Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τοποθέτηση Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης,Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

Φίλες και φίλοι,

Βγαίνουμε από μια εκλογική αναμέτρηση πρωτόγνωρη για την μεταπολεμική Ελλάδα και μπαίνουμε σε μια νέα μάχη που δεν θα κρίνει το παρελθόν αλλά θα προσδιορίσει το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας.
Στις 6 Μαΐου επεβλήθη το δίλλημα «Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο;». Ένα δίλλημα παρωχημένο, διότι είχε απαντηθεί απ’ το ΠΑΣΟΚ την Άνοιξη του 2010 με λάθος τρόπο και, για να μην ξεχνιόμαστε, τότε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν απέναντι. Η επιβολή αυτού του διλλήματος προκάλεσε την θυμική και την τυφλή τιμωρητική ψήφο απ’ όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες.
Άνεργοι, ξενιτεμένοι νέοι επιστήμονες, εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, μισθωτοί του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, απεγνωσμένοι επαγγελματίες και αγρότες δεν τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ για τα τραγικά πολιτικά του λάθη αλλά έστειλαν καθαρό αυστηρό μήνυμα σ’ όλο το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα Εμείς το μήνυμα το λάβαμε.
Τώρα όμως βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσιμης αναμέτρησης που δεν θα προσδιορίσει μόνο τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας αλλά θα καθορίσει και τον εθνικό προσανατολισμό της χώρας μας.
Το νέο διακύβευμα είναι σαφές: Τώρα δεν τιμωρούμε αλλά αποφασίζουμε: Ποιό κόμμα, ποιά πολιτική δύναμη διαθέτει την βούληση, τους ανθρώπους και το σχέδιο να απομειώσει τις συνέπειες του Μνημονίου, να στηρίξει την κοινωνία, να οργανώσει την στροφή στην πραγματική Οικονομία και την ανάπτυξη και να επισπεύσει την έξοδο της Ελλάδας απ’ τη διεθνή κηδεμονία, στις αγορές;
Οι κεντρικές επιλογές είναι δύο: Απ’ τη μια είναι αυτοί που λένε ότι θα καταγγείλουν μονομερώς το Μνημόνιο διακινδυνεύοντας την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Απ’ την άλλη είμαστε εμείς που έχουμε σχέδιο για να επαναδιαπραγματευθούμε και να επισπεύσουμε την έξοδο από το Μνημόνιο, παραμένοντας όμως στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δεν μπλοφάρει. Μας το είπε η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Σούλτς δια ζώσης, ο Ολάντ παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, ο Μπαρόζο απ’ το βήμα του G8.
Η πατρίδα μας πάει στα βράχια και αυτοί πουλούν φθηνή μαγκιά για να μαζέψουν ψήφους και να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.
Εμείς όμως, φίλες και φίλοι, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε να ακυρώσουν τη στρατηγική επιλογή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Ελλάδα της Ευρώπης.

Η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ευρώπη είναι χρέος μας, εθνικό, κοινωνικό και πολιτικό. Γιατί η Ευρώπη δεν εγγυάται μόνο την μελλοντική ανάκαμψη της Οικονομίας μας αλλά και την συνεχή καταβολή μισθών και συντάξεων, την στήριξη της αγοράς, την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων και των επιδομάτων ανεργίας.
Η Ευρώπη δεν εγγυάται μόνο τη δημοκρατική σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα αλλά και την Εθνική Ασφάλεια. Οι αντίπαλοί μας μιλούν με ευκολία και ελαφρότητα αλλάζοντας πρόγραμμα και προτεραιότητες κάθε εβδομάδα.
Εμείς έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο δεκαετίας, τη «Συμφωνία Εμπιστοσύνης 2012-2021»
            Για τη «Συμφωνία Εμπιστοσύνης 2012-2021»εργάσθηκαν 350 στελέχη από την πολιτική, την αγορά και την τεχνοκρατία, προετοιμάζοντας σχεδόν για καθένα από τα 18 κεφάλαια στοιχειοθετημένες μελέτες τεκμηρίωσης και εφαρμογής.
Η «Συμφωνία Εμπιστοσύνης» περιλαμβάνει 18 Θεματικά Προγράμματα κατά κανόνα σε αντιστοιχία με τα αρμόδια Υπουργεία και 6+1 Οριζόντιες Πολιτικές, δηλαδή πολιτικές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στις οποίες εμπλέκονται περισσότερα συναρμόδια Υπουργεία.
Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί 13 Περιφερειακά και Τοπικά Προγράμματα, που επισημαίνουν τα σημαντικότερα ζητήματα και ιεραρχούν τις προτεραιότητες ανά Περιφέρεια και ανά Νομό.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της  «Συμφωνίας Εμπιστοσύνης» είναι:

·         Λαμβάνει υπόψη τα νέα οικονομικά και διεθνή δεδομένα που δημιούργησε η κρίση και το Μνημόνιο.
·         Οι προτάσεις που εισηγείται είναι απολύτως συμβατές με τον αξιακό μας κώδικα, την ιδεολογία μας (Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς) και το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στου οποίου την πολιτική ομάδα ανήκει η Νέα Δημοκρατία.
·         Κάθε μέτρο είναι κοστολογημένο και με διασφαλισμένη πηγή χρηματοδότησης, ώστε να είναι εφαρμόσιμο.
·         Προκρίνονται μέτρα και πολιτικές μηδενικού ή χαμηλού δημοσιονομικού κόστους και υψηλής οικονομικής, αναπτυξιακής ή κοινωνικής ανταποδοτικότητας.
·         Όλες οι προτάσεις μας κοινότυπες ή καινοτόμες συνοδεύονται από χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ώστε να είναι μετρήσιμη η αποτελεσματικότητα και η ανταποδοτικότητά τους στην πράξη.

Βασικό χαρακτηριστικό της  «Συμφωνίας Εμπιστοσύνης» είναι η στροφή από την «Εικονική Οικονομία του πλαστικού χρήματος» στην «Πραγματική Οικονομία της Ανάπτυξης και της Ευημερίας» με 18 κινήσεις.

Εμείς :
-          Απενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και τη φιλοδοξία, αντιμετωπίζοντάς τες ως κίνητρα ενεργοποίησης της δημιουργικότητας του Ελληνισμού.
-          Εμπιστευόμαστε τις υγιείς δυνάμεις της εργασίας και της αγοράς, διότι αυτές γεννούν τον πλούτο και την ανάπτυξη.
-          Προωθούμε ένα Κράτος Ρυθμιστή και μια Πολιτεία Δημοκρατική που θέτει κανόνες, εποπτεύει την εφαρμογή τους και διαφυλάττει την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
-          Εγγυόμαστε με την πολιτική μας την Ισότητα των Ευκαιριών, την Κοινωνική Συνοχή, την Κοινωνική Κινητικότητα, την Ασφάλεια των Πολιτών, την Ανάπτυξη της Χώρας, την επιστροφή της Ελλάδας στο Μέλλον.

Εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις του Ελληνισμού γι’ αυτό και με την πολιτική μας επενδύουμε σ’ αυτόν.


Φίλες και φίλοι

Βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας, δεν είμαστε τυφλοί. Ακούμε τον πόνο των συμπολιτών μας. Βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης μέσα στις οικογένειές μας. Ωστόσο αρνούμαστε να παραιτηθούμε από την Ελπίδα.
Οι γονείς μας έζησαν την καταστροφή του 1922 και την προσφυγιά. Είδαν πατρίδα, ζωή και περιουσίες να χάνονται. Αντιμετώπισαν δύο δικτατορίες. Βίωσαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον εμφύλιο σπαραγμό, την τραγωδία της Κύπρου.
Κατάφεραν όμως να νικήσουν τη φτώχεια, να ανασυγκροτήσουν τη χώρα, να εδραιώσουν τη Δημοκρατία και να οδηγήσουν την Ελλάδα, ως μία από τις 30 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.
Μη λησμονείτε. Είμαστε η Παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε εμείς που πετύχαμε τα περισσότερα για τους Έλληνες, που χτίσαμε τη διπλωματία των αγωγών, πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Είμαστε εμείς που αντιμετωπίσαμε το Σχέδιο Ανάν και δε δειλιάσαμε να πούμε ένα περήφανο όχι για τη Μακεδονία μας στο Βουκουρέστι. Είμαστε εμείς που κόντρα στο ρεύμα επιβάλαμε την Ελλάδα της Ευρώπης. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποχωρήσουμε μπροστά στους πλαστικούς ήρωες της αριστεράς. Τους νικήσαμε στα φοιτητικά αμφιθέατρα. Θα τους νικήσουμε και στην κοινωνία.
Με όπλο την αλήθεια και με σχέδιο για το Μέλλον θα εγγυηθούμε την Ελλάδα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου