Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Φελίνα Καζάκου-Βρούζου:Μαζί θα δημιουργήσουμε το Νέο Δήμο Κομοτηνής



Με ενθουσιασμό και τη βεβαιότητα για τη νίκη στις 18 Μαΐου υποδέχτηκαν οι φίλοι και συναγωνιστές την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηνής Φελίνα
Καζάκου – Βρούζου στην επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού «Εμείς… η πόλη», που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων, την Πέμπτη το βράδυ.

Την υποψήφια δήμαρχο τίμησαν στην εκδήλωση, ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, αντιδήμαρχος Διονύσου και πρώτος Έλληνας αθλητής της Παραολυμπιακής Ξιφασκίας, με διεθνείς διακρίσεις και πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Πέππας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ντίνος Μορφακίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστας Ναλμπάντης, ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, οι πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Μιχάλης Αθανασιάδης και Γιώργος Γιαντζίδης και πλήθος κόσμου.
Η κ. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, έχοντας δίπλα της τους υποψηφίους του συνδυασμού, κατέθεσε το πρόγραμμα για το νέο ευρωπαϊκό δήμο Κομοτηνής, «μια κοινωνία πολυπολιτισμική, μια κοινωνία με ιδανικά, αξίες και ηθική -ειδικά πολιτική ηθική- πέρα από προκαταλήψεις και συμπλέγματα του παρελθόντος». 
Άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση υπογραμμίζοντας την απουσία προτάσεων και διεκδικήσεων, μιας διοίκησης που αρκέστηκε στο ρόλο του διαχειριστή, η οποία, όπως είπε, κρύφτηκε πίσω από την οικονομική κρίση, αντί να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη κι ενίσχυση των δοκιμαζόμενων δημοτών της.

Η υποψήφια δήμαρχος έδωσε έμφαση στις θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού για την Τοπική Οικονομία και Ανάπτυξη, την Κοινωνική Πολιτική, την Ποιότητα  Ζωής στην πόλη και τους οικισμούς, τους τομείς Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός, το Περιβάλλον και τις Πολιτικές Ευκαιριών για τους Νέους.

«Στόχος μας η τοπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής. Αυτό σημαίνει μια ανάπτυξη ισόρροπη γεωγραφικά. Αυτό σημαίνει, μια ανάπτυξη συμβατή με την ευρύτερη περιοχή και τον ιδιαίτερο ευρωπαϊκό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο δήμος Κομοτηνής», τόνισε.

Η υποψήφια δήμαρχος επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπει σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας που σίγουρα θα αποτελεί έκπληξη για πολλούς και υπογράμμισε ότι η νέα προγραμματική περίοδος που ξεκινά, αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για το δήμο, η οποία επιβάλλεται να αξιοποιηθεί σωστά με στόχο τα πολλαπλάσια οφέλη για τους δημότες.

Στις προτεραιότητες της Φελίνας Καζάκου και του συνδυασμού «Εμείς… η πόλη», η εξωστρέφεια του δήμου Κομοτηνής, κάτι που όπως υπογράμμισε, έχει παραμεληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αξιοποίηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που αποτελεί τεράστια επένδυση για τον τόπο και με κατάλληλο σχεδιασμό είναι ικανό να στρέψει το ενδιαφέρον στο δήμο μας, σε εκπαιδευτικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο προσελκύοντας επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται με τη διάνοιξη του κάθετου άξονα για την οικονομία και τον τουρισμό μας, αλλά και η ουσιαστική αξιοποίηση του «συγκριτικού πλεονεκτήματος» της πολυπολιτισμικότητας, της περιοχής μας.
«Υπάρχουν λοιπόν εργαλεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, τομείς στους οποίους μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε», επεσήμανε.

Η κ. Καζάκου σημείωσε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού είναι ρεαλιστικό, έχει φιλοσοφία και λογική, που μπορεί -και πρέπει- να υλοποιηθεί.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το συνδυασμό «αποτελούν την εγγύηση για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «θησαυρό της», όπως χαρακτήρισε την ομάδα των συνεργατών.
«Πρόκειται για νέα πρόσωπα και όχι “συστημικά”, πρόσωπα καταξιωμένα στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας από την πόλη και τους οικισμούς, από την πλειονότητα και τη μειονότητα με μοναδικό σκοπό την προσφορά στο δήμο και τους κατοίκους του.
Ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές, θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα, να στηρίξει την καινοτομία, την ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου».
 .
Η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε στο μήνυμα που λαμβάνει στην επαφή της με τους δημότες από την πόλη και τους οικισμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μήνυμα εμπιστοσύνης και προσμονής για ένα καλύτερο μέλλον και τόνισε:
«Αυτό το συγκινητικό και ταυτόχρονα δημιουργικό κάλεσμα εγώ δεσμεύομαι ότι δε θα το προδώσω ποτέ. Αυτό το εγγυώνται και οι συνεργάτες μου που είναι έτοιμοι να υπερβάλουν εαυτώ σε αυτήν την προσπάθεια».

Η επίσημη εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής διάθεσης, με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, τους οποίους και ευχαρίστησε για την τιμή που της έκαναν να είναι δίπλα της, «που έγιναν συμμέτοχοι σε αυτόν τον τόσο όμορφο αγώνα».

-Ανθρώπινη και συγκινητική, η στιγμή, που ο πατέρας της υποψηφίου, κ. Κυριάκος Καζάκος, ανέβηκε στο βήμα, για να δώσει στην κόρη του ένα μπουκέτο λουλούδια και να της ευχηθεί καλή επιτυχία, αλλά και οι αγκαλιές που της επεφύλαξαν, με την ολοκλήρωση της ομιλίας της, ο σύζυγός της, Περικλής Βρούζος και η κόρη της Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου