Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Καθαρισμός παλιού Ηρώου από τους Komotinistas και τον σύλλογο γυναικών Σταθμού

Οι Komotinistas ανέλαβαν και πάλι εθελοντική δράση στην Κομοτηνή, φρόντισαν για τον ευπρεπισμό του Παλιού Ηρώου και καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, το απόγευμα του Σαββάτου,  στο πάρκο της περιφέρειας. Η δράση πραγματοποιήθηκε και με τη σημαντική βοήθεια και υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών του Σταθμού.

  Μέσα σε μία ώρα μικροί αλλά και μεγάλοι εξοπλισμένοι με σφουγγαράκια και ειδικό καθαριστικό, μα πάνω απ’ όλα με διάθεση για προσφορά, κατάφεραν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα καθαρίζοντας το μνημείο από όλες τις μουτζούρες, τα συνθήματα και τα γκράφιτι. Το παλαιό ηρώο έχει στο παρελθόν πολλές φορές βεβηλωθεί ωστόσο η ομάδα των Komotinistas έδειξε μ’ αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχουν πάντα ευαισθητοποιημένοι πολίτες που αναλαμβάνοντας δράση φροντίζουν ώστε να καταδείξουν κυρίως προς τους νεότερους τη σημαντικότητα των ιστορικών μνημείων. Το ενθαρρυντικό ήταν πως στη δράση συμμετείχαν πολλά μικρά παιδιά που με χαμόγελο και επιμονή έτριβαν κι αυτά, με τη σειρά τους ,τις επιφάνειες των μαρμάρων.
   Όση ώρα η μία ομάδα αφαιρούσε με υπομονή και επιμονή τα "αποτυπώματα"  που υπήρχαν στο Ηρώο, μια άλλη ομάδα «όργωσε» στην κυριολεξία όλη την επιφάνεια του πάρκου της περιφέρειας καθαρίζοντάς την από κάθε τι περιττό!
    Η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών του Σταθμού  Άννυ Δρόσου έκανε έκκληση σε όσους πηγαίνουν βόλτα το σκύλο τους στο παρκάκι να έχουν μαζί τους μια σακούλα και ένα φτυαράκι για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του. Όσον αφορά τον καθαρισμό υπογράμμισε η κα. Δρόσου ότι «συμμετέχουμε στον καθαρισμό γιατί το πάρκο είχε γίνει αίσχος, σακούλες, χαρτιά, έκανα μη προσβάσιμο τον δρόμο. Πρέπει να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή. Θέλουμε να βάλουμε και πινακίδες για τις ακαθαρσίες των ζώων, να υπάρξουν και πρόστιμα για όσους δεν συνετιστούν». 
   Παράλληλα η κα. Δρόσου έκανε έκκληση και στα νεαρά παιδιά να σέβονται τον χώρο και να  μην γράφουν στο ηρώο γιατί όπως δήλωσε είναι ένα ιερό σύμβολο για τους κατοίκους της πόλης.  
   Το Παλιό Ηρώο, που βρίσκεται στο μικρό άλσος απέναντι από το Αρχαιολογικό μουσείο, είναι έργο του ταλαντούχου ντόπιου γλύπτη του Πέτρου Μοσχίδη, φτιαγμένο από ατόφιο μάρμαρο στα 1930. Σε δυο μεγάλες μαρμάρινες πλάκες που προστέθηκαν αργότερα, είναι χαραγμένα τα ονόματα των 63 θυσιασθέντων Κομοτηναίων κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου