Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Νέος εργολάβος στον δρόμο Κομοτηνής-Καρυδιάς, υπόσχεται ολοκλήρωση του έργου σε 8 μήνες





 

Υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες δεσμεύεται πως θα ολοκληρώσει τον δρόμο Κομοτηνής – Καρυδιάς εντός του επόμενου 8μήνου, υπόγραψε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής ο εκπρόσωπος της εξ Αλεξανδρούπολης εταιρείας «Γραμματικόπουλος Α.Τ.Ε.», η οποία με πλειοψηφική απόφαση του Σώματος υποκαθιστά τη μέχρι σήμερα ανάδοχο εταιρεία του έργου, «Άλφα Διεθνής Κατασκευαστική».

Από τους 24 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, υπέρ της συγκεκριμένης εξέλιξης ψήφισαν οι 22, κατά τάχθηκε ο Μανώλης Ταπατζάς της πλειοψηφίας, ενώ απείχε ο Γιώργος Ναβροζίδης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί νέες καθυστερήσεις.

«Θα δουλέψουμε εντατικά για να τελειώσουμε το έργο πολύ γρήγορα. Μπορώ να ολοκληρώσω το έργο σε έξι μήνες, με εξαίρεση αν υπάρχουν πολλές παγωνιές», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Γραμματικόπουλος.

Τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρακολούθησαν και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον δρόμο.

Από την πλευρά τους, οι σαράντα περίπου επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πολύπαθο δρόμο, κατέθεσαν την εξάντληση της υπομονής τους, καθώς η αναδουλειά εξ αιτίας της στασιμότητας των εργασιών τους έχει φέρει ένα βήμα πριν το λουκέτο, και αν και ευχήθηκαν να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν, εντούτοις δεν έκρυβαν την επιφυλακτικότητά τους ως προς την εξέλιξη των πραγμάτων.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης τόνισε ότι «Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια απόφαση και απ’ ότι είδατε ομόφωνα, πλην μιας αποχής και ενός όχι, προκειμένου να δοθεί μία λύση σ’ αυτό το γόρδιο δεσμό ο οποίος ταλανίζει δύο χρόνια τώρα και το Δήμο, κυρίως όμως τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν εκεί τις επιχειρήσεις τους αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που μένουν στα βόρεια και στα βορειοανατολικά του Δήμου Κομοτηνής οι οποίοι χρησιμοποιούσαν πάντα αυτό το δρόμο». «Οι εγγυήσεις είναι αυτές που δόθηκαν, η γνώμη και των αρμοδίων υπηρεσιών και της νομικής μας υπηρεσίας είναι ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρώτον εύχομαι να τελειώνουν τα προβλήματα με τον υποκατάστατο και δεύτερον να δεσμευτώ ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση η επιείκεια που υπήρχε στην αρχή αυτού του έργου και δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση φυσικά οποιαδήποτε ολιγωρία του Δήμου από εδώ και πέρα σε οποιαδήποτε καθυστέρηση και οποιαδήποτε υπαναχώρηση απ’ αυτά τα οποία προβλέπουν οι συμβάσεις του έργου αυτού».

«Η απόφαση μιλάει για 8 μήνες, βέβαια επειδή το έργο είναι στο ΕΣΠΑ θα πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη αλληλογραφία με τη διαχειριστική αρχή και η ευχή μου και προσπάθειά μας θα είναι το έργο αυτό να ολοκληρωθεί για να τελειώνουμε» σημείωσε.