Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κλείνει η Δ.Ο.Υ. Σαπών και άλλες 4 στην ΑΜΘ


Σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση προχωρά στο κλείσιμο και τη συγχώνευση 117 συνολικών εφοριών ανά τη χώρα, από τις οποίες οι 5 βρίσκονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Με επείγουσα απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ξεμπλοκάρει έπειτα από πολλούς μήνες το σχέδιο «Καλλικράτης» στις εφορίες,που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Από τις 287 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν τελικά σε λειτουργία περίπου 80, με τις 30 από αυτές να βρίσκονται στην Αττική. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις έχουν καταργηθεί 50 εφορίες.
Από 1ης Οκτωβρίου η Δ.Ο.Υ. Νεωροκοπίου στη Δράμα κατεβάζει ρολά και συγχωνεύεται από τη Δ.Ο.Υ. Δράμας, ενώ κάτι αντίστοιχο προγραμματίζεται και για τις Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης στην Καβάλα, οι οποίες θα απορροφηθούν από τη Δ.Ο.Υ. Α-Β Καβάλας. Στο ίδιο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων και η Δ.Ο.Υ. Σαππών που μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, καθώς και η Δ.Ο.Υ. Σουφλίου που συγχωνεύεται από τη Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης. 
Οι υπάλληλοι των εφοριών που καταργούνται θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ που θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση. Ειδικότερα με την υπουργική απόφαση ορίζεται ότι «οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ, στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου