Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συμβολικό «κλείσιμο» του δρόμου μπροστά από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κομοτηνής



   Με σύνθημα «το νοσοκομείο δεν είναι κανενός, το έχει πληρώσει ο ίδιος ο λαός» οι γιατροί, νοσοκόμοι και εργαζόμενοι του νοσοκομείου βγήκαν και έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο, μπροστά από το νοσοκομείο, για μισή ώρα περίπου, μετά τις 9:00 το πρωί, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις γιατρών -ιδιωτών και νοσοκομειακών- νοσηλευτών, φαρμακοποιών και προμηθευτών βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Η εφημέρευση στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχει καταστεί επισφαλής με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Ειδικά στην Κομοτηνή και καθώς έχουν συμπληρωθεί 5 μήνες που η πλειοψηφία των γιατρών των μονάδων υγείας του Νομού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Ιανουάριο 2012, ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής στην προσπάθεια που κάνει για να ενημερώσει τους πολίτες, προέβη σε αυτήν την κινητοποίηση . Κύριο αίτημά τους να ενημερωθούν οι πολίτες για τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε υγειονομικά υλικά, που σε συνδυασμό με την αυξημένη προσέλευση των ασθενών, έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε αδιέξοδο και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών που προσφύγουν σε αυτό.





   Για αλλεπάλληλες μειώσεις στο μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών που αποτελούν το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό που εργάζεται στο ελληνικό δημόσιο (περικοπές, αυξήσεις κρατήσεων, φορολογικές επιβαρύνσεις, μειώσεις στην αποζημίωση των εφημεριών από τον Ιανουάριο του 2012), που έχουν αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%, την οποία ακολούθησε και η μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους από τον Ιανουάριο του 2012 και για εμπαιγμό που υπέδειξε το υπουργείο έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι, ενώ, όπως είπαν, βρίσκεται πολύ κοντά νέα περικοπή του ιατρικού μισθολογίου, η οποία αντανακλά νέα μείωση της αποζημίωσης των εφημεριών.
    Αναφορικά  με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όσο και για την χθεσινή συμβολική κατάληψη του δρόμου έξω από το νοσοκομείο μίλησε η Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Μαρίνα Αποστολίδου. «Η σημερινή συγκέντρωση είναι στα πλαίσια που διοργανώνει επαναλαμβανόμενα κάθε Πέμπτη η ομοσπονδία εργαζομένων διαμαρτυρόμενη για όλα αυτά που αποφασίζουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το νοσοκομείο μας με σκοπό να βλάψει όχι μόνο εμάς τους εργαζομένους, αλλά και την υγεία όλων των πολιτών της πόλης μας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός όχι μόνο για το οικονομικό ζήτημα των εφημεριών που έχει προκύψει, αλλά θέλουν να διασφαλίσουν την ασφαλή περίθαλψη και υγεία του νομού μας. Θα μας βρουν απέναντί τους στις συγχωνεύεις των νοσοκομείων, λέμε όχι στην υποχρηματοδότηση που γίνεται, λέμε ένα μεγάλο όχι στη μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού που εξουθενώνει το νοσοκομείο αλλά και την παροχή δημόσιας υγείας. Για τον λόγο αυτό πάρθηκε απόφαση μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε των εργαζομένων, την ερχόμενη Πέμπτη να προβούμε σε κατάληψη του γραφείου κίνησης και του Διοικητή, με σκοπό να πάμε όλοι μαζί για να κάνουμε συμβολική κατάληψη στο γραφείο της επιτρόπου».
  Το μέλος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου  κ. Αλέξανδρος Σπανός σημείωσε ότι «καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία της παρέδρου, αναφορικά με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κομοτηνής, γιατί σε άλλα νοσοκομεία πληρώνονται κανονικά. Είμαστε εδώ για να ορθώσουμε ένα τοίχος ασφαλείας απέναντι σε αυτά τα κακόβουλα σχέδια και τις ύποπτες μεθοδεύσεις που εποφθαλμιούν γενικότερα στον χώρο. Εμείς θέλουμε να τους καταστήσουμε σαφές ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πωλείται, δεν εκχωρείται, δεν χαρίζεται και είμαστε όλοι εμείς εδώ για να περιφρουρήσουμε την οντότητα του. Πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία θα αντισταθεί σε αυτόν τον κοινωνικό αφανισμό και σε αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα που μας ετοιμάζουν. Όλοι μαζί πρέπει να επαγρυπνούμε, είναι πολύ δύσκολοι καιροί».  
   Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου που μετά το πέρας της κινητοποίησης σε δήλωσή του χαρακτήρισε την διαμαρτυρία « «κραυγή αγωνίας» των εργαζομένων που βιώνουν καθημερινά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Νοσοκομείου» ενώ πρόσθεσε ότι . Με τις σημερινές πολιτικές που ακολουθούνται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οδηγείται σε απαξίωση και σταδιακή διάλυση. Το Νοσοκομείο Κομοτηνής που ενώ έχει αυξημένη προσέλευση ασθενών λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αδυνατεί να παρέχει όπως θα έπρεπε τις υπηρεσίες του. Η σημερινή κινητοποίηση είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους τοπικούς και κοινωνικούς φορείς για το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η Δημόσια Υγεία και το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Τώρα οφείλουν όλοι να αναλάβουν δράση».
   Στην κινητοποίηση συμμετείχε και κλιμάκιο του ΚΚΕ που συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου