Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Με δεσμούς αδελφότητας Καρυδιά και Λειβαδιά


Η αδερφοποίηση των ενοριών του ιερού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καρυδιά με αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λειβαδιάς ολοκληρώθηκε με πανηγυρικό τρόπο την Κυριακή

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η αδερφοποίηση της των ενοριών του ιερού ναού Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος στην Καρυδιά με την ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λειβαδιάς αμέσως μετά την θεία λειτουργία στην Καρυδιά.
Πριν την τελετή τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του ναού, των ιερατευσάντων και διακονησάντων, ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε το πρωτόκολλο αδερφοποίησης των ενοριών.
Οι δύο ενορίες, εμφορούμενες από χριστιανική πίστη πνεύμα αδελφοσύνης, αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος με γνώμονα την προαγωγή των χριστιανικών και των πατροπαράδοτων αρχών, ολοκλήρωσαν την αδερφοποίησή τους, και ανέλαβαν να προωθήσουν την ανάπτυξη των σχέσεων των ενοριών και των αντίστοιχων Συνδέσμων Αγάπης στους τομείς κοινωνικής πρόνοιας, Θρησκευτικής παιδείας, πολιτιστικής κληρονομιάς, πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, προστασίας του περιβάλλοντος.
Επιπλέον συμφώνησαν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις δύο πόλεις, όποτε και αν είναι δυνατόν, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ενδυνάμωση των δεσμών τους.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο ιερέας της ενορίας του ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λειβαδιάς πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αργυρίου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγάπης Ευαγγελίστριας κυρία Στέλλα Σκαλτσάη, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λεβαδέων, αλλά και μέλη της ενορίας μαζί με τη χορωδία του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λειβαδιάς.
Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν στην Καρυδιά ο ιερέας της ενορίας Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος στην Καρυδιά πάτερ Κωνσταντίνος Τσουρέλης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγάπης Καρυδιάς Κομοτηνής Βάντα Παπαιωάννου αλλά και πλήθος ενοριτών.
Η αδερφοποίηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με ιδιαίτερη συγκίνηση αφού ο πάτερ Τσουρελής κατάγεται από την Λειβαδιά και στην Εκκλησία στην οποία πήγαινε στο κατηχητικό ιερέας ήταν ο πάτερ Δημήτριος Αργυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου