Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 2012»


Χόρεψαν φορώντας 220 φορεσιές αυθεντικές και παρουσίασαν τη δουλειά ενός ολόκληρου χρόνου
 Παρουσία πλήθος κόσμου, χριστιανών και μουσουλμάνων παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου την δουλειά ενός έτους, στην εκδήλωση κορύφωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 2012». Η εκδήλωση άρχισε με την πιο ένθερμη υποδοχή από τους δύο παρουσιαστές της βραδιάς: Γεωργία Πατρωνίδου και Γιάννη Αμούτζα. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο πρέσβης Αλέξανδρος Αλεξανδρής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, ο ταξίαρχος καθώς και πολλοί άλλοι έδωσαν το παρόν.


   Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς τη σκυτάλη πήραν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι χορευτές. Το τμήμα παραδοσιακών χορών του συλλόγου έχει εκπροσωπήσει τον Ίασμο, τη Θράκη, την Ελλάδα με παραστάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ αξιοσημείωτα είναι και τα βραβεία, αλλά και όλες οι διακρίσεις που έχει αποσπάσει. Αποτελείται από ερασιτέχνες χορευτές και χορεύτριες κατά σειρά ηλικίας και συνοδεύεται από παραδοσιακή ελληνική ορχήστρα. Έχει στο πρόγραμμά του χορούς από όλη την Ελλάδα και χρησιμοποιεί ιδιόκτητες αυθεντικές φορεσιές. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση φορέθηκαν 220 φορεσιές αυθεντικές και πιστά αντίγραφα αυτών, από τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, Αν. Ρωμυλία, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά  και παρουσιάστηκε η δουλειά ενός ολόκληρου σχεδόν χρόνου. Η διδασκαλία των χορών και η τεχνική επιμέλεια ανήκει στον χοροδιδάσκαλο Κυριάκο Αντωνίου.  Εμφανίστηκαν το παιδικό, το εφηβικό, και το τμήμα ενηλίκων. Συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές, τους μουσικούς και τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου για την προσπάθεια που καταβάλλουν όλο το χρόνο. Η παραδοσιακή βραδιά έκλεισε με χορό και το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Την επόμενη ημέρα άρχισαν από νωρίς το πρωί οι εργασίες για το κουρμπάνι και αν και εργάσιμη μέρα, παραβρέθηκαν πάρα πολλοί που εθελοντικά προσέφεραν τις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου