Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απέκλεισαν το γραφείο του διοικητή και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κομοτηνής




   Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής,  το πρωί της  Παρασκευή 12 Οκτωβρίου απέκλεισαν  το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς και της γραμματείας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.  Την απόφαση αυτή πήραν στην γενική συνέλευση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, ενάντια στα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν την ισοπέδωση των κοινωνικών εργασιακών δικαιωμάτων, περιορίζουν εκ νέου τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, κουρεύουν το εφάπαξ, κόβουν τα τελευταία υπολείμματα των δώρων και του επιδόματος άδειας σύμφωνα με τους ίδιου που δήλωσαν ότι  «Η Υγεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση σε πρωτοφανή υποβάθμιση – απαξίωση – διάλυση.  Η εφεδρεία, η προσυνταξιοδότηση, οι απολύσεις, θα δώσουν τη χαριστική βολή σε όλο το δημόσιο τομέα. Η  Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους».





   Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Μαρίνα Αποστολίδου στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «τα αιτήματα μας είναι ίδια, αλλά οι καιροί επιτάσσουν να μην τα ξεχνάμε και να αγωνιζόμαστε περισσότερο κάθε φορά. Οι εργαζόμενοι ήταν πάλι μπροστά βλέποντας τα προβλήματα να μεγαλώνουν, αλλά θεωρώ ότι σηκώνουμε σήμερα το ανάστημα μας και εναντιωνόμαστε, όσο μπορούμε φυσικά και μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι μια μικρή κουκίδα που όταν ενωνόμαστε πανελλαδικά σχηματίζουμε χείμαρρο. Όσο μπορούμε θέλουμε να τους δείξουμε ότι θα μας έχουν απέναντι τους. Κάλεσα πάλι τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές μας που εγώ η ίδια έχω έρθει σε επαφή με τα γραφεία τους και μέχρι σήμερα δεν μας έχει πάρει κανείς να μάθει για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Τα οποία είναι προβλήματα των ανθρώπων που τους έστειλαν στις καρέκλες που κάθονται σήμερα, προκείμενου να τους εκπροσωπήσουν επάξια.  Ελπίζουμε να υπάρξει ένα έναυσμα σήμερα».  
    Αναφορικά με την συνέχιση των κινητοποιήσεων η κα. Αποστολίδου επισήμανε ότι «διοργανώνουμε μια πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, για να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι ότι εμείς και την ήμερα της ανάπαυσης μας την θυσιάζουμε και δεν μας σταματά τίποτα, ακόμη και τότε είμαστε έξω στους δρόμους για να αγωνιστούμε και να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε πρώτα από όλα σαν πολίτες και μετά σαν εργαζόμενοι».  
    Από την πλευρά του το μέλος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Αλέξανδρος Σπανός σημείωσε ότι «ετοιμάζουμε για τις 20 του μηνός μια πανστρατία εργαζομένων γιατρών και υγειονομικών με την οποία θα καταλάβουμε και την πλατεία. Το πάρτι έχει αρχίσει, κλείνουν3-4  νοσοκομεία στην Αθήνα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν λένε τίποτα. Προβάλλον τους παρακρατικούς της χρυσής αυγής και τους αναρχικούς σε κάποιες συμπλοκές». «Εδώ βρισκόμαστε προ ενός κοινωνικού αφανισμού, ενόψει ενός κοινωνικού ολοκαυτώματος. Εμείς οι υγειονομικοί θα περιφρουρήσουμε με αποκορύφωμα τις 20 Οκτωβρίου  και την ημέρα της παρέλασης θα δώσουμε ένα ηχηρό «ΟΧΙ» απέναντι  στην ελίτ της τοπικής κοινωνίας, μήπως και μπορέσουμε και τους ενεργοποιήσουμε για να σώσουμε το νοσοκομείο της Κομοτηνής, το τελευταίο οχυρό της πόλης μας» τόνισε στο τέλος. 
   Η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Αγλαΐα  Γαλαζούδη υπογράμμισε ότι  «στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που γίνονται πανελλαδικά για την υγεία, απαιτούμε και εμείς το καλό της πόλης μας, των πολιτών του Νομού Ροδόπης, να παραμείνει το νοσοκομείο στην πόλη της Κομοτηνής, δεν επιθυμούμε την συρρίκνωση του, ούτε την μεταφορά κλινικών του, θέλουμε την στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό. Και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και με άλλους τρόπους, όπως πορεία στην πλατεία της Κομοτηνής  και ότι άλλο αποφασίσει η γενική συνέλευση».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου