Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κομοτηνή η φλόγα «αγάπης» των εθελοντών αιμοδοτών


Με σύνθημα δώσε με το αίμα σου ζωή, δώσε ζωή με το αίμα σου




   Η φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την Αθήνα, διατρέχει από τις 17 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, για να καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καναλλάκι της Πρέβεζας, όπου θα πραγματοποιηθεί η 25η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία». Η φλόγα έφτασε το πρωί της Κυριακής στην Κομοτηνή και την παρέλαβαν ο ποδηλατικός σύλλογος «Θράκας Ιππέας» και η μοτοσικλετιστική λέσχη Κομοτηνής και την μετέφεραν στο κέντρο της πόλης, όπου και έλαβαν χώρα διάφορες εκδηλώσεις. 

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών και με την πραγματοποίησή της στέλνεται παντού το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με τους νέους, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης να ενεργοποιηθεί περισσότερος κόσμος, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών της Ροδόπης  και άλλοι φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής συμμετείχαν  φέτος για 10η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών των Ιωαννίνων  θα υποδεχθούν τη φλόγα στις 21 Σεπτεμβρίου και, αφού τη μεταφέρουν σε πολλές περιοχές του νομού με εκδηλώσεις (Δήμους Ζίτσας, Κόνιτσας, Παρακάλαμου, Ανατολής), θα την παραδώσουν στους εθελοντές αιμοδότες της Αλβανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών από το Αργυρόκαστρο έως τα Τίρανα στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Η φλόγα θα επιστρέψει στα Γιάννινα τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν τον βωμό και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά των συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.
   Ο πρόεδρος των Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «σήμερα περνάει από την πόλη μας η φλόγα της αγάπης και του αλτρουισμού. Με την λαμπαδηδρομία προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, ώστε να γίνουν όσοι περισσότεροι γίνετε εθελοντές αιμοδότες με στόχο να αποκτήσουμε αυτάρκεια στο αίμα στην Ελλάδα, γιατί αυτάρκεια δεν έχουμε, εισάγουμε 30.000 φιάλες αίμα κάθε χρόνο από την Ελβετία». Μέσα στα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας ο πρόεδρος αιμοδοτών Ροδόπης επισήμανε και άλλο ένα που εστιάζετε στο προσωπικό της αιμοδοσίας όπως δήλωσε «είναι περιορισμένο, στο όριο, λειτουργεί με πολλές δυσκολίες, λόγω των καλών σχέσεων φιλικών σχέσεων που έχουμε, μπορούμε και πραγματοποιούμε ακόμη αιμοδοσίες. Δεν μπορούμε να κάνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες σε χωρία γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, προσπαθούμε και αυτό με το τμήμα αιμοδοσίας να το λύσουμε». Ενώ για τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών ανέφερε ότι «δεν έχουν στήριξη οικονομική από πουθενά και καλούμε τα επιμελητήρια και τους συλλόγους που μας στηρίζουν να συνεισφέρουν ότι μπορούν για να λειτουργεί αυτός ο σύλλογος». 

    Η υπεύθυνη της αιμοδοσίας Κομοτηνής κα. Μαριάννα Ανδρέαδου δήλωσε ότι «η λαμπαδηδρομία είναι μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις των εθελοντών αιμοδοτών γίνετε σε συνεργασία με τον πανελλήνιο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και διοργανώνουμε εδώ την τελετή άφιξης ο κάθε σύλλογος με την σειρά του». «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές αιμοδότες από την πλευρά των ασθενών και του νοσοκομείου για την προσφορά τους στον άγνωστο συνάνθρωπο γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνουν μια πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς και αγάπης» υπογράμμισε.» Οι σχέσεις μας με τον σύλλογο εθελοντών είναι άριστες και προσπαθούμε παρόλες τις αντιξοότητες που έχουμε στο τμήμα καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα στον χώρο της υγείας και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι περιορισμένο, με κόπο καταφέρνουμε και διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες σε κάποια χωρία του δήμου και οι υπόλοιπες εθελοντικές αιμοδοσίες γίνονται στο τμήμα αιμοδοσίας, όμως περιμένουμε όλους τους εθελοντές να έρθουν και να προσφέρουν και εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» σημείωσε καταλήγοντας.   
    Η πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» κα. Κυριακοπούλου Μαρία στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «είμαστε και εμείς ποδηλάτες, ευχόμαστε πάντα να μην μας συμβεί κάτι αλλά η ζωή με το ποδήλατο περιλαμβάνει και τα ατυχήματα γι’αυτό και την φλόγα της αγάπης πρέπει να την σεβόμαστε και γι’αυτό την συνοδεύουμε και σήμερα, πολλά μέλη μας είναι και αιμοδότες. Ποδηλατούμε για την αγάπη, για την εθελοντική αιμοδοσία και ευχόμαστε όλο και περισσότερος κόσμος να χαρίζει αίμα και ζωή».    
   Η πρόεδρος της λέσχης μοτοσικλετιστών Κομοτηνής κα. Ιωάννα Πουρνάρα σημείωσε ότι «είναι χαρά μας και τιμή μας να στηρίζουμε κάθε χρόνο την λαμπαδηδρομία για να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας». «Ως έλληνες έχουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε ότι όλα τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε άλλους, κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που απαιτείται αίμα, όπως είναι ένα τροχαίο ατύχημα και συμβαίνει σε εμάς ή σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, τρέχουμε όλοι πανικόβλητοι και απευθυνόμαστε στον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να μας βοηθήσουν» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι  «Αυτό που δεν σκεφτόμαστε είναι ότι θα μπορούσαμε όλοι μας μια – δύο φορές τον χρόνο να δώσουμε λίγο από το αίμα μας έτσι ώστε να ενισχύσουμε λίγο αυτόν τον θεσμό, το αίμα δεν πωλείται , δεν παράγετε, είναι τράπεζα αίματος αλλά δεν είναι τράπεζα να δίνει και τόκους , γι’αυτό θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να δίνουμε αίμα, ώστε να υπάρχει απόθεμα».       
   Η υπεύθυνη της αιμοδοσίας στο Νέο Σιδηροχώρι  κα. Εύα Τσουρκουδή υπογράμμισε ότι «η λαμπαδηδρομία αυτή μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, μεταφέρει την αγάπη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και συγκεντρωθήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε και εμείς αυτή την γιορτή της αγάπης και την ζωής. Οι κάτοικοι του Νέου Σιδηροχωρίου και τα νέα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα στην αιμοδοσία. Βλέπετε τα κορίτσια ότι ήρθαν μαζί να κρατήσουν την δάδα της φλόγας».
   Από τα νεαρά μέλη του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέου Σιδηροχωρίου η  Δροσούλα Δεληγκίωζη τόνισε ότι «Εμείς στηρίζουμε την εθελοντική αιμοδοσία και οι γονείς μας είναι αιμοδότες» και η Βούλα Πασάκαλου υπογράμμισε ότι «και εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αιμοδότρια όπως είναι οι γονείς μου και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνετε σήμερα εδώ, γιατί πιστεύω ότι όποιος μπορεί να δώσει αίμα, δίνει ζωές». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου