Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. Ε. Στυλιανίδη με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΡ

Δημογραφική αύξηση, προσέλκυση τουρισμού και ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης είναι οι τομείς που πρέπει να προσανατολιστεί η ανάπτυξη στον νομό Ροδόπης, όπως τόνισε ο βουλευτής και γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψή του στο επαγγελματικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο όπου συναντήθηκε και μίλησε αρκέτη ώρα με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου . Ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης υποδέχτηκαν χθες στο Επιμελητήριο στην Κομοτηνή τον βουλευτή και γραμματέα προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίον παρουσίασαν τη δύσκολη υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και πρότειναν τρόπους με τους οποίους η ύφεση μπορεί να γίνει ανάπτυξη.
     Ο κ. Αργυρόπουλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία της τοπικής αγοράς σημειώνοντας ότι «θέσαμε πολλά ζητήματα και βάλαμε κάποιους στόχους, ένας από τους στόχους είναι η πολύ μεγάλη βιομηχανία που λέγετε πανεπιστήμιο, πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε καλύτερα και να φέρουμε περισσότερο κόσμο, για να τονώσουμε την αγορά. Ένας άλλος στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τους αρχαιολογικούς μας χώρους, για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ξένους αλλά και έλληνες τουρίστες.  Είναι ζητήματα που δεσμευτήκαμε και οι δύο να μην τα αφήσουμε στα λόγια αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συναντιόμαστε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».  
   Μιλώντας για τους στόχους του επιμελητηρίου ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι είναι « πως μπορεί να τονωθεί η αγορά αύριο. Τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ρευστότητα στην αγορά γιατί αυτό έχει τώρα ανάγκη, την αγοραστική δύναμη, αύριο. Ήδη σαν πρόεδρος του επιμελητηρίου απαίτησα στην κοπή της πίτα μας να υπάρχουν μόνο τοπικά προϊόντα, κάνοντας ένα πρώτο βήμα». Ευχόμενος για την νέα χρονιά ο κ. Αργυρόπουλος υπογράμμισε ότι « ας ευχηθούμε τουλάχιστον, να είναι ίδια με το 2011 η νέα χρονιά και να μην είναι χειρότερη». Να σταματήσει η συνεχείς αύξηση της φορολόγησης ζήτησε από όσους πολιτικούς τον επισκέφτηκαν ο κ. Αργυρόπουλος που επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει ένα φορολογικό νομοσχέδιο 5ετίας, να γνωρίζουν τι θα πληρώσουν και όχι κάθε μέρα να έχουμε και νέο φόρο. Κάθε αύξηση ΦΠΑ έχει μείωση εσόδων». 
   «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, μου αποτύπωσαν πολύ στοιχειοθετημένα τα προβλήματα της αγοράς που πλήττεται και καταλήξαμε σε κοινές προτάσεις δράσης, οι οποίες πρέπει να τεθούν από εδώ και πέρα» δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης που αναφερόμενος στα όσα συμφωνήθηκαν τόνισε ότι «Συμφωνήσαμε να λειτουργήσουμε συντονισμένα το επόμενο διάστημα και να κινούμεθα πάντοτε βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, για την στήριξη της περιοχής με έμφαση κυρίως στην δημογραφική τόνωση και ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης». Αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι «η περιοχή αυτή πριν μερικά χρόνια, ήταν η πρώτη περιοχή σε αύξηση νέου πληθυσμού, από την αύξηση των φοιτητών του πανεπιστημίου, αύξηση των σχολικών εκδρομών, του κοινωνικού τουρισμού και του διερχόμενου, προς και από την Κωνσταντινούπολη, σήμερα είναι η πρώτη περιοχή σε αύξηση λαθρομεταναστών και φυλακισμένων, υπερπληθώρα στα σωφρονιστικά καταστήματα, την ώρα που απογυμνώνεται όμως  η αγορά της Κομοτηνής».  Και πρότεινε ως λύση « να ζητήσουμε όλοι οι φορείς μαζί συντονισμένα αύξηση του τοπικού πληθυσμού, δημογραφική ενίσχυση της περιοχής και παράλληλη ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ντόπιων κατοίκων, αυτό θα γίνει πολύ συντονισμένα το επόμενο διάστημα, είναι μια κοινή μας στόχευση και για αυτό θα αγωνιστούμε». Αποτελεσματικούς τρόπους να αντιμετωπιστεί η κρίση πρότεινε ο βουλευτής Ροδόπης υποστηρίζοντας ότι «επιλύοντας παράλληλα και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν π.χ. με την τοπική πολιτική, όπως την δημιουργία γεγονότων που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες ή έχουν να κάνουμε με την κεντρική πολιτική, όπως η αντιμετώπιση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να σταθούμε αποτελεσματικά δίπλα στους επαγγελματίες της περιοχής μας, δίνοντας την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση στην τοπική κοινωνία».         
           «Το 2012 είναι μια δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να προετοιμαστούμε συστηματικά για να την αντιμετωπίσουμε και να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία». Αναφερόμενος ο βουλευτής Ροδόπης στους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό ανέφερε ότι «Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να προχωρήσουν ρηξικέλευθες πολιτικές, μια από αυτές είναι η δημογραφική ενίσχυση της περιοχής, είναι η επιδίωξη της ειδικής οικονομικής ζώνης, που μπορεί να προσελκύσει εδώ επενδυτικά κεφάλαια, η διοργάνωση γεγονότων που μπορεί να προσελκύσει εδώ επισκέπτες, η ανάπτυξη κατάλληλων εμπορικών συμφωνιών, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν και είχαμε δημιουργήσει καταναλωτική ατμόσφαιρα στην περιοχή». «Θα πρέπει στα καταστήματα που κλείνουν, στην ανεργία που εκτινάσσεται και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, να απαντήσουμε με δράσεις, όχι μόνο με παθητικότητα, αδιαφορία ή με πεσιμισμό» υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης που συνέχισε τονίζοντας ότι «χρειάζεται αυτοπεποίθηση και ελπίδα και αυτό θα το δώσουμε και η πολιτική αλλά και η οικονομική ηγεσία του τόπου».          
   Ερωτηθείς για τα όσα έχει στην ατζέντα του ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «Εγώ κάθε φορά που επίκεινται εκλογές νιώθω ηθικά αλλά και πολιτικά την υποχρέωση, να υποβάλλω προς τους συμπολίτες μου ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, αυτήν την στιγμή ολοκληρώνω την μελέτη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, των προβλημάτων που έχουν πλήξει τον τόπο μας και προσπαθώ, αυτού του είδους των πολιτικών που υιοθετούμε όλοι μαζί, πρώτον να τις ενσωματώσω στο κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξης που εκπροσωπώ και δεύτερον να τις ενθαρρύνω και να τις υλοποιήσω την επόμενη ημέρα, από όποιο θεσμικό ρόλο και αν έχω».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου