Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ

Το Σάββατο 23/6/12 τα μέλη του Ροταριανού ομίλου Κομοτηνής, μέλη από γειτονικούς ομίλους  καθώς και φίλοι του Ρόταρυ παρέστησαν στον καθιερωμένο εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (δίπλα στο τουριστικό της Νυμφαίας) . Κατόπιν, στο τουριστικό περίπτερο, ο όμιλος τέλεσε την καθιερωμένη τελευταία πανηγυρική του συνεστίαση παραλαβής παράδοσης ηγεσίας για την ροταριανή χρονιά 2011-2012 καθώς σε λίγες μέρες λήγει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Χάρης Μιχαλόπουλος στην αναφορά του απολογισμό του ομίλου, μεταξύ άλλων στάθηκε στην αύξηση μελών του ομίλου με συνέπεια την ταυτόχρονη ποιοτική του παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι την πόλης μας .
Την αποκατάσταση ενός μεγάλου μέρους της παλαιάς αίγλης του ομίλου ακολουθώντας έντονη κοινωνική δράση και ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με το κοινωνικό σύνολο της Κομοτηνής, αίροντας κάποιες από τις παρεξηγήσεις που αιωρουνται στην ατμόσφαιρα σχετικά με το τι είναι ροταρυ και ποιες οι επιδιώξεις του. Σήμερα , πλέον, οι περισσότεροι Κομοτηναίοι γνωρίζουν για τον όμιλο μας και τις δράσεις του , τον έχουν αποδεχθεί και τον θεωρούν αναπόσπαστο μέρος των ενεργών κοινωνικών φορέων .
Επίσης μετά από 20 περίπου χρόνια αδράνειας επαναλειτούργησε ο όμιλος ροταρακτ Κομοτηνής και μάλιστα έγινε το εφαλτήριο για την ίδρυση και άλλου ομίλου στην Ξάνθη .
Ο όμιλος αυτά τα 2 χρόνια τιμηθηκε από το Διεθνές ροταρυ αλλά και από την περιφέρεια  για το έργο του με βάση τις λεωφόρους δράσης που επιτάσσει το ροταρυ. Οι ομιλίες που έγιναν κατά καιρούς από καθηγητές πανεπιστημίου για τα τρέχοντα θέματα έδωσαν στους ροταριανους αλλά και στους παρισταμένους φίλους του ροταρυ την  αληθή εικόνα του ροταριανού πνεύματος και της εναρμώνησης του με το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη του ομίλου, και ανακήρυξε δύο μέλη του ομίλου σε επίτιμα ευχαριστώντας τα για την συνεχή προσφορά τους στον όμιλο για περίπου 6 δεκαετίες. Τέλος ευχήθηκε στον εισερχόμενο πρόεδρο καλή θητεία, δηλώνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εισερχόμενος πρόεδρος Μενέλαος Συκάκης όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
Αγαπητέ Χάρη « μη λυπάσαι για κάτι που τελείωσε. Χαμογέλα γιατί το έζησες»  κι εγώ θα συμπλήρωνα και το υπηρέτησες «Υπεράνω εαυτώ» .
Θεωρώ τιμή μου που αναλαμβάνω την προεδρία του καλύτερου ίσως ομίλου της Περιφέρειας μας , που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1954 , αποτελείται από 34 αξιολογότατα μέλη και έχει να επιδείξει σημαντική δράση και παρουσία στην κοινωνία της Κομοτηνής. Η δύναμη του βασίζεται στα μέλη του αλλά και στις οικογένειες και τους φίλους των ροταριανών. Σαν ροταριανοί οφείλουμε μπροστά στην επίπλαστη ευμάρεια να αντιπαραθέσουμε το ενδιαφέρον μας για τον άλλον , την ζεστασιά και την εσωτερική μας ευπρέπεια , να δώσουμε προσοχή στα όντα κι όχι στα αντικείμενα. Είναι ο επιβεβλημένος αγώνας. Είναι ο διαρκής αγώνας. Για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου