Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εργατικό - Λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκά επίθεση



  Κάλεσμα στο λαό για οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές απεύθυνε το απόγευμα της Πέμπτης η Νομαρχιακή επιτροπή ΚΚΕ Ροδόπης, από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο πλαίσιο των πανελλαδικών συλλαλητηρίων του ΚΚΕ, ενάντια στα νέα μέτρα που έρχονται.
   Το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ κ. Κώστας Σιδηρόπουλος τόνισε ότι  «πολλά από τα νέα μέτρα δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα, ενώ ο κόσμος νομίζει ότι ψηφίστηκαν επειδή η τηλεόραση τα παρουσιάζει έτσι. Ίσα – ίσα εμείς λέμε ότι δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα, μπορεί ο λαός να τα σταματήσει, ακόμα και να τα ανατρέψει, είναι στην δύναμη των εργαζομένων, αυτό είναι στην δύναμη των σωματείων, στους τόπους δουλειάς . Στην ευρωπαϊκή ένωση σχεδίαζαν αυτά τα μέτρα να τα έχουν περάσει στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια, αλλά δεν μπορούσαν γιατί υπάρχει το ΚΚΕ, το ταξικό κίνημα και ο κόσμος με αυτές τις δυνάμεις που είναι αναντίστοιχες των περιστάσεων, δεν είναι σημαντικές στην χώρα μας αλλά τους βάζουμε εμπόδια. Σε άλλες χώρες έχουμε δει ότι έχουν ψηφιστεί παρόμοια μέτρα και ισχύουν, για τις συγχωνεύσεις σχολείων, για τα νοσοκομεία και ιδιωτικοποιήσεις κλπ» .  «Αυτό απαντά και στο άλλο ερώτημα, ότι δεν οφείλονται στην κρίση χρέους που αναφέρουν, έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός με τον ανταγωνισμό, για  να βγάλουν οι καπιταλιστές περισσότερα κέρδη παίρνουν αυτά τα μέτρα, χαμηλώνουν την τιμή του εργάτη» σημείωσε.
    Σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που κατέθεσε στην Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων ο κ. Σιδηρόπουλος ανέφερε ότι «έχει καιρό που κατατέθηκε στην Βουλή, το είχαμε πει και προεκλογικά ότι θα είναι μια από τις πρώτες μας κινήσεις  και το θέτουμε στην απλή λογική ότι με νόμο της Βουλής ήρθαν τα μνημόνια,  με νόμο της Βουλής θα καταργηθούν, ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε επαναδιαπραγματεύσεις, ούτε συζητήσεις στα διάφορα τραπέζια μπορούν να φέρουν την αλλαγή.  Με αυτόν τον τρόπο θα κριθούν και οι στάσεις της κάθε παράταξης μέσα στην Βουλή και τα λόγια που λέγανε».


    «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και εμείς καλούμε τον κόσμο σε κλιμάκωση των αγώνων» δήλωσε και πρόσθεσε ότι  «όχι γενικά και αυθαίρετα, δεν πάμε για απεργίες διαρκείας, δεν είναι ζήτημα το πόσες μέρες θα απεργήσεις, αλλά είναι και ποιοτικό το ζήτημα, δηλαδή κατά πόσο έχει διάθεση και ο εργαζόμενων να κάνει και θυσίες, γιατί δεν υπάρχει αγώνας χωρίς θυσίες. Το θέμα είναι θα κάνουμε θυσίες για το δικό μας καλό ή θα καθόμαστε σπίτι και θα θυσιάζουμε την ζωή μας για τα αφεντικά μας, την πλουτοκρατία και το κράτος».      
   Σχολιάζοντας την συμμετοχή του κόσμου επισήμανε ότι «σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι πολύ καλύτερο το ταξικό κίνημα, είναι πολύ ποιο μπροστά, αλλά είναι και αντίστοιχο της επίθεσης που δεχόμαστε, δεν γίνετε να παίρνεις τέτοια μέτρα και να μην ξεσηκώνετε συνολικά ο λαός. Μπορεί κάποιοι να περιμένουν σπίτι τους, υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει και ο φόβος, αλλά δεν δοκιμάσαμε ακόμη την δύναμη μας. Πολλοί εργαζόμενοι μας λένε ότι προσπαθήσαμε, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, στην πραγματικότητα όμως δεν προσπαθήσαμε, οι κινητοποιήσεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα ή θα ήταν τύπου αγανακτισμένων στις πλατείες, αλλά δεν αλλάζει με μούντζες και βρισιές η κατάσταση ή δεν θα είχαν αποτελέσματα, όπως είναι και οι κινητοποιήσεις τύπου ΓΕΣΕΕ, που παζαρεύει και δεν διεκδικεί και βοηθάει στο να πέσει ο πήχης των απαιτήσεων και των αναγκών μας και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Γιατί το ακούμε, λένε κάποιοι γιατί ζητάτε 1400 κατώτερο μισθό, αφού εδώ 700 και 500 να παίρνουμε και να είμαστε και ευχαριστημένοι. Εμείς δεν λέμε να μην πάρεις τα 500, αφού πρέπει να ζήσεις την οικογένεια σου, αλλά δεν μπορούμε να ρίχνουμε και τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας σήμερα επειδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε και εμείς για την κρίση και τα χρέη». «Ούτε ένα ευρώ του χρέους δεν οφείλετε στους εργαζομένους. Σημαντικό είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο και να οργανωθεί και στους τόπους δουλειάς του, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι οργανωμένοι σε σωματεία, δεν μπορεί ένας – ένας να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις και στους τόπους κατοικίας γιατί τα προβλήματα μέσα στον χειμώνα έρχονται και με τα φάρμακα και την θέρμανση και τα σχολεία και τα νοσοκομεία» κατέληξε.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου