Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνέντευξη τύπου: «Εκπαιδεύομαι σωστά, τρώω υγιεινά, αθλούμαι συστηματικά»

Λουίζα Σαλτσίδου: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση 22 εκατ. παιδιά παχύσαρκα, εκ των οποίων τα 5 εκατ. υπέρβαρα»
   Για δεύτερη συνεχή χρονιά  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης –Europe Direct Κομοτηνής, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Ροδόπης-Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας, η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, θα υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει  μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, με θέμα τη διατροφή και τίτλο: «Εκπαιδεύομαι σωστά, τρώω υγιεινά, αθλούμαι συστηματικά».
    Σκοπός της δράσης είναι να  ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με την αξία της ισορροπημένης διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής, στέλνοντας το μήνυμα «με τη σωστή διατροφή και άθληση, η υγεία γίνεται διασκέδαση»
   Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 16-02-2012, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Στ.Κυριακίδη 91, Κομοτηνή). Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν οι: Χαντζής Ηλίας Δ/ντής  Π.Ε. Ν.Ροδόπης, ο  Γιώργος Ιωαννίδης, Υπεύθυνος Αγωγής υγείας Π.Ε. Ν.Ροδόπης,  Λουίζα  Σαλτσίδου , Υπεύθυνη Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Κώστας Αραμπατζής Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ροδόπης και Αγγέλα Γιαννακίδου Πρόεδρος του Δ.Σ. Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.
    Η υπεύθυνη του Europe Dirrect Κομοτηνής, κ. Λουίζα Σαλτσίδου, χαρακτήρισε πολύ θετικά τα αποτελέσματα του προγράμματος από την περυσινή εφαρμογή σε σχολεία της Ροδόπης και εξέφρασε την αισιοδοξία της να επαναληφθεί παρόμοια φέτος. Όπως τόνισε, «για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια προτεραιότητα τα θέματα υγιεινής διατροφής κι αυτό γιατί διαπιστώνουμε ότι τα παχύσαρκα και τα υπέρβαρα παιδιά συνεχώς αυξάνονται. Σε όλα τα κράτη μέλη υπάρχουν 22 εκατ. παιδιά που είναι παχύσαρκα και από αυτά τα 5 εκατ. είναι υπέρβαρα. Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνέχεια και κάθε χρόνο προστίθενται σε αυτόν πάνω από 500000 παιδιών». «Στα θέματα διατροφής, οι κακές συνήθειες που υιοθετούν τα μικρά παιδιά, τα ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους», υπογράμμισε και κατέληξε προσθέτοντας ότι «Γι’ αυτό ξεκινάμε από τις μικρές ηλικίες για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, ώστε να υιοθετήσουν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες και να εντάξουν και την άθληση στην καθημερινότητα τους».
   «Για το Εθνολογικό Μουσείο το διατροφικό κομμάτι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού, είναι το πιο ζωτικό κομμάτι της παράδοσης, που μπορεί να περάσει πολύ εύκολα στα παιδιά», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Αγγελική Γιαννακίδου, διευθύντρια του Μουσείου. Που χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό ότι το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη φορά, αναφέροντας ότι «μόνο με μια συνεχή εκπαίδευση πάνω σε ένα αντικείμενο μπορείς να αλλάξεις μια αντίληψη. Πίστευα και πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να το διαχειριστούμε με μόνιμα εκπαιδευτικά μέσα, με βάση τη μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα της Θράκης».
    Από την ένωση καταναλωτών Ροδόπης ο κ. Κώστας Αραμπατζής σημείωσε την ανάγκη να εκπαιδεύονται τα παιδιά για να γίνουν υγιείς καταναλωτές και ιδιαίτερα στις οικονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας, δήλωσε ότι «θα πρέπει όλο αυτό το χτίσιμο της παιδικής συνείδησης να γίνει πάνω στο τι είναι σωστή κατανάλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου