Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

“Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και στους τοπικούς βουλευτές για ενδεχόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών”

Επιστολές στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος με κοινοποίηση και στους βουλευτές του νομού Ροδόπης, απέστειλε ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης, διαμαρτυρόμενος για την ενδεχόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρειας, το οποίο καλύπτει τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών και το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Αρριανών.

Σημειώνεται δε ότι και στις αρχές τρέχοντος χρόνου είχε αποσταλεί ανάλογη επιστολή, μετά από σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας η οποία είχε φέρει θετικά αποτελέσματα.

Στο κείμενο της επιστολής τονίζεται ότι: «Ανάστατη η τοπική κοινωνία είδε τις φήμες που ήθελαν την κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών, στα πλαίσια ευρύτερης αναδιοργάνωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, να γίνονται βάσιμες υποψίες με την αναστολή της λειτουργίας του.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με επιστολή την οποία στείλαμε στην αρχή τρέχοντος χρόνου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών που ιδρύθηκε το 1999, από τον τότε υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη αν και είχε προοπτική να γίνει Σταθμός Δ΄ Τάξης, εν τούτοις παρέμεινε μέχρι σήμερα Κλιμάκιο, με πλούσιο έργο για την αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιών και συμβάντων Πολιτικής Προστασίας.

Στην δικαιοδοσία του περιλαμβάνονται πλήθος οικισμοί, αγροτικές και δασικές εκτάσεις, το αισθητικό δάσος μαύρης πεύκης που αποτελεί οικολογικό αξιοθέατο, το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία καθώς και τμήμα της Εγνατίας Οδού η οποία έχει κόμβο στην περιοχή μας. Με λίγα λόγια καλύπτει σχεδόν το 65% του νομού Ροδόπης.

Η παρουσία του είναι καταλυτική για την προστασία τουλάχιστον 35.000 κατοίκων σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και πιστεύουμε ότι η εν λόγω αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών είναι η απαρχή για μια σειρά κλεισίματος υπηρεσιών που όχι μόνο θα αποδυναμώσει τον περιφερειακό ρόλο των Σαπών αλλά θα υποβαθμίσει και τον ίδιο τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών.

Παρακαλώ θερμά να αναθεωρηθεί η απόφασή σας και να συνεχίσει να λειτουργεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου