Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγές στην ηγεσία του συλλόγου δασκάλων ΕΠΑΘ σηματοδότησε η παραίτηση του προέδρου Μεχμέτ Ντερντιμάν

   Αλλαγές στην ηγεσία σηματοδότησε το συνέδριο του συλλόγου δασκάλων αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής ακαδημίας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, μετά την απόφαση παραίτησης του προέδρου Μεχμέτ Ντερντιμάν.   

    Ο κ. Ντερντιμάν δήλωσε ότι  επέλεξε να παραιτηθεί όχι μόνο από την προεδρία, αλλά και από τη θέση του δασκάλου, καταγγέλλοντας ότι η επιλογή όλων των διευθυντών και υποδιευθυντών σε μειονοτικά σχολεία έγινε με αδιαφανή τρόπο χωρίς να τηρηθεί ο νόμος, με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο.

    Η συγκέντρωση των δασκάλων ξεκίνησε με απονομή πλακετών εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου σε συνταξιοδοτηθέντες δασκάλους, ενώ στη συνέχεια ο Μεχμέτ Ντερντιμάν προχώρησε σε απολογισμό της δράσης τους. Αναφέρθηκε στις δράσεις εκ μέρους του συλλόγου υπέρ της μειονοτικής εκπαίδευσης, στις επιστολές προς το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση κενών στα μειονοτικά σχολεία, αλλά και ενάντια στις συγχωνεύσεις. Θύμισε στους παρευρισκόμενους τη διοργάνωση των “Βραδιών Αλληλεγγύης”. Φυσικά δεν παρέλειψε  να αναφερθεί και στο γεγονός της παραίτησής του, τονίζοντας  ότι, «τα προβλήματα και τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης είναι πολλά, μερικά από αυτά έχουν επιλυθεί, ενώ άλλα παραμένουν ακόμα και πρέπει να αντιμετωπιστούν» και συνέχισε «Η μειονοτική εκπαίδευση δεν θα πρέπει να παραμένει στη νοοτροπία του παρελθόντος. Ως εκ τούτου, με αποφασιστικό τρόπο μια ριζική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία. Ελπίζω ότι η επόμενη διοίκηση θα προσπαθήσει βρει λύση στα προβλήματα».

    Στις εκλογές που ακολούθησαν πλειοψήφησε ο σημερινός γραμματέας Ιμπραήμ Μεχμέτ, ο οποίος προορίζεται για νέος πρόεδρος.
Οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο
1.Ριντβάν Ντελή Χασάν-70
2. Πασλάκ Χασάν-74
3. Ιμπραχήμ Μεχμέτ - 115
4.Ιμπραχήμ Σαδίκ Ισμαήλ-81
5. Μεχμέτ Χασεκί-70
6. Ιδρίζ Χασάν-106
7. Μεχμέτ Σερίφη-80
Για την εξελεγκτική επιτροπή
1. Μεχμέτ Μπουλμπούλ
2.Μεχμέτ Τοπάλ
3.Οσμάν Αρναβούτ Γιουσούφ
4.Ναίλ Μουσταφά Πασά
5.Αχμέτ Ντελί Μπεκίρ
   Οι αρχαιρεσίες του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα αναμένονται να πραγματοποιηθούν τις προσεχείς μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου