Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις για την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή



   Η 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας χθες Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και Κύπριοι φοιτητές τοποθέτησαν σταντ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και διένεμαν έντυπο υλικό σχετικό με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

   Η πρόεδρος κεντρικής ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής  Νάσια Καραπατέα τόνισε ότι  «δίνουμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έγινε με τις συνθήκες, Ζυρίχης και Λονδίνου, που υπεγράφησαν στις  11 Φεβρουαρίου 1960 και η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος στις 16 Αυγούστου 1960 και η επέτειος είναι την 1η Οκτωβρίου. Υπεγράφησαν και από τις δύο πλευρές και έδιναν στην Κύπρο το δικό της σύνταγμα και έγινα οι συμφωνίες μεταξύ των συμμάχων και των εγγυήτριων δυνάμεων Ελλάδας – Αγγλίας και Τουρκίας». «Αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, μια καινούργια σελίδα για την Κύπρο η ανεξαρτησία της» υπογράμμισε και εξήγησε «γιατί κυμάτισε για πρώτη φόρα στις 16 Αυγούστου 1960 η Κυπριακή σημαία στα δημόσια κτήρια και την Βουλή. Ο ελληνισμός της Κύπρου σήμερα ζητά την πλήρη ανεξαρτησία της νήσου καθώς και την πλήρη ανεξαρτησία της από τον Τουρκικό ζυγό, οι οποίοι ήρθαν παράνομα και κατέλαβαν το 37% του εδάφους της Κύπρου και το οποίο κατέχουν μέχρι σήμερα παράνομα και ζητούμε την πλήρη απελευθέρωση της πατρίδας μας και μια δίκαιη λύση στα πλαίσια της ειρήνης φυσικά».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου