Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συνέχεια επαφών για αγροτικά θέματα της Ροδόπης



Προσθήκη λεζάντας

            Σε συνέχεια των χθεσινών επαφών για αγροτικά θέματα της Ροδόπης ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με τον Δήμαρχο Μαρωνείας, Γιάννη Σταυρίδη, επισκέφτηκαν τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Εκεί συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο
, Γρηγόρη Αποστολάκο, τους Αντιπροέδρους, Κυριάκο Μπαμπασίδη και Αλέξανδρο Οφίδη, και τον Γενικό Διευθυντή, Δημήτρη Αρκιτσαίο.

            Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα αγροτικά θέματα της Ροδόπης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού. Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα της κτηνοτροφίας, με κύριο το ζήτημα των βοσκοτόπων. Υπήρξαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι ο Οργανισμός επεξεργάζεται και θα δώσει λύση προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων και να ενεργοποιηθούν στη νέα Κ.Α.Π.

            Για την στήριξη και ενίσχυση των κτηνοτρόφων το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από τις ζωονόσους, αποφασίστηκε η καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης ύψους 4,5 εκατ. €. Η ενίσχυση αφορά τους κτηνοτρόφους όλης της επικράτειας και κυρίως, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομού Χαλκιδικής. Στη Ροδόπη θα λάβουν την πρόσθετη αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι τα κοπάδια των οποίων επλήγησαν από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό προκειμένου να αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα ζώα και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

            Τέλος, σημαντική είναι η ενημέρωση ότι τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για να γίνουν οι διορθώσεις στις δηλώσεις καλλιέργειας. Αυτό αφορά σημαντική μερίδα κτηνοτρόφων και παραγωγών στη Ροδόπη που έμειναν απλήρωτοι λόγω λαθών στο ΟΣΔΕ. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι πρέπει να προσέλθουν στις πύλες που υπέβαλαν τις δηλώσεις καλλιέργειας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις. Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 5 Δεκεμβρίου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου