Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Τα επίσημα εγκαίνια του 1ου Συνεργατικού Λαχανόκηπου Κομοτηνής από τον Σπάρτακο»

  Το απόγευμα της Κυριακής 1 Ιουλίου η παράταξη πολιτών «Σπάρτακος» συνεχίζοντας την παρουσία της στα τοπικά μας δρώμενα με μία νέα εκδήλωση, εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ο λόγος για τα επίσημα… θυρανοίξια του πρώτου συνεργατικού λαχανόκηπου και συγχρόνως του πρώτου μας εγχειρήματος μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου δικτύου συνεργατικών δομών, που έχουνε ήδη θέσει σε εφαρμογή, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία όλων των συμμετεχόντων και πλήθος κόσμου.


    Ο επικεφαλής του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» κ. Νεκτάριος Δαπέργολας, κατά την εκδήλωση δήλωσε ότι «η ιδέα αυτή υπήρχε από χρόνια αλλά έφτασε ο καιρός να την υλοποιήσουμε. Η έκταση 4 στρεμμάτων παραχωρήθηκε από έναν φίλο του Σπάρτακου για κάποια χρόνια και αυτά διατέθηκαν δωρεάν σε όποιον θέλει να κάνει τον δικό του λαχανόκηπο. Δίνουμε διέξοδο σε μια συνεργατική μορφή δράσης και για όποιον έχει ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή και η οικολογία. Έχουμε και άλλα εγχειρήματα σε εξέλιξη, ετοιμάζονται ήδη άλλοι δύο λαχανόκηποι, ο ένας στην περιοχή του Ο.Α.Ε.Δ. και ο άλλος στην Αγία Βαρβάρα και στην συνέχεια θα προβούμε και σε άλλες μορφές συνεργατικών δράσεων». Το πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Καρασταύρου και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη ευχαρίστησε ο κ. Δαπέργολας για το θέμα της άρδευσης. «Στόχος μας είναι να δώσουμε το έναυσμα και το παράδειγμα για να συνεχιστούν αυτές οι ενέργειες» υποστήριξε ο κ. Δαπέργολας.    «Ένα μέρος της σοδειάς θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως τα συσσίτια» τόνισε ο κ. Δαπέργολας.
  Ο ιδιοκτήτης του κτήματος που το παραχώρησε δωρεάν σημείωσε ότι «όσο μπορούσα να το καλλιεργήσω εγώ το έκανα, τώρα που πέρασαν τα χρόνια δεν μπορούσα, το θεώρησα ευκαιρία να το παραχωρήσω στον «ΣΠΑΡΤΑΚΟ», όταν γίνεται μια καλή προσπάθεια και εφόσον περισσεύει αυτό το κομμάτι γιατί να μην την στηρίξω».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου