομό Ροδόπης και αυτό μπορεί να γίνει με πολύ συγκεκριμένους τρόπους, τρόπους που δοκιμάσαμε με επιτυχία στο παρελθόν. Η διεύρυνση του φοιτητικού πληθυσμού με την παράλληλη ενδυνάμωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου θα αυξήσει το καταναλωτικό κοινό αλλά και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών της περιοχής, η στήριξη των εισοδημάτων των ανθρώπων της περιοχής με διάφορους τρόπους και πολιτικές, η αξιοποίηση του διερχόμενου τουρισμού προς την Κωνσταντινούπολη και την Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, η προσπάθεια προσέλκυσης εποχικού ή εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή». «Επίσης, μια σειρά από μέτρα που θα επιτρέψουν στην μικρομεσαία επιχείρηση της περιοχής να επιβιώσει» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης «όπως η μείωση του ΦΠΑ, οι διοικητικές διευκολύνσεις από την πλευρά του κράτους, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το φορολογικό σύστημα. Ήδη η παράταξη που εκπροσωπώ και ο πρόεδρός της έχουν δεσμευτεί ότι στη μελλοντική διακυβέρνηση ως προτεραιότητα τίθεται η μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απλούστευση του φορολογικού συστήματος».
    Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πλήρη ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του θα εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια συνεργασία, ώστε να μη μείνει κανένα πρόβλημα αναπάντητο. «Πάντοτε να αναπτύσσεται από πλευράς μας η πρωτοβουλία για να επιτυγχάνεται όσο το δυνατόν η καλύτερη λύση για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής που ούτως ή άλλως είναι, όπως το απέδειξαν, και ο κορμός της τοπικής επιχειρηματικότητας. Θέλω να δεσμευτώ ότι από οποιοδήποτε ρόλο στο μέλλον θα κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου, όπως και στο παρελθόν, για να στηρίξω αυτό τον κλάδο που τόσο σκληρά δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες. Αυτές οι επαφές και οι συνεργασίες τις επόμενες μέρες θα συνεχισθούν και με τους άλλους φορείς της τοπικής αγοράς και πιστεύω ότι μέχρι το πέρας των εορτών θα είναι έτοιμη η δική μας πρόταση για το τι πρέπει να γίνει στη Ροδόπη για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε από αυτό το τέλμα και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός»
   Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Δέσποινα Χατζημάνου εστίασε στο γεγονός ότι πολύ λίγες φορές πολιτικοί φορείς επισκέφθηκαν τα γραφεία του συνδικαλιστικού οργάνου των μικρομεσαίων και συγκεκριμένα τα γραφεία της Ομοσπονδίας Νομού Ροδόπης και ανέφερε ότι  «Κάναμε μια διευρυμένη συζήτηση με τον κ. Στυλιανίδη, του μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας αλλά και την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίοι σήμερα. Νομίζω  ότι μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας, όπως τόνισε και ο υπουργός, -ακούγοντας τα δικά μας προβλήματα και τους προβληματισμούς μας αλλά και τις λύσεις, γιατί πιστέψτε με οι επαγγελματίες εκτός από τον γκρινιάζουν και να φωνάζουν κάθε μέρα έχουν λύσεις, έχουν απόψεις και θέσεις, μπορούμε να δουλέψουμε. Κατά την άποψή μου τέτοιους είδους συνεργασίες με υψηλόβαθμα στελέχη μόνο καλό μπορούν να φέρουν σε αυτό τον τόπο. Ο κ. Υπουργός μας άκουσε προσεκτικά και θεωρώ ότι με το πνεύμα αυτό μπορούμε να συνεχίσουμε ενωμένοι και να σταματήσει πλέον ο αφανισμός της τάξης των μικρομεσαίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου