Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώνεται ο Κάθετος Άξονας Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα



Άρχισαν ξανά οι εργασίες

Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι

Θα εξοφληθούν μέχρι το καλοκαίρι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της εταιρείας

Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος επιθεώρησαν σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες κατασκευής του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα -μετά την επανεκκίνησή τους- προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας για την περαιτέρω πορεία του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας και ο Τομεάρχης Εκτέλεσης Έργων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Δημήτρης Γεράρδης.
Το έργο, ζωτικής σημασίας για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξης της Ροδόπης, αλλά και ευρύτερα της Θράκης, πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Σε σχετική δήλωσή του, ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε: «Θέλω να καλωσορίσω τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, η παρουσία του οποίου στην περιοχή μας σηματοδοτεί την επανεκκίνηση μιας σειράς σημαντικών έργων τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη, όχι μόνο της Ροδόπης και της Θράκης, αλλά και όλου του βορειοελλαδικού χώρου. Θέλω να διαβεβαιώσω και την τοπική κοινωνία ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα πέσει με όλη της τη δύναμη πάνω σε έργα τα οποία χρειάζονται ολοκλήρωση για να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τους ρυθμούς εξόδου από την κρίση και να τονώσουμε την τοπική οικονομία. Η προσδοκία της τοπικής αγοράς από αυτό το έργο είναι σημαντική. Προσδοκούμε τουριστική ανάπτυξη αλλά και στήριξη όλων εκείνων των βιομηχανιών της περιοχής που εισάγουν πρώτη ύλη από τη Βουλγαρία και επανεξάγουν στις βόρειες αγορές προϊόντα, που παράγονται στην περιοχή μας. Θεωρώ ότι αυτό το έργο θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας και στη Ροδόπη και στη Θράκη, αλλά και στο βορειοελλαδικό χώρο».
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, σημείωσε: «Το συγκεκριμένο έργο, όπως και όλοι οι άξονες της Εγνατίας οδού είναι έργα βασικής προτεραιότητας για τη σημερινή κυβέρνηση. Με πείσμα, μέθοδο, επιμονή και πολύ δουλειά ξεπερνούμε πολλά υφιστάμενα προβλήματα και ξαναβάζουμε όλα αυτά τα έργα σε πορεία εκτέλεσης. Η παρουσία μου στη Θράκη σηματοδοτεί τον ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή αυτή για την οποία ο συγκεκριμένος άξονας, είναι βασικής αναπτυξιακής σημασίας».
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του επεσήμανε: «Ο Κάθετος Άξονας είναι έργο ζωτικής σημασίας και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και την ανάδοχο κοινοπραξία να το ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Είναι ένα χρονοδιάγραμμα, απολύτως εφικτό με τα σημερινά δεδομένα».
Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Σιμόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων, τους οποίους η εργολήπτρια εταιρία οφείλει μέρος των δεδουλευμένων τους  και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξοφληθούν σταδιακά μέχρι το καλοκαίρι του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου