Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς



Workshop για τη κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη






Με αφορμή τα 25 χρόνια του προγράμματος ERASMUS και στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής βδομάδας εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια της Ενιαίας Αγοράς, φοιτητές που υλοποιούν  πρόγραμμα ανταλλαγής ERASMUS και βρίσκονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, προσκλήθηκαν από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και συμμετείχαν, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 15.00-17.00, σε ομάδα εργασίας (workshop)  με σκοπό:

α. την ενημέρωση τους για τους στόχους του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, τις ευκαιρίες αξιοποίησης του και τις δυνατότητες συνεργασίας με τα EDICs που βρίσκονται στους τόπους καταγωγής τους.

Β. την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών με εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, σχετικά με την κινητικότητα των νέων στην Ε.Ε. στο τομέα της απασχόλησης, εκπαίδευσης (τυπικής και άτυπης), εργασίας και έρευνας.

Παράλληλα, οι νέοι εξέφρασαν τη γνώμη τους αναφορικά με τα οφέλη, που έχουν προκύψει για τους νέους στη διάρκεια των  20 χρόνια λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς συζήτησαν για τις μελλοντικές προκλήσεις και  έκαναν προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στον τομέα της κινητικότητας των νέων  στην Ε.Ε.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μέσω Skype τα μέλη της ομάδας εργασίας επικοινώνησαν με φοιτητή του Τμήματος  Νομικής του ΔΠΘ, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS στο Στρασβούργο καθώς και με στελέχη της Εθνική Υπηρεσία EURODESK, όπου και  συζήτησαν για τις υπηρεσίες του δικτύου EURODESK και τις ευκαιρίες που  μπορούν ν’ αξιοποιήσουν   συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Πρόγραμμα: «Νέα Γενιά σε Δράση», «Δια βίου Μάθηση»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου